loopgroep beilen bodywalk beilen


Nieuws 2010


10 januari
Podiumplaatsen Loopgroep Beilen
Loopgroep Beilen heeft uitstekend gepresteerd in de Aalden Rondomme: in deze nieuwjaarsloop werden 3 podiumplaatsen veroverd. Op het gevarieerde parkoers bestaande uit asfalt, klinkers, schelpenpaadjes, zandwegen en bospaadjes werd Henriette Pepels eerste dame op de 10 km bij de veteranen in 47:27. Met deze tijd werd ze tweede dame overall. Op dezelfde afstand werd Marco Bakker bij de senioren derde in 42:25 en bij de veteranen werd Anno Brandsema derde in 43:37. Ook Harry van Os en Gea Lamberts startten afgelopen zaterdag in Aalden op de 10 km. Zij finishten in resp. 47:22 en 56:48. Cisca Pijpker en Lysbeth de Jonge liepen een afstand van 6,2 km. Ciska eindigde in 36:36 en Lysbeth in 42:50.

Eeuwe Janssen liep zaterdag in Assen mee met de AAC trimloop. Op een nat en slibberig parkoers werd er 6 km afgelegd in 34 min 30 sec. Naar eigen zeggen was hij gezien de omstandigheden tevreden met deze tijd.

Ook afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd van het Univé Loopcircuit gepland. In de RTV Stadskanaal Nieuwjaarsloop waren namens de loopgroep Alie Hamminga, Joop Godwaldt en Jannes Bouwmeester present. De wedstrijd werd gehouden over een parkoers van 5 km en Alie Hamminga kwam na 2 rondjes in een mooie tijd van 48:18 over de finish en ze werd daarmee 3e in haar klasse. Joop Godwaldt liep de 10 km in 44:09 en Jannes Bouwmeester kwam na 46:15 over de finish.

3 januari

Hamminga 2e in eindklassement Univé loopcircuit 2010
In de Oudjaarsloop in Blijham kwamen namens Loopgroep Beilen 4 lopers in actie. Door de winterse omstandigheden had de organisatie besloten om de wedstrijd over een halve marathon in te korten tot 15 km. Onder toch nog goede loopomstandigheden, met alleen op het eind een glibberig fietspaadje, kwam Joop Godwaldt in een tijd van 1:06:17 over de finish, Jannes Bouwmeester en Alie Hamminga volgden in respectievelijk 1:09:54 en 1:17:27. Roelof Kiers liep de 10 km en finishte in een mooie eindtijd van 56:10.

Met de wedstrijd in Blijham werd het Univé Loopcircuit 2010 afgesloten. In het klassement over 14 wedstrijden behaalde Alie Hamminga in haar klasse een uitstekende 2e eindplaats. Jannes Bouwmeester en Joop Godwaldt werden beiden 8e in hun klasse en Ciska Pijpker 11e.

13 december
Zaterdag werd voor de vierde maal de NAM tot NAMloop georganiseerd door atletiekvereniging AAC’61. De start en finish van alle afstanden was voor het kantoor van hoofdsponsor de NAM in Assen. Op de hoofdafstand van 10 km waren een aantal lopers van Loopgroep Beilen aanwezig. Jack de Jonge zette een scherpe tijd neer van 38:56. Marco Bakker deed daar met 39:15 niet veel voor onder. Verder waren er mooie tijden voor Jan Willem Oosting (42:32 PR), Jannes Bouwmeester (44:18), Jan Gritter (47:50) en Jannie Drenth (47:50 PR).

In Coevorden deed Pieter Stegeman zondag mee aan de Poort van Drenthe cross. In Coevorden op de grens van Drenthe en Overijssel was er een geheel onverhard parkoers uitgezet van 8,5 km. De spikes kwamen goed van pas op de gedeeltelijk ontdooide ondergrond. Stegeman werd 4de bij de heren 40+ in een tijd van 36:37.

Ook in Groesbeek waar de Cerberus cross duathlon werd gehouden waren de omstandigheden zwaar. Henriette Pepels en Anno Brandsma legden daar een parkoers af dat bestond uit 6,5 km crossloop, 21 km mountainbiken en nog eens 3, 25 km crossloop. Henriette werd met 2:05:55 de 2de dame in haar categorie, Anno finishte in 2:01:45. De combinatie van modder en heuvels maakten dat dit de zwaarste cross duathlon was waar zij dit jaar aan meededen.

6 december
Hardlopen in de sneeuw
Onder winterse omstandigheden werd zaterdag de derde trimloop van AAC'61 gehouden. Het parkoers in het Asserbos bestond uit een ronde van 3 kilometer dat al naar gelang de conditie van de deelnemer 1 tot 5 maal kon worden afgelegd. De volgende atleten van Loopgroep Beilen kozen voor de afstand van 6 km: Jannie Drenth (28.11 - persoonlijk record), Eeuwe Jansen (32.40), Frouke Sijken (32.52), Janny Weurding (35.22) en Bertus Reinds (46.00). Jan Gritter voltooide 9 km in 43.25 en Jack de Jonge liep een uitstekende tijd van 1 uur 3 min. en 54 sec. op de 15 km.


Was er in Assen nog enige beschutting tegen het winterweer, in Nijeveen waren de loopomstandigheden geheel anders. Aldus Jan Uiterwijk, die daar de Henk Bijker Bovenboerloop liep, moest er een groot stuk met de kop tegen de wind in worden gelopen. Hij werd er knap 4e in de klasse 40+ in een tijd van 49.23 minuten over 11,4 km.

2 december

Bericht van Jan Roeles
Het is inmiddels 3 maanden geleden dat ik geblesseerd raakte. Begin deze
week ben ik weer naar het ziekenhuis geweest voor controle. Uit de foto
bleek dat de kapotte wervel goed aan het genezen is. Dat is goed nieuws.
Afgelopen weken liep ik regelmatig een rondje door het dorp met krukken, nu
mag dat zonder krukken. Ook het dragen van het korset kan naar eigen inzicht
worden afgebouwd. Wel moet ik er voor zorgen dat ik mezelf niet overschat en
de belasting te snel opvoer. Niet voor niets roept men toch altijd:
hardlopers zijn doodlopers? Hoe dan ook, zoals het er nu naar uit ziet houd
ik geen blijvende schade over aan dit ongeval. Ergens in februari moet ik
weer voor onderzoek en dan hoop ik te horen dat we weer eens een eindje
mogen hardlopen. Ik mis het niet: het is nu veel te koud buiten.
Met vriendelijke groeten,
Jan

29 november

Drie lopers van Loopgroep Beilen liepen zaterdag de Bastiaannetcross in Norg. Er werd een parkoers afgelegd van 8750 meter met veel hoogteverschillen door de Langeloërduinen. De resultaten: Jannes Bouwmeester: 42.47, Jan Gritter: 47.55 en Roelof Kiers kwam binnen in 53.06.

22 november
PR Harry van Os
Onder uitstekende omstandigheden heeft Harry van Os afgelopen zondag een sterke tijd gelopen op de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Nooit eerder zette hij een tijd van 1.06.51 neer op de 15 kilometer.  Andere deelnemers: Marten Leistra 1.10.18, , Wierd Duursma 1.06.10, Jannie Drenth  1.16.55, Eeuwe Jansen 1.25.19, Roelof Kiers 1.29.41

Dat het zondag goed loopweer was in Nijmegen werd bevestigd door het wereldrecord van de Keniaan Leonard Komon - helaas geen lid van de Loopgroep.
Ook op de Groninger Stadparkloop waren lopers uit Beilen actief. Alie Hamminga liep 10 km in 47.16 en Jannes Bouwmeester startte op de 16 km en voltooide die in 1.16.40.

