loopgroep beilen bodywalk beilen


Nieuws 2011


3 januari 2012
Jaarafsluiting Loopgroep
Op 28 december was er voor de lopers als jaarafsluiting een puzzelspeurtocht
uitgezet in de wijk Noordveen. Na het inlopen en een korte warming-up kregen
de aanwezigen een plattegrond en uitleg over de speurtocht.
Aan 14 lantaarnpalen verspreid over de gehele wijk waren vragen opgehangen
die bij goed beantwoorden een letter voor het te puzzelen woord opleverden.
In groepjes van 3, soms 4, gingen de 6 teams op pad om zo snel mogelijk alle
letters op het invulformulier te krijgen. Om het niet te moeilijk te maken
kregen de deelnemers 2 letters cadeau. De gegeven tijd was blijkbaar zo krap
dat sommige teams gingen splitsen en elkaar zelfs kwijt raakten.

Na een kleine 3 kwartier puzzelen en lopen kon in de garage van de familie
Kiers onder het genot van nieuwjaarsrolletjes, chocolademelk en/of glühwein
het juiste antwoord worden gepuzzeld. Dit bleek toch nogal lastig te zijn.
Maar na een kleine aanwijzing van Joop wist het team van Inge, Wessel en
Eeuwe het juiste woord (Terhorsterzand) te raden. Als aandenken aan deze
prestatie ontvingen ze een oorkonde.

Een jaarafsluiting in deze vorm werd door alle deelnemers erg gewaardeerd.
Daarom willen we vanaf deze plaats iedereen bedanken die aan deze activiteit
heeft meegewerkt om het tot een succes te maken.

2 januari 2012
Alie Hamminga 2e in eindklassement
Op de valreep van het oude jaar waren er nog enkele leden van Loopgroep Beilen actief. In Blijham deed Jannes Bouwmeester mee aan de Oudejaarsloop. Zijn tijd op de halve marathon was 1:43:10. Deze wedstrijd was de laatste in een reeks van 14 van het Univé Loopcircuit. Bouwmeester eindigde in de categorie M55 op de 11e plaats in het eindklassement. Alie Hamminga - afgelopen zaterdag niet gestart in Blijham - is op basis van eerdere behaalde prestaties de tweede dame in de categorie V50 geworden.

In Nieuw-Dordrecht werd de Oliebollencross gehouden. Wim van der Lelie en Eeuwe Jansen liepen er beiden een 7,2 kilometer over een nat en glibberig, maar wel mooi parcours. Hun tijden waren respectievelijk 39:03 en 41:20 minuten. Bertus Reinds liep de 5 km in 44 minuten.

19 december
Prima tijd Gea Lamberts op Ameland
Gea Lamberts van Loopgroep Beilen heeft afgelopen zaterdag een prima tijd neergezet in de Ameland AdventureRun. Deze hardloopwedstrijd over 21,1 km gaat deels over het strand en deels langs de dijk. Terug langs de dijk hadden de hardlopers wind, regen en hagel tegen. Ondanks de zware tweede helft wist Gea deze halve marathon te voltooien in 2:04:19.

Jannes Bouwmeester zocht het zaterdag dichter bij huis en liep in Veenhuizen de Winter Crossloop. Over het parcours van 10 km door de bossen en langs de heidevelden deed Bouwmeester 48:50 minuten.

5 december
Uitslagen Henk Bijker Bovenboerloop
Twee leden van Loopgroep Beilen waren zaterdag present in Nijeveen. Daar werd de Henk Bijker Bovenboerloop gelopen. Er kon gekozen worden uit 2 afstanden. Jan Uiterwijk liep er 11,4 km in 48:02 minuten. Jannes Bouwmeester trok de stoute schoenen aan en ging voor de halve marathon. Zijn tijd viel niet tegen: 1:41:15.

28 november
Henriëtte Pepels derde in Norg
Zaterdag stond er een crossloop in Norg op het programma van een aantal leden van Loopgroep Beilen. Henriëtte Pepels deed er goede zaken door als derde in haar categorie te eindigen in een tijd van 41:07. Het parcours dat door de Stichting Loopsport Norg was uitgezet in de Langeloërduinen was 8,75 km lang en bestond uit vele heuveltjes. De tijden van de andere loopgroepleden: Anno Brandsema - 40:31, Jannes Bouwmeester - 43:49 en Jan Gritter - 48:44.

14 november
Beilenaren in Zevenheuvelenloop
Zondag was de dag van de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Met een record aantal deelnemers van ruim 26.000 is dit één van de grootste hardloopevenementen van ons land. In deze massa liepen 7 leden van Loopgroep Beilen mee. Hun tijden waren als volgt: Jack de Jonge - 1:01:21, Marten Leistra - 1:06:52, Harry van Os - 1:10:06, Jannie Drenth - 1:17:16, Gea Lamberts - 1:22:39, Pauline van Os - 1:42:24 en Cisca Pijpker - 1:42:25. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat het 15 km lange parcours uit - kleine oneffenheden niet meegerekend - 7 heuvels, waarmee het met recht een pittige loop mag worden genoemd.

