loopgroep beilen bodywalk beilen


Otterberg-Blinkerdloop 2009


Wedstrijd/trimloop over 5 en 10 km

Verslag 8e Otterberg Blinkerdloop op 3 oktober 2009


Fotoreportage 2009
Uitslagen 2009


WIJSTER – Merwin Dollison was zaterdagmiddag met zijn tijd van 34.14 veruit de beste atleet op de 10 kilometer van de Otterberg Blinkerdloop. In deze 8ste editie van deze loop liet hij zijn directe concurrenten Jan Scheenstra en Jan Stuursma vrij eenvoudig achter zich. Bij de vrouwen liep Suzanne Broxterman uit Wageningen de beste tijd in 43.13. De 5 kilometer was een overwinning voor Adriaan Fransen die samen met Jan Stuursma, die dus beide afstanden liep, gelijktijdig over de finish kwam.

Anne-Sophie Kok was met 21.50 de snelste vrouw. De ruim 220 deelnemers op de 5 en 10 kilometer kregen het zaterdag wel zwaar voor de kiezen. De harde wind bleek bij de beklimming van de VAM-berg, met een stijgingspercentage van bijna twintig procent, scherprechter. Vooral de lopers op het hoofdnummer, de 10 kilometer, hadden het zwaar te verduren omdat zij tot twee keer toe deze kuitenbreker moesten overwinnen.

Halverwege de eerste ronde, bij de passage van de VAM-berg, had het (latere) winnende drietal zich al ver van de rest van het veld afgescheiden. Dollison kwam als eerste door en daarna volgden Scheenstra en Stuursma. Deze volgorde bleef tot het einde in tact, maar de onderlinge verschillen liepen nog wel verder op. Uiteindelijk finishte Merwin Dollison na 34.14 als eerste Jan Scheenstra klokte 34.57 en met 35.20 werd Jan Stuursma derde.

Bij de vrouwen liep Suzanne Broxterman een geslepen wedstrijd. In de eerste ronde liep de atlete uit Wageningen rustig mee in de kop. Door in de tweede ronde nog te kunnen versnellen bleef ze Marlies Wabeke van studentenvereniging Tartlétos, ook uit Wageningen, ruim voor. De winnende tijd was 43.13 tegenover de 43.25 van Wabeke. Petra Panneman uit Veendam werd met haar tijd van 45.06 derde.

De winnaars in de vier andere categorieën waren Jacqueline ten Brummelhuis (Hoogeveen), Willem Rijnberg (Gieten), Henk Oldehinkel (Dedemsvaart) en Heinz Stroeve (Emlichheim Duitsland) Op de 5 kilometer waren de 19-jarige Adriaan Fransen (AAC ’61) en Jan Stuursma een klasse apart. Ze liepen ver voor de rest van het veld hun rondje over de VAM-berg. Omdat beiden de overwinning aan de ander gunden kwamen ze (bijna) gelijktijdig over de finish in 17.15. Ze besloten de overwinning te delen. Wouter Luinge uit Veendam legde de afstand af in 19.03 en die tijd was voldoende voor plaats drie.

Bij de vrouwen ging Anne-Sophie Kok (AAC ’61) als eerste over de meet op camping de Otterberg. Ze liep de afstand in 21.50. Marit van den Berg van HAC’63 werd in 22.19 tweede en Merel Nienhuis uit het Friese Oosterwolde werd met haar score van 22.39 derde.