15 november

Druk weekend Loopgroep Beilen
De lopers van Loopgroep Beilen waren actief op een vijftal evenementen. In Assen stond afgelopen zaterdag een door AAC '61 georganiseerde trimloop op het programma. Froukje Sijken liep daar 1 ronde van 3 kilometer in 16 min 03 sec. Twee ronden (6 km) werden afgelegd door Jannie Drenth (29.05), Janny Weurding (35.02) en Bertus Reinds (44.16). Roelof Kiers en Eeuwe Jansen kwamen na 9 km gezamenlijk over de finish in 53.20.

In Hollandscheveld werd de VIOS cross gehouden. In afwijking op de traditie was de start dit jaar vanwege de overvloedige regenval niet op de ijsbaan. Na 3 rondjes van 2,5 km langs het water en door het bos eindigde Marco Bakker bij de senioren in 33.09 en Pieter Stegeman bij de 40-plussers in 32.51. In ieders leeftijdscategorie waren beide prestaties goed voor de 7e plaats.

Drie lopers hebben deelgenomen aan de Adrillenloop te Winschoten. Deze wedstrijd is onderdeel van het Univé loopcircuit en bestaat uit 3 rondjes van 5 km. Joop Godwaldt liep de wedstrijd in een tijd van 1.09.01, Jannes Bouwmeester in 1.12.27 en Alie Hamminga kwam na 15 km als 3e dame in haar categorie over de finish in een tijd van 1.14.23.

Jan Uiterwijk heeft meegedaan aan de Marderhoekloop in en rondom Oudemirdum (Gaasterland). Met een tijd van 1.08.21 op de 10 engelse mijl werd hij 4e in zijn categorie.

In Reusel (Noord-Brabant) werd Henriette Pepels afgelopen zondag alweer de eerste dame in een off road duathlon. Op een modderig parkoers - bestaand uit 7,5 km crossloop, gevolgd door 30 km mountainbiken en nog eens 3,75 km crossloop - deed zij 2.21.37.  Anno Brandsema deed in Reusel de lange afstand: 15 km crossloop, 60 km mountainbiken en 7,5 km crossloop in 4.47.54.

Afgelopen zaterdag was de  off road duathlon van Valkenburg. De afstanden van deze run-bike-run waren, 2,5 km crossloop- 12 km mountainbiken- 2.5 km crossloop. Het was een loop en mtb parcours tussen Vilt en Valkenburg door het hellingbos, de naam zegt het al het was heuvelachtig. Door de regen van afgelopen dagen was het door de modder loodzwaar. Uitslag Henriette Pepels 1ste dame overall in 1.05.58. Anno Brandsema 11de heren senioren in 1.03.29.

3 november
Bericht van Jan Roeles
Ik ben afgelopen vrijdag thuisgekomen en hoef niet weer terug naar Haren. Ben nu volop thuis aan het revalideren, dat wil zeggen: afwisselend zitten, lopen en liggen. Vooral dat zitten mag ik niet te lang achter elkaar, maximaal een half uurtje. Met liggen (en rusten) heb ik minder moeite, dat gaat mij na 8 weken oefenen zo zachtjesaan gemakkelijk af.
Binnenshuis loop ik zonder krukken, buiten moet ik met krukken voor de stabiliteit. Maar altijd wel met het korset om zodra ik van bed kom. Op zich gaat dit allemaal prima, wel heb ik nog wat spierpijn in de benen en mijn voeten doen erg zeer. Vooral als ik er op sta is de bal van de voet erg gevoelig. Door regelmatig een eindje te lopen (lees: wandelen) moet mijn conditie beter worden. Gelukkig heb ik geen rugpijn, wel merk ik dat als ik (te) lang op ben dat er een vermoeid gevoel in de rugspieren ontstaat.
Over 4 weken wordt er weer een foto gemaakt en is er een spreekuur. Zolang mag ik niet fietsen en zelf autorijden, laat staan hardlopen. Daarna kan hopelijk het dragen van het korset worden afgebouwd en de belasting worden opgevoerd.
Ik wil jullie bedanken voor de getoonde belangstelling. Bedankt voor het bezoek, de kaarten, telefoontjes, het leesvoer en niet te vergeten de droge worsten. Ik hoop jullie volgend jaar al hardlopend weer te treffen.

2 november
Voor de LG Beilen lopers was het zaterdag 30 okt een drukke dag
Anno Brandsema heeft in Weert deelgenomen aan een off road duathlon en werd 3e in zijn klasse. De wedstrijd was een 5km crossloop, 26 km mountainbiken en als afsluiting een 2,5 km crossloop. Het loopparcours was droog en heuvelachtig, het mtb parcours redelijk vlak maar modderig. Voor Anno was de reis naar Limburg de moeite waard , het was een leuke en goede wedstrijd, vooral om dat hij sinds tijden weer eens op het podium kwam met zijn eindtijd van 1.44.53

In Dwingeloo werd alweer de 46ste AVD cross gelopen met de start en finish is op het terrein van zwembad ’De Paasbergen’. Het parcours voert grotendeels over de bospaden rond het zwembad. De wedstrijd ging over een afstand van 8 km en Pieter Stegeman finishte in 39.09 en Marco Bakker liep de 8 km in 40,06

Ook op zaterdag werd in Heerde door AV de Gemzen de Dalli Klokloop georganiseerd. Met de start en finish zoals gewoonlijk bij de Klok Zeepfabriek in Heerde . Het mooi gevarieerd en soms licht glooiend parkoers parkoers was uitgezet in de Veluwe over de fietspaden,door het bos,over de heide en langs het water. Jan Uiterwijk was 1 van de vele deelnemers en kwam na 15km in 1.03.18 over de finish.

Zaterdag was de start van De Diepe Hel Holterbergloop in Nijverdal. Het ene jaar betreden de lopers de Sallandse Heuvelrug dus vanuit het centrum van Nijverdal en het andere jaar vanuit Holten. Voor de 10 mijl lopers geldt dat zij, ongeacht waar de start is, altijd door de Diepe Hel moeten. Een pittig stukje van het parcours waar het hoogteverschil, voor Nederlandse begrippen, groot is. Niet voor niets is de loop naar dit specifieke deel van het natuurgebied genoemd. Onder de 1100 deelnemers aan de 10 mijl was dit jaar Harry van Os. Harry kwam in een mooie eindtijd van 1.14.24 over de finish, een verbetering en PR t.o.v vorig jaar met ruim 3 minuten

31 oktober
Nieuws over Jan Roeles
Het gaat goed met hem en hij is begonnen aan zijn verdere herstel. Hij krijgt loopscholing ( echt waar! ) en fysiotherapie. Hij hoopt dit weekend weer (even) thuis te zijn om vervolgens nog voor ca. 1 week terug te keren.

31 oktober
Pieter Stegeman is zaterdag 23-10 de uitdaging aangegaan en heeft deelgenomen aan de 4e Stoetenslagh strandcross, Dat is een op het vakantie park Stoetenslagh georganiseerde crosswedstrijd voor alle leeftijden. Een zware, maar mooie cross, ruim 4 kilometer zand / strand, met een temperatuur van rond de 10 graden, een felle zuidwesten wind en meer dan voldoende regen een uitdaging dus. Pieter liep de 10 km in 43.29. Dochter Femke is gestart op de 1 kilometer cross en finisht als 1e in een tijd van 4.24.