Een dag eerder was Jannes Bouwmeester te vinden in Scheemda waar de Sinterklaasloop werd gehouden. Bouwmeester liep de 10 km in 46:11 minuten.

14 november
Uitslagen met dubbele cijfers
Zaterdag liepen Jannie Drenth en Bertus Reinds van Loopgroep Beilen mee met de trimloop van 6 kilometer in het Asser bos. Opmerkelijk was dat beiden na afloop een tijd klokten met letterlijk dubbele cijfers. Jannie legde het parcours van 2 rondjes van 3 km af in 29:29 en Bertus deed er 45:45 minuten over. De trimlopen in Assen worden iedere tweede zaterdag van de maand georganiseerd door AAC'61 en dit was alweer de tweede loop van dit winterseizoen.

Dezelfde dag was Jan Uiterwijk actief in de Marderhoekloop. Deze hardloopwedstrijd ging door de mooie herfstbossen van het Friese Gaasterland. Uiterwijk voltooide de 10 mijl in een prima tijd van 1:09:35.

Afgelopen zaterdag liep Jan Gritter in Hollandscheveld de VIOS Cross met een afstand van 7 km over onverhard terrein. Zijn tijd was 41:46

7 november
Peter de Boer deed zaterdag mee aan de Plantsoenloop in Groningen. De loper van Loopgroep Beilen zette een tijd van 39:24 neer op de 8 kilometer. Het parcours door het Noorderplantsoen werd door Peter als zwaar bestempeld: 'In een rondje van 2 km zitten een paar stevige “pukkels” en twee keer vals plat'.

Minstens zo pittig was het heuvelachtige parcours dat op de Lemelerberg bij Ommen was uitgezet door de Stichting Gerrit Voortman Lemelerbergloop. Gea Lamberts liep daar een crossloop van 5,3 km met grote hoogteverschillen, los zand en veel boomwortels in 31:42.

31 oktober
Henriette Pepels eerste in duathlon
Afgelopen zaterdag waren de leden van Loopgroep Beilen op diverse plaatsen in het land actief. In Weert wist Henriette Pepels als eerste dame in haar categorie te eindigen in de daar gehouden off road duathlon. De wedstrijd bestond uit 5 km crossloop, 20 km mountainbiken en ter afsluiting nogmaals een 5 km crossloop. Zij voltooide dit parcours met heuveltjes, mul zand, bos en schelpenpaden in een eindtijd van 1:47:21. Plaatsgenoot Anno Brandsema had net iets minder tijd nodig om hetzelfde parcours af te leggen, namelijk 1:45:31.

Ook in Dwingeloo kon er worden gecrost, maar dan zonder fiets. Marco Bakker en Pieter Stegeman deden er mee in de AVD cross. Beide heren waren erg aan elkaar gewaagd. In het uit 8 ronden bestaande parcours nabij het Dwingelderveld lagen ze afwisselend ten opzichte van elkaar op kop. Pas in de laatste meters van het in totaal 7,5 km lange parcours werd duidelijk wie die dag de sterkste loper was. Met 1 seconde voor Stegeman finishte Bakker in 39:04. Binnenkort staat er een revanche gepland.

Gea Lamberts liep mee als loper van een estafetteploeg met de Wintertriathlon in Assen. Een ploeg bestaat uit 3 deelnemers die elk één discipline voor hun rekening nemen: lopen, fietsen of schaatsen. Gea legde de 10 km af in een goede tijd van 53:44. Hiermee was ze dik tevreden, want ze had slechts twee keer sneller gelopen op deze afstand.

In Heerde op de Veluwe waren Jan Roeles en Jan Uiterwijk present in de Klokloop. Roeles toonde zich met een tijd van 21:09 zeer stabiel op de 5 km. In drie achtereenvolgende weken klokt hij tijden op deze afstand met een spreiding van slechts 3 seconden. Jan Uiterwijk liep een parcours van 10 km in een nette 42:14. Evenals alle andere deelnemers konden beide heren na afloop een pak zeeppoeder in ontvangst nemen die door de naamgever van de loop ter beschikking was gesteld.

24 oktober
Wedstrijd met een luchtje?
Jan Uiterwijk van Loopgroep Beilen was zaterdag 1 van de deelnemers van de Strontraceloop in Workum. De naam van deze hardloopwedstrijd deed het ergste vermoeden, echter er was geen sprake van enige derrie of landelijke geurtjes - hooguit wat zure zweetlucht na afloop in de kleedkamer. Uiterwijk liep 15,5 km in 1:08:12 en kon als aandenken, met een link naar de naam van de loop, een zak met gedroogde koemestkorrels in zijn kofferbak gooien.

Zondag deden Jan Roeles en Jannes Bouwmeester mee aan de Schutrups run in Exloo. Het parcours was typisch Drents: deels met kinderkopjes en onverharde karrensporen en voor de rest bestaand uit mooie fietspaden. Roeles koos er voor om deze route van 5 km eenmaal af te leggen en deed er 21:10 over. Bouwmeester daarentegen ging voor de hoofdafstand van 10 kilometer en finishte in 46:57.