Jan Uiterwijk is zaterdag een andere uitdaging aangegaan en heeft in het Friese Workum aan de Sudersé de beruchte Stontrace gelopen. De Strontrace is eigenlijk een wedstrijd met boten die zo snel mogelijk kunstmest naar Noord-Holland moeten vervoeren, daarom heet de loop ook Strontrace en is er een passende herinnering in de vorm van 5 kg kunstmest. In Workum was de uitdaging deze keer de harde wind waar de hardlopende deelnemers elke ronde tegenin moesten lopen. Jan kon zich tijdens de 3 ronden af en toe achter een andere lopers verstoppen om tegen de wind nog vooruit te kunnen komen en liep de 15.5 km in een tijd van 1.08.24.

7 lopers gingen zondag 24-10 de uitdaging aan om in Exloo de 1e Univé Schutrups Run te lopen. Het parkoers van deze 12e wedstrijd van het Univéloopcircuit was behoorlijk aangepast en was nu 20% verhard en 80% onverhard en daardoor bijna een crosswedstrijd van 2 ronden geworden. Na de start liepen de deelnemers onder droge omstandigheden over nat grasland, paden met modder plassen en soms opgevuld met kleine veldkeien richting het Hunzebosch. Na een kort fietspad door het bos gingen de lopers terug naar de start en moesten daar de Hondsrug weer op met een pittige klim. Alie Hamminga werd 2e op de 10 km in een tijd van 48.25, Cisca Pijpker kwam mooi binnen het uur over de finish en liep de 10 km in 59.27.Bij de heren kwam Joop Godwaldt na 10 km in 45.59 over de finish,Jannes Bouwmeester in 47.34. Eeuwe Jansen liep de 10 km in 56.35, Wim v d Lelie kwam in 57.21 over de finish en Roelof Kiers kwam mooi binnen het uur over de streep in 59.15

21 oktober
/ 18 oktober
Zaterdagmiddag 16 okt heeft Gea Lamberts in Staphorst de Zwarte cross gelopen. Dat is een door AG’85 georganiseerde cross wedstrijd in de staatsbossen van Staphorst rondom het recreatie gebied De Zwarte Dennen.Het parkoers was hier en daar modderig , veel boomwortels, heuveltjes en ook was het pad bezaaid met bladeren. De zon was inmiddels doorgebroken, dus ook het weer werkte mee. Gea haar eindtijd op de 10 km was 56.24

Peter de Boer en Klaas Zwieringa hebben zaterdag in Zuidlaren deelgenomen aan de 35e Zuidlaardermarktloop. Met de start en finish op de brink voor de Prins Bernhardhoeve hebben de vele lopers een 5km rondje langs de kermis en door het dorp voor de boeg . Klaas liep de 5 km in 27.07 en Peter liep de 10 km in een mooie eindtijd van 47.22,  wat tevens een verbetering van zijn PR was met 56 sec.

11 oktober
Zaterdag 9 okt hebben 7 lopers van Loopgroep Beilen in Assen deelgenomen aan de trimlopen van AAC/61. De lopers starten op de atletiekbaan en lopen dan rondjes door het Asserbos en kunnen kiezen uit afstanden van 3, 6, 9 12 of 15 km km De gelopen afstanden en tijden zijn: Bertus Reinds 3 km 21:40, Jan Jager 6 km 25:55, Jannie Drenth 6 km 28:51 en ook in een PR , Wim v d Lelie 6 km 31:40, Froukje Sijken 6 km 32:35 , Harmtje Jager 6 km 34:46, Eeuwe Jansen 9 km 48:25.

Gea Lamberts heeft zaterdag in Meppel de Reest halve marathon gelopen op een mooi parcours dat was uitgezet langs het water en tussen de weilanden. Haar eindtijd op de 10 km was 55.34.

Pieter Stegeman heeft in Papendrecht de Wim Hol Memorial gelopen, hij kwam na 10 Engelse mijl in een tijd van 1.08.59 over de finish.

Op zondag 10-10 is in Groningen alweer de 24e 4 Mijl gelopen. Onder goede omstandigheden van 15 a 16 graden en weinig wind gingen er steeds 1000 lopers van start in Haren. Met veel publiek en gezellige muziekbandjes langs de weg was het lopen weer een feest. Nadat het startschot had geklonken voor de lopers was het voor sommigen bijna 6 km slalommen tussen al die recreanten door. Onder de vele lopers waren ook lopers van de Loopgroep Beilen. Hun eindtijden waren: Jack de Jonge 25.21, Jan Uiterwijk 25.31, Jan Jager 27.37, Joop Godwaldt 28.05 , Jannes Bouwmeester 29.40 ,Alie Hamminga 29.46 Harmtje Jager 38.59, Jan Gritter 31:56, Peter de Boer 35.25,  Cisca Pijpker 37.03.

Harry van Os heeft op zondag 10-10-10 in Eindhoven zijn 1e marathon gelopen. Deze marathon bestond uit 2 ronden van 21.1 km Hij stond hartstikke fris, supergemotiveerd en blessurevrij aan de start. Het gevoel van : dit is 'my lucky day' was vandaag Harry's metgezel. Langs de gehele route stonden toeschouwers, op verschillende plaatsen zelfs rijen dik. Het was zondag immers geweldig mooi weer. Zijn eerste ronde liep erg soepel en Harry had snel een lekker ritme te pakken. In de tweede ronde viel  echter de wind weg en liep de temperatuur op naar 19 graden wat aan de warme kant was. Hij liep tussen de tempomakers van de 3.45 en de 4.00 uur in en heeft dat goed vol kunnen houden. Harry kwam in deze 27e editie van Marathon Eindhoven beretrots op zichzelf in een mooie tijd van 3.50.57 en met een euforisch gevoel over de finish.

3 oktober/27 september
Zaterdag 25-9-10 heeft Jan Uiterwijk aan de 28e Jouster Merke Loop meegedaan. De afstand die hij daar heeft gelopen was de 16.1 km. Start en Finish waren in het centrum van DE koffiestad van het Noorden namelijk Joure. Een afwisselend parcours met verharde wegen en stukken over schelpenpaden door bossen in de buurt van Joure en omgeving. De deelnemers die met droog weer waren vertrokken kregen goed en wel onderweg toch een korte regenbui op de kop. Jan zijn eindtijd was iets beter dan vorige week : 1.08.58.

Pieter Stegeman heeft zondag 26 sept nabij Ommen deelgenomen aan de Besthemerbergcross. Het parcours herbergt zware - als venijnige klimmetjes, vals plat, een passage door het theater, rul zand, kortom…….geen tijd voor herstel volgens de parkoers bouwers. De dames en heren lopers zullen hier absoluut voorzichtig met hun krachten om moeten springen. Een slijtageslag was het volgens Pieter zeker, maar een mooie en ook zware cross, ongeveer 300 meter vlak, de rest heuvel op heuvel af. en dat vier ronden lang. Pieter zijn eindtijd op de 10 km was 46.11.

26 september

Verslag run van Winschoten
Toen we in 2007 de run van Winschoten hadden voltooid was ik in de veronderstelling dat we er als Loopgroep niet meer van start zouden gaan. Na een keer of dertien was er een Winschoten-moeheid over de Loopgroep neergedaald. Ondanks het bijzondere karakter van de loop gingen we uitzien naar iets anders. Toen begin 2010 tijdens de Nieuwjaarsreceptie er een aantal mensen mij weer aanspraken over nieuwe deelname begon het toch weer te kriebelen. Na er een tijd over nagedacht te hebben, de laatste keren was heel veel werk geweest, besloot ik het dit keer anders aan te pakken. Mijn idee was om het zo minimaal mogelijk op te zetten. Geen tijden meten, geen drinken of eten voor de deelnemers meenemen, geen coach, ik was zelf reserve.

Een maand voor de grote vakantie begon heb ik een tiental lopers op papier gezet, waarvan ik me kon herinneren dat ze me op de nieuwjaarsreceptie of daarna hadden aangesproken over deelname. Dat ik hierbij een of twee mensen overgeslagen / vergeten is jammer, maar de volgende keer beter. Daarna een startlijst in elkaar zetten en rondmailen naar de deelnemers.
De startlijst bestond uit : Marco Bakker, Pieter Stegeman, Joop Godwaldt, Harry van Os, Jack de Jonge, Theun Zondag, Frank Ottenhof, Jannes Bouwmeester, Henk Pruim en Jan Roeles. Zoals de meesten van ons weten viel Jan Roeles vijf dagen voor de run van het dak waardoor hij zich zodanig verwondde dat hij niet kon lopen en ik zijn plaats moest innemen.

De dag zelf was een succes mag ik wel zeggen. Stralend weer: 22 graden en een lekker zonnetje. De looptijden waren volgens een aantal van de lopers minder, maar volgens mij prima. We zijn als 11e bij de atletiek verenigingen geëindigd en als 27e in de totaaluitslag. 7:49:58 was onze eindtijd. Het aantal deelnemende teams was 227.
De tijden van de lopers waren:
Marco Bakker 43:31
Pieter Stegeman 42:29
Joop Godwaldt 45:42
Harry van Os 45:46
Jack de Jonge 41:28
Theun Zondag 52:42
Frank Ottenhof 47:51
Jannes Bouwmeester 48:54
Henk Funke 49:52
Henk Pruim 51:49

Alle reden om volgend jaar weer met een team naar de Run af te reizen. Of misschien ook met een damesteam? Het zou zo maar eens kunnen.
Henk Funke

20 september

Jan Uiterwijk heeft zondag 19 september deelgenomen aan de Roekeloop in het Friese Weidum Jan schreef “Roeke is een Fries woord voor kraai denk ik, want er hing een "dode" kraai aan het Start- en Finish-doek” En wat ook echt Fries was.........de harde wind over de landerijen en over de Zwette,dat is een watertje in de buurt van Weidum en dat is een plaatsje onder de rook van de Hoofdstad Leeuwarden. Jan heeft uit de verschillende te lopen afstanden gekozen voor de langste afstand. Doordat de wind niet in het voordeel waaide was zijn eindtijd op de (16040 meter ) 16 km in 1.10.13.

Hamminga loopt PR
Op zondag 19 september hebben 4 LG Beilen lopers deelgenomen aan de Univé Timmermansloop in Wildervank. Deze uitgestelde loop ( sneeuw en ijs op parkoers in februari) van het loopcircuit is nu onder goede loopomstandigheden gelopen. De wedstrijd afstand van 15 km was 1 mooie grote ronde langs het Borgerspark , door het vlakke Groninger landschap en weer terug door het park. Allemaal liepen ze mee met de wedstrijd en Alie Hamminga kwam in haar klasse vrouwen 50+ als 2e over de finish in een PR van 1.13.22. Joop Godwaldt liep de 15 km in 1.08.43, Jannes Bouwmeester in 1.13.24 en Cisca Pijpker in 1.31.12.

Ook waren er LG Beilen deelnemers bij de 26e Dam tot Dam loop. Onder goede loopomstandigheden met een paar spettertjes liepen de lopers de wedstrijd . Harry van Os liep in voorbereiding op de marathon van Eindhoven de 10 mijl. Hij komt steeds beter in vorm, liep als de brandweer de wedstrijd en finishte in een zeer goede tijd van 1.14.12. Wim v d Lelie heeft tijdens de 10 mijl genoten van het lopen door zijn geboorte streek en -straat en kwam over de finish in een tijd van 1.33.18.

17 september
Jan Roeles is op donderdag 16 september voor verder herstel thuisgekomen. De komende 5 weken moet hij plat in bed blijven liggen en kan daarna pas naar Haren voor revalidatie. Indien er lopers zijn die op bezoek willen gaan, dan graag wel eerst van tevoren bellen.

13 september

Maandag 6 september hebben 3 lopers deelgenomen aan alweer de 11e loop van het Univé loopcircuit. Op een straten circuit met de nodige bochten , verkeers drempels en bruggen in stond Alie Hamminga op het podium na 3 rondjes in Oude Pekela met een 3e plaats in haar klasse.Alie haar eindtijd op de 10 km was 47.54.
Joop godwaldt liep de 10 km in een eindtijd van 44.21 en Ciska Pijker liep na haar vakantie haar 10 km in een eindtijd van 1.00.47.

Fish Potato Run
Op Zaterdag 11 september heeft Jan Uiterwijk deelgenomen aan de Fish Potato Run. Dit is een loop van het eiland Urk naar de plaats Emmeloord op het vaste land. Na het parkeren in Emmeloord word je met de bus naar de startplaatst vervoerd. Dat is een heel gedoe omdat je op tijd bij de bus moet zijn en de laatste bus om 13.30 vertrekt.Onder de vele de deelnemers bij de start in het pittoreske Urk was o.a. Jochem Uytdenhage.De lopers troffen het deze keer want de wind stond zuidwest en dat betekent.......hard lopen met de wind in de rug. Jan is op de 12,8 km 15e geworden in de klasse 50+ in een eindtijd van 54.01.

Run van Winschoten
Zaterdag 11 september 2010 stonden we als loopgroep Beilen weer aan de start van de Run van Winschoten. De aloude Klinker waarin toen start en finish lagen is niet meer en ook de route was enigszins veranderd. Een nieuwe ervaring voor alle lopers waarvan er een aantal de wedstrijd voor de eerste keer liepen. Hoewel de dag een beetje bewolkt begon klaarde het al snel op en werd het een prachtige zonnige dag. Ondanks de zware omstandigheden is er behoorlijk snel gelopen en in de categorie mannen atletiekteams zijn we als 11e gefinished. Overall kwamen we uit op een 27e plaats in een tijd van 7:49:58. Individuele tijden: Marco Bakker 43:31, Pieter Stegeman 42:29, Joop Godwaldt 45:42, Harry van Os 45:46, Jack de Jonge 41:28, Theun Zondag 52:42, Frank Ottenhof 47:51, Jannes Bouwmeester 48:54, Henk Funke 49:52 en Henk Pruim 51:49.

9 september 2010
In tegenstelling tot wat eerder is aangegeven, gaan de veldtrainingen starten op dinsdag 21 en woensdag 22 september a.s. Het wordt snel donker in het bos en de risico’s (om te struikelen) worden te groot. Het verdient aanbeveling altijd een lichtweerkaatsend hesje mee te nemen, omdat de training ook af en toe buiten het veld plaats vindt als de toestand van het veld te slecht is.

Zoals jullie inmiddels wel gehoord zullen hebben heeft Jan Roeles als gevolg van een ongeluk ernstig rugletsel opgelopen. Hij ligt in ieder geval tot maandag in het UMCG. Waarschijnlijk zal hij maandag verhuizen naar een revalidatiekliniek. Zodra dat definitief is zullen de nieuwe adresgegevens worden doorgegeven.

6 september 2010
Pieter Stegeman heeft dinsdag 31 Augustus deelgenomen aan de laatste brinkloop in Diever van dit jaar. Pieter heeft daarbij zijn doelstelling voor dit jaar gehaald namelijk 10 km onder 40 min te lopen .Zijn eindtijd op de 10 km was 39:27 en dat is tevens zijn pr bij de mannen 45+.

Gea Lamberts heeft woensdag 1 september in Zuidwolde deelgenomen aan de Bikkelloop. Op een straten parkoers van asfalt en klinkers en met verkeersdrempels heeft Gea de 5 km gelopen Zij liep onder vrij warme omstandigheden haar 2 rondes en de eindtijd was 26:15.

3 lopers hebben op een mooie zonnige zaterdag in Appelscha deelgenomen aan de Van der Veen Kromhout Run. 2 lopers hebben de 10.5 km gelopen welke bestond uit 1 grote ronde. Het parkoers was uitgezet over oa camping de Roggeberg, de Kraaiheide, het Bruine Suikerpad. Jan Roeles en Jan Uiterwijk kwamen samen over de finish in een eindtijd van 44.00. Uiterwijk was met deze tijd 2e bij de mannen 50+. Geert Jan Pottjewijd liep 2 ronden en met beter ingelopen nieuwe schoenen en een rustiger starttempo en onder goede loopomstandigheden lukte het Geert Jan nu wel de halve marathon te voltooien in een mooie tijd van 1:52:30.

Joop Godwaldt liep zaterdagavond in Ruinerwold mee met de Dijkhuizenrun.Ook hier een klinkers parkoers met verkeersdrempels. Het was een ronde van 1650 meter door het dorp en ook deels over de Dokter de Larijweg met zijn perenbomen . Joop liep de 5 km in een eindtijd van 21:05

5 september 2010
Jan Roeles is afgelopen zaterdag tijdens klussen van het dak gevallen en is met rugletsel opgenomen in het ziekenhuis. Daar zal hij waarschijnlijk wel een poosje moeten blijven. We wensen Jan een voorspoedig herstel. Gaarne de loopuitslagen tijdelijk sturen naar Joop Godwaldt.

30 augustus
Op donderdag 27 augustus hebben 3 lopers deelgenomen aan de 14e wiekloop in De Wijk. De start en finish was op een grasland bij de feesttent en daardoor was een klein deel van het parkoers modderig. De Beiler lopers liepen allemaal de 10 km en die bestond uit 4 rondjes door het dorp. Joop Godwaldt liep de 10 km in een tijd van 46.10, Jannes Bouwmeester liep die afstand in 46.35 en Alie Hamminga kwam na 48.16 over de finish

23 augustus

Dinsdag 17 augustus hebben 2 lopers mee gelopen met de bekende Brinklopen in Diever. Anno Brandsema heeft de 10 km gelopen in de tijd van 41.23. Pieter Stegeman heeft de 5 km gelopen in de tijd van 19.50.

Woensdag hebben Beiler lopers deelgenomen aan de wedstrijden Alteveer/Kerkenveld. De 3 lopers hebben de 10 km gelopen welke bestond uit 3 grote ronden. Alie Hamminga liep de 10 km in 47.41, Pieter Stegeman liep nu de 10 km in een mooie tijd van 40.09 en Jannes Bouwmeester liep de zelfde afstand in 46.10. Dochter Femke Stegeman liep de 1 km in een mooie tijd van 4.11.

Zaterdag 21 augustus werd door de IJsvereniging Voorwaarts de halve marathon 21.1 km van Bovensmilde weer georganiseert. Anno Brandsema liep voor zijn vacantie en de nederlands kampioenschappen mountainbiken nog de 21,1 km. Ondanks de harde wind en de benauwde omstandigheden een nette eindtijd van 1.35.37.

16 augustus

Op dinsdagavond 10 augustus hebben 3 leden van Loopgroep Beilen in Diever de Brinkloop gelopen. Henriettte Pepels koos voor de 5 km. Zij klokte een nette tijd van 21.12. Pieter Stegeman en Anno Brandsema liepen de 10 km. Pieter kwam in 40.58 over de streep en Anno passeerde de finishlijn op de Brink in 41.11.

In Oude Willem liepen zaterdag 14 augustus Jan Uiterwijk en Geert Jan Pottjewijd de 10,2 km. Jan Uiterwijk, net terug van vakantie, was redelijk tevreden en werd 3e in een tijd van 43.36. Geert Jan, ook nog niet zo lang terug van vakantie, wilde de 20,4 km lopen. Door de drukkende warmte in het bos en knellende nieuwe schoenen besloot hij te stoppen na 10,2 km . Hij klokte een tijd van 53.12.

10 augustus

Op dinsdag 3 augustus hebben 4 leden van Loopgroep Beilen wederom de Brinkloop in Diever gelopen. Deze 5e editie van dit seizoen werd gelopen onder prima loopomstandigheden. Pieter Stegeman en Joop Godwaldt liepen de 5 km . Zij finishten respectievelijk keurig in 19.33 en 21.14. Anno Brandsema en Henriette Pepels storten zich op de 10 km. Henriette liep een seizoensparcoursrecord en kwam in een goede tijd van 44.19. over de streep. Anno liep eveneens een goede tijd en finishte in 40.54.

8 augustus

Op dinsdagavond 27 juli hebben 2 leden van Loopgroep Beilen in Diever  tijdens de 4e Brinkloop de 10 km gelopen. Jack de Jonge liep een prima tijd van 39.38. Anno Brandsema, die op 17 juli nog meegedaan heeft aan het NK Mountainbike wat overigens niet zo succesvol was i.v.m. lichamelijk ongemak, liep eveneens een goede tijd. Hij kwam in 41.18 over de streep. Joop Godwaldt liep de 5 km en deed dat in een tijd van 21.30.

Tijdens de 3e Brinkloop in Diever op 20 juli hebben 2 lopers van Loopgroep Beilen de 5 km gelopen. Jan Uiterwijk finishte als 5e in een tijd van 19.32. Peter de Boer verbeterde zijn PR en werd 27e in 23.07.

Tijdens de 2e Brinkloop in Diever op dinsdagavond 13-7, die beduidend drukker werd bezocht als de 1e loop, liep Pieter Stegeman een tijd van 43.30 over 10 km. Joop Godwaldt, net terug van vakantie, klokte een tijd van 46.27. Jan Uiterwijk liep de 5km in 18.45. en werd hiermee 6e.

Zaterdagavond 17-7 werd de Midzomeravondloop in Diever gelopen. Mirjam Wassen liep een P.R. op de halve marathon in een prima tijd van 1.42.07 en werd hiermee 1e. Jan Uiterwijk liep de 10 km en werd netjes 3e overall in een tijd van 41.25.

Maandagavond 5 juli heeft Alie Hamminga de Onstwedderomloop gelopen. Zij legde de 10 km af in een goede tijd van 47.16. Zij werd keurig afgetekend 1e bij de dames 50+ . Mirjam Wassen werd netjes 4e bij de dames senioren in een tijd van 47.51. Cisca Pijpker finishte in 57.38 en Jannes Bouwmeester ging bij de mannen in 48.20 over de streep.

Dinsdagavond is Pieter Stegeman 3e geworden op de 5 km tijdens de 1e Brinkloop in Diever. Hij liep een keurige tijd van 19.56. Jan Uiterwijk liep daar de 10 km en werd eveneens 3e in eveneens een goede tijd van 40.50.

Zaterdag 10 juli heeft Mirjam Wassen de 10,3 km gelopen tijdens een loop in Oude Willem. Zij wilde een halve marathon lopen maar vanwege de warmte is ze halverwege gestopt. Zij klokte een tijd van 57.31. Jan Uiterwijk ging over dezelfde afstand in 43.26 over de streep.

Tijdens de Middenveldloop in Ruinen werd Pieter Stegeman  zaterdag 10 juli 3e op de 5 km in een tijd van 20.20.

6 juli

Op woensdag 30 juni werd de 1e Rond de Linde loop gehouden. Deze loopt langs het riviertje de Linde bij Wolvega. Jan Uiterwijk liep de 10 Engelse Mijlen en werd 7e in de klasse 45+ in een tijd van 1.09.10. Jan Roeles werd keurig 2e in de klasse 45+ op de 5km in 18.54 en Harry van Os was super tevreden met zijn 3e plaats in dezelfde klasse en op dezelfde afstand in 20.58.

Zaterdag 3 juli was de 13e editie van de Olde Wierden loop in het Groningse Opende. Mirjam Wassen liep ondanks het warme weer de halve marathon en werd keurig 4e in een P.R. van 1.57.04. Jan Uiterwijk liep de 10,3 km en liep de 5e tijd overall in 44.04 en werd hiermee tevens 1e in de klasse 50+.

28 juni

Jan Uiterwijk heeft zaterdag 26 juni een 5 km gelopen tijdens de Jan Driegen Halve Marathon in de buurt van Steenwijk. Hij werd keurig 5e in een tijd van 19.05.
Jan Roeles liep daar de halve marathon en liep ondanks het zeer warme weer een zeer acceptabele tijd van 1.37.05. Hij was hier zelf minder tevreden mee.

23 juni

Zaterdag 19 juni hebben 6 lopers van Loopgroep Beilen de Run van Gieten, onderdeel van het Univeloopcircuit, gelopen. Op een pittig parcours over asfalt, klinkers en schelpenpaden, door het dorp en om het Zwanemeer, werden goede tijden gelopen. Op de 10 km liep Jan Jager een goede tijd van 42.08 en Alie Hamminga verbeterde haar PR met een halve minuut. Zij liep een tijd van 46.41 en werd hiermee 2e bij de vrouwen 50+. Mirjam Wassen finishte keurig in 49.18 en Cisca Pijpker en Harmtje Jager kwamen respectievelijk in 56.19 en 58.56 over de streep. Op de 5 km liep Pieter Stegeman een goede tijd van 20.27.

In Opeinde werd de Leijenloop gelopen. Jan Roeles liep een sterke tijd over 12 km. Hij werd 3e in een tijd van 49.15. Harry van Os werd 5e in een tijd van 52.38 en was hiermee 1 minuut sneller als vorig jaar. Pauline van Os liep de 5 km en kwam in 30.24 over de streep.

Judith Kremers was actief op 3 mini triathlons.( zwemmen, fietsen en lopen) In Heerenveen werd ze op 29-05-10 10e, in Groningen op 06-06-10 werd ze wederom 10e en in Klazienaveen werd ze op de kwart triathlon op 12-06-10 keurig 3e.

16 juni

Jan Uiterwijk heeft zaterdag 12 juni in Friesland de Boerenloop in Abbegae bij Sneek gelopen. Hij liep de 10 km in 41.01 en werd hiermee keurig 9e overall. In Oude Willem heeft Jan Roeles de Hoeve aan de Wegbosloop gelopen. Hij legde de 16 km af in een mooie tijd van 1.12.03.

Zondag 13 juni hebben 4 lopers de Natuurloop Meerwijck, onderdeel van het Univeloopcircuit, in Krobswolde gelopen. Op een zwaar parcours, waarbij 2 keer het mulle zand van het strand aan het Zuidlaardermeer moest worden doorkruist was Jan Jager de snelste van de vier. Hij legde de 10 km af in een goede tijd van 43.16. Alie Hamminga werd keurig 2e bij de dames Veteranen 50 in 49.35. Ciska Pijpker finishte in 59.22 en Harmtje Jager kwam in 1.01.39 over de streep.

Jack de Jonge was zondag in Assen goed op dreef in de Asserstadsloop. Hij liep de 10 km in een mooie tijd van 39.56 en werd 2e in de categorie Mannen Masters. Mirjam Wassen liep in Assen de halve marathon na een lange afwezigheid in een tijd 1.59.48 en werd hiermee keurig 2e.

7 juni/29 mei

Jan Roeles heeft de 1/2 marathon van Klazinaveen gelopen in 1.35.40.

Jan Uiterwijk heeft in Stiens aan de Stienserloop meegedaan. Het was droog weer, redelijk warm en zoals normaal in Fryslan een beetje winderig langs de Dokkumer Ee .Op de 16,1 km eindigde hij als 3e overall in 1.09.24 en was daarbij 1e 50+ .

30 mei
Alie Hamminga heeft onder slechte loopomstandigheden deelgenomen aan de 10 km van Tynaarlo. Bij deze wedstrijd werden de lopers met bussen naar de start gebracht in de bossen van Donderen.De route kende de nodige variatie: fietspaden, schelpenpaden, gravelpaden, zandwegen, asfaltwegen, de hevige regen en een paar donderslagen. Onder deze omstandigheden realiseerde een eindtijd van 47.22.

2 juni
In Nieuwe Pekela is de Oud Alteveerloop gelopen Deze 6e Univé wedstrijd is gelopen op een zwaar parkoers met veel klinker wegen en bochten. De lopers die de 10 km liepen moesten 3 ronden afleggen Jan Jager liep de 10 km in 44.11 ,Jannes Bouwmeester in 46.16 en Harmtje Jager in 1.01.41.

5 Juni
In en om Grollo werd weer de jaarlijkse omloop gehouden. De 10 km was nu 1 grote ronde over de asfaltwegen en door het bosrijke gebied rondom Grollo. Het was zonder wind voor de lopers erg warm. De uitslagen op de 10 km zijn: Jack de Jonge 40.31 Jan Roeles 42.18 en Eeuwe Jansen 55.50.

Jan Uiterwijk heeft in Sint Jakobaparochie de St. Jabikloop gelopen. Met een goede verzorging onderweg heeft Jan de 15.2 km gelopen in een tijd van 1.04.46 minuten en is daarmee als 2e geeindigd en wederom als 1e 50 plusser.

18 mei

6 lopers van Loopgroep Beilen hebben zondag 16 mei meegedaan aan de Valkema Parkstadloop, onderdeel van het Unive Loopcircuit, in Veendam. Allen liepen de 10 km, die bestond uit 2 ronden door het centrum van Veendam. Bij de dames liep Alie Hamminga keurig een PR in 47.13. Zij werd daarmee 2e bij de vrouwen 50+. Cisca Pijpker kwam in 56.58 over de streep en Harmtje Jager finishte in 58.36. Bij de heren finishte Jan Jager in een goede tijd van 43.01. Joop Godwaldt kwam ruim een minuut later over de streep in 44.14. Jannes Bouwmeester klokte een tijd van 46.29.

Anno Brandsema liep zaterdag 15 mei een crossloop in Berg en Terblijt ( ZuidLimburg). Op een pittig parcours, heuvel op en heuvel af, over een afstand van 7,2 km liep hij een tijd van 33.08. Hij werd hiermee 8e overall.

7 mei/19 april

Onder zomerse omstandigheden werd zondag 18 april de Hoogeveense Cascade Run verlopen. Maar liefs 22 Lopers van Loopgroep Beilen kozen er voor zich op deze warme zondagmiddag in het zweet te lopen. In het zeer gezellige Hoogeveen werden goede tijden gelopen.
10 Engelse Mijlen: Jan Uiterwijk 1.05.41, Jack de Jonge 1.11.01, Joop Godwaldt 1.15.05, Jan Willem Oosting 1.17.49, Jannes Bouwmeester 1.19.50, Jan Gritter 1.26.25, Peter de Boer 1.28.24, Henk Funke 1.29.04, Gea Lamberts 1.29.55.
5 Engelse Mijlen: Jan Roeles 32.33, Jan Jager 34.56, Harry van Os 35.44, Alie Hamminga 38.46, Jannie Drent 40.11.(1e V55+), Gerrit Bruins 41.58, Judith Kremers 42.36, Cisca Pijpker 47.35, Harmtje Jager 50.10, Pauline van Os 54.06, Alberta Boerma-Wiersma 55.40, Marjan de Vecht 58.10, Lysbeth de Jonge 1.00.04.

16 april
Pieter Stegeman heeft woensdag 7 april na lange tijd weer eens een loop bezocht. In Hoogeveen liep hij de Primera de Haan Run. Hij liep 4 Engelse Mijlen ( 6,4 km) in 27.00. Hij werd hiermee 15e bij de mannen 40+.

Wierd Duursma liep zondag 11 april de Marathon van Rotterdam. Onder goede omstandigheden liep hij een keurig PR. Hij finishte in een voor hem mooie tijd van 3.40.34.

In Leeuwarden liep Jan Uiterwijk de Condensloop. Deze loop met start en finish bij de condensfabriek van Friesland Campina ging over diverse afstanden. Omdat Jan later nog weer moest lopen met Dolf Jansen ( zie bijlage) koos hij voor de 10 km. Hij finishte in 40.15 en werd hiermee 1e bij de mannen 50+.

Tijdens de Acht van Assen liepen 5 lopers van Loopgroep Beilen de 8 km. Jan Roeles was van deze 5 de snelste. Hij finishte in een mooie tijd van 31.46. Joop Godwaldt werd keurig 3e bij de mannen 50+. Hij kwam in 34.40 over de streep. Bij de dames was Alie Hamminga de snelste. Zij verbeterde haar beste tijd met een dikke minuut en werd 2e in 37.36. Jannie Drent werd keurig 3e bij de dames 40+ in 38.47. Cisca Pijpker ging netjes in 44.20 over de streep.

6 april 2010

Zaterdag 3 april liepen 4 leden van Loopgroep Beilen de AAC Loop in Assen. Frouke Sijken liep 3 km en finishte keurig in 16.25. Jannie Drent was op dreef en liep 6 km in 29.05, Good Old Eeuwe Jansen deed er 32.30 over en Bertus Reinds kwam in 42.50 over de streep.

Eveneens op zaterdag liep Alie Hamminga de 1e Hoeve a/d Weg bosloop in Oude Willem. Zij liep 10,2 km en finishte netjes in 50.30.

Op het TT circuit in Assen nu eens geen motoren maar zondag liepen vele lopers de 1e TT Run. Jan Roeles liep 1 rondje van 4,55 km en kwam in 16.57 over de streep. Hij werd hiermee keurig 5e. Jannes Bouwmeester, Jan Gritter en Gea Lamberts liepen 2 rondjes ( 9,1 km) . Jannes liep een nette tijd van 41.13, Jan kwam keurig in 44.30 over de streep en Gea finishte in een voor haar goede tijd van 48.04.

29 maart 2010

6 Lopers van Loopgroep Beilen hebben zaterdag 27 maart deelgenomen aan de Theo de Winterloop in Winschoten. In deze 3e wedstrijd van het Unive Loopciruit liep Alie Hamminga een PR op de 10 Engelse Mijlen. Zij finishte in een mooie tijd van 1.22.10. Jan Jager liep eveneens een mooie tijd na lang blessureleed. Hij kwam in 1.14.24. over de streep. Joop Godwaldt, Jannes Bouwmeester en Cisca Pijpker liepen eveneens goede tijden. Zij liepen de 16,1 km respectievelijk in 1.15.12, 1.18.22 en 1.34.45. Harmtje Jager liep de 10 km in een keurige tijd van 1.02.22.

Jannie Drent liep in Leek de Unive Leekster Lenteloop. Zij liep de 5 km en finishte in een voor haar prima tijd van 23.51.

Jan Roeles en Geert Jan Pottjewijd hebben zaterdag tijdens de Drents Friese Wold marathon de halve marathon gelopen. Jan werd keurig 8e in een tijd van 1.34.03. en Geert Jan 54e in 1.50.51. Harry van Os liep 1.44.00.

In Friesland liep Jan Uiterwijk de Ronde van Wymbritsradiel. Deze halve marathon door het kale land en met veel wind rondde hij af in 1.30.57. Hij werd hiermee 19e overall.

Anno Brandsema, die maar moeilijk de keus kan maken tussen lopen en fietsen, koos dit weekend voor de combinatie. In Nijverdal koos hij voor de cross-duathlon: 5 km crossloop, 20 km mountenbiken en weer 2,5 km crossloop. Op een geaccidenteerd, zanderig parcours werd hij 5e bij de veteranen 40+ bij gebrek aan een 50+ klasse. Zondag kwam hij als cooling down weer in actie bij een mountainbike wedstrijd over 2,5 uur op de Wageningse Berg in Wageningen. Hierbij werd hij 6e in de klasse 50+.

22 maart 2010

Zaterdag 20 maart heeft Jannie Drent de Mazda Lenteloop in Emmen gelopen. Deze loop over 10 km met de start op de wielerbaan van sportpark Meerdijk en finish op de tartanbaan van de atletiekvereniging de Sperwers liep zij in een goede tijd van 50.39.

Jan Uiterwijk liep dit keer eens niet in Friesland maar in Wapenveld Gelderland. Hij liep daar de Euroma Kruidenloop. Deze loop over 10 Engelse mijlen( 16,1 km) liep hij in een prima tijd van 1.08.12. Hij werd hiermee 3e in de klasse 50+.

15 maart 2010
Tijdens de Trimloop van AAC in Assen op zaterdag 13 maart hebben 6 leden van Loopgroep Beilen de volgende tijden gelopen:
15 km: Anno Brandsema 1.05.05,
6 km: Jannie Drenth 29.15, Frouke Sijken 32.50, Harmtje Jager 34.52
3,3 km: Bertus Reinds 20.11

Jan Uiterwijk heeft zaterdag de 40e Merenloop in Grou gelopen. Door de weilanden naast het Pikmeer en over de verharde weg liep hij met veel wind een tijd van 1.00.27 over 14 km. Hij werd daarmee 27e overall en 5e bij de mannen 50+.

Uitslagen weekend 6/7 maart
Jan Uiterwijk deed op zondag 7 maart mee aan het "Rondje Goutum". Hij legde de 10 EM (16.1 km officeel maar via de GPS was het 16.4 km) in een tijd van 1.11.23 minuten en eindigde daarmee als 12e .

1 maart 2010

Jan Uiterwijk heeft zaterdag 27 februari de Eenhoornloop in Menaldum gewonnen. Jan werd 1e overall in deze loop over 16,2 km door het vlakke friese land in een mooie tijd van 1.10.37. Henriette Pepels werd zaterdag keurig 3e in de categorie 35+ in een cross georganiseerd door HAC 63 over 8,5 km in Stuifzand. Zij liep in een pittige loop over een zuigende ondergrond een mooie tijd van 40.04.

Eveneens op zaterdag liepen 7 lopers de Unive Nelli Cooman Run in Stadskanaal. In deze loop over 10 km liepen een aantal lopers van Loopgroep Beilen verkeerd. Ondanks dat werden er toch goede tijden gelopen. Jan Jager finishte keurig in 42.59, Anno Brandsema in 43.01, Joop Godwaldt in 44.45 en Jannes Bouwmeester in 45.06 . Alie Hamminga klokte 50.42, Cisca Pijpker 57.06 en Harmtje Jager die ook verkeerd liep kwam in 1.05.21 over de streep.

28 februari 2010

Jan Uiterwijk heeft zaterdag 20 februari meegedaan aan de Acht van Langezwaag in de buurt van Heerenveen. Op een zwaar besneeuwd en glibberig parcours liep hij een tijd van 43.00 op de 10 km. Hij werd hiermee 10e overall en 2e in de klasse 50+.

Bevrijdingsloop 5 mei 2010 van Wageningen naar Beilen.
Ter gelegenheid van het 65 jarige bevrijdingsfeest zal door 21 lopers van de loopgroep Beilen op 5 mei van uit Wageningen het bevrijdingsvuur worden opgehaald. De lopers vertrekken op 4 mei om 19.00 uur vanaf parkeerplaats Vitesse en houden om 20.00 uur een tussenstop voor de 2 min. stilte. Na aanmelding bij de bevrijdingsvuur organisatie in Wageningen gaan de lopers naar het 5 mei plein waar diverse activiteiten plaatsvinden.

Voor Hotel de Wereld wordt het bevrijdingsvuur om 24.00 uur ontstoken. Na het verkrijgen van het bevrijdingsvuur gaan de lopers dit in estafette vorm hardlopend naar Beilen brengen. Er wordt gelopen in groepjes van 3 personen en om de 4 kilometer wordt er gewisseld.

De route is 146 kilometer lang en gaat vanuit Wageningen via Ede, Otterloo, Hoenderloo, Apeldoorn, Oene, Wijhe (pontje), Dalfsen, Nieuwleusen, IJhorst, Echten, Pesse en Spier. Op 5 mei om c.a. 15.00 uur zal het bevrijdingsvuur in Beilen bij het gemeentehuis aankomen. De burgemeester of één van de wethouders zal het vuur daar in ontvangst nemen en de vlam in Beilen ontsteken.
Hierbij nodigt de bevrijdingsloop organisatie alle leden van de Loopgroep en Bodywalkgroep uit om samen met familie, vrienden en bekenden “onze helden” enthousiast te verwelkomen bij het gemeentehuis.

Fotoreportage Bevrijdingsloop in 2005

Bevrijdingsloop organisatie 2010: Cisca, Roald, Inge, Ingrid, Peter en Alie.

15 februari 2010

Jan Uiterwijk heeft zaterdag meegedaan aan de Wielenloop in Leeuwarden. Jan liep de 9,3 km i.p.v. 10 km omdat het parcours niet helemaal sneeuw-en ijsvrij was.
Jan werd keurig 7e overall en 1e bij de 50+ in een tijd van 38.12.

In Assen werd op een glad parcours de trimloop van AAC'61 gelopen. 5 Lopers van Loopgroep Beilen liepen verschillende afstanden. Marco Bakker liep 9 km en finishte in 41.50. Op de 6 km kwamen 3 dames aan de start. Jannie Drenth was de snelste van de 3 en kwam in 29.16 over de streep. Frouke Sijken finishte iets later in 33.24 en Liesbeth de Jonge in 49.34. Bertus Reinds liep de 3 km en deed 21.50 over deze afstand.

10 februari 2010

Eindelijk was de sneeuw weg en kon er weer gelopen worden. Jan Uiterwijk liep zaterdag 6 februari in Friesland de Leeuwarden-Marssum-Leeuwarden loop over 11 km. Hij werd 10e in een tijd van 46.55.

18 januari 2010
Zaterdag 16 januari kwamen diverse lopers van Loopgroep Beilen in actie. In Spier liep Anno Brandsema de Wintermarathon over bevroren en besneeuwde bospaden.
HiHij werd 1e in de categorie 55+. Hij liep de 30,2 km in een mooie tijd van 2.31.46.

Henriette Pepels liep in Assen de NAM tot NAM loop. Zij legde de 10 km, op een i.v.m de sneeuw alternatief parcours, af in een goede tijd van 44.20. Zij werd hiermee keurig 5e bij de dames 40+. Pieter Stegeman starte ook op de 10 km maar kwam door een lange afwezigheid door een blessure niet verder dan 5 km. Hij kwam toch keurig in 22.11. over de streep. Peter de Boer liep een PR in 49.01 en werd hiermee 17e bij de mannen 50+.

Op een eveneens glad en glibberig parcours liepen 3 leden de Udikloop in Kleindijk. Eeuwe Jansen liep 56.31 over de 10 km en Ciska Pijpker 61.19. Jannie Drenth liep 6.5 km in een tijd van 32.24 en werd op deze afstand 2e dame.

Jannes Bouwmeester liep zondag 17 januari de Broekstreker Veldloop in Ekehaar. Hij liep 8660 meter en finishte in 43.15.

11 januari 2010
Onder winterse omstandigheden met kou, harde wind en sneeuw hebben 3 leden van Loopgroep Beilen zaterdag 9 januari de Aalden Rondomme gelopen. Deze crossloop over 10 km legde Anno Brandsema af in een prima tijd van 44.46. Hij werd hiermee 4e bij de mannen 40+. Henriette Pepels, die steeds beter gaat lopen, werd 2e bij de dames in een mooie tijd van 47.55. Jannes Bouwmeester kwam over de finish in 48.45 en werd keurig 14e in de categorie 40+.

7 januari 2010
Overlijden van een van onze leden
Toch nog onverwacht is op 4 januari 2010 Tinus Jonkers overleden. Tinus was sinds 2008 lid van onze loopgroep en een geregelde deelnemer aan de trainingen op dinsdag en zondag en aan wedstrijden. In het najaar kreeg hij het bericht dat hij ongeneeslijk ziek was. We wensen zijn familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

5 januari 2010
Op 31 december werd de Oliebollencross in Nieuw Dordrecht gelopen. Het was koud en het sneeuwde de hele dag. Op een glad en glibberig parcours liepen 4 Beiler lopers 7,2 km. Jannie Drenth was de snelste van de 4. Zij kwam keurig in 34.47 over de streep. Super veteraan Eeuwe Jansen volgde in 37.18. Frouke Sijken en Bertus Reinds kwamen respectievelijk netjes in 39.28 en 54.27 over de finish.

Op zaterdag 2 januari heeft Jannes Bouwmeester de Unive RTV Nieuwjaarsloop in Stadskanaal gelopen. Hij finishte op 10 km in 48.57. en werd hiermee keurig 5e in de catagorie 55+.