22 oktober

Marco Bakker heeft zaterdag een uitstekende tijd neergezet op de 10 kilometer van de Zuidlaardermarktloop. Onder prima omstandigheden wist deze atleet van Loopgroep Beilen het uit 2 lussen bestaande parcours rondom de brink te voltooien in een tijd van 40:38. Ook Jan Roeles en Bertus Reinds waren present in Zuidlaren, maar dan op de 5 km afstand. Roeles finishte in 21:07, Reinds in 35:04. Alle deelnemers gingen met een Zuidlaarderbol naar huis.

In Staphorst werd in recreatiegebied De Zwarte Dennen de Zwarte Cross gelopen. Gea Lamberts liep daar de 5 km in 28:05 en Harma Peeks voltooide deze afstand in een PR van 31:00. Het parcours ging voor het grootste deel over onverharde bospaden met zo hier en daar een klimmetje.

10 oktober
4 mijl Groningen
Een zestal leden van Loopgroep Beilen heeft zondag deelgenomen aan de 4 mijl van Groningen. Dit jaar was het de 25e maal dat deze wedstrijdloop tussen de Hortus in Haren en de Vismarkt in Groningen werd gehouden. Het evenement is inmiddels met 20.000 lopers uitgegroeid tot het grootste sportevenement van het Noorden. Er werd - zeker in het begin van de middag - gelopen onder prima omstandigheden. Later startende lopers kregen wat miezerregen over zich heen. De winnaar verbeterde het parcoursrecord en zette daarmee ook de wereldbesttijd scherper. De lopers uit Beilen wisten ook goede tijden neer te zetten: Wierd Duursma - 25:55 (pr), Jan Uiterwijk - 26.30, Jannes Bouwmeester - 29:20, Joop Godwaldt - 29:22, Jannie Drenth - 31:12 en Geert Nijenmanting - 32:38.

Een dag eerder liep Bertus Reinds in Assen bij AAC'61 mee met de eerste trimloop van dit seizoen. Zijn tijd over 6 kilometer was 45 minuten en 28 seconden.

2 oktober

Verslag van de 10e Otterberg Blinkerdloop op zaterdag 1 oktober 2011

Jan Scheenstra snelste in Otterberg-Blinkerdloop
De 10e editie van de Otterberg-Blinkerdloop in Wijster is gewonnen door Jan Scheenstra. Op de warmste 1 oktober ooit in de geschiedenis was deze atleet van Start '78 met 34:52 de snelste op de hoofdafstand van 10 kilometer. Kort daarna finishte Merwin Dollison (35:15) en Reinder de Jonge kwam als 3e in 37:09 over de streep. Manon Herbert, uitkomend voor Spurt '88, was de eerste dame (44:18) in het parcours met tweemaal de beklimming van de 40 meter hoge VAM-berg.

De zege op de 5 km afstand ging welhaast zonder tegenstand naar Wouter Luinge van SV Veendam. Hij wist met 17:15 zijn naaste tegenstander met ruim 2 minuten voor te blijven. Bij de dames was Merel Nienhuis (LSV Invictus) iedereen de baas met een tijd van 24:23.

De Otterberg-Blinkerdloop is een activiteit van Loopgroep Beilen. De prestaties van de eigen leden waren als volgt (op volgorde van binnenkomst):
5 km - Pieter Stegeman 19:57 (3 prijs), Jan Uiterwijk 21:16, Ton Nieuwpoort 26:27, Frouke Sijken 29:00, Cisca Pijpker 31:09, Roelinka Zuidema 33:23, Alberta Boerma-Wiersma 34:22, Hilda Lutgers 34:31 en Bertus Reinds 39:01.
10 km - Jack de Jonge 41:03, Marco Bakker 43:42, Marten Leistra 47:08, Alfred van Veen 48:39, Harry van Os 49:11, Jannes Bouwmeester 49:53, Peter de Boer 54:12 en Gea Lamberts 59:50.

Winnaar 10km 2011: Jan Scheenstra
Winnaar 2011 10km: Jan Scheenstra
26 september
Hazevet gezocht
Jan Uiterwijk van Loopgroep Beilen heeft naar eigen zeggen dringend een potje hazevet nodig. Zaterdag deed hij mee in Joure aan de Jouster Merke Loop en "dat ging niet al te snel" was zijn commentaar na afloop. Hij kampt nog steeds met de naweeën van een valpartij die enige maanden geleden plaats vond. Voor het parcours van 10 mijl had hij 1:14:38 nodig, nog steeds een tijd waar vele andere lopers voor zouden tekenen.

19 september
Hamminga 3e in Kropswolde
Alie Hamminga en Jannes Bouwmeester van Loopgroep Beilen liepen zondag mee in de Natuurloop Meerwijck in Kropswolde. Deze wedstrijd over 10 kilometer is onderdeel van het Univé loopcircuit. Voor Alie was dit de eerste wedstrijd na 3 maanden blessureleed. Verrassend genoeg kon ze zich direct weer met de besten meten: ze werd 3e in haar categorie met een tijd van 52:15. Jannes Bouwmeester liep dit parcours door het bos en over het strand van het Zuidlaardermeer in 48:38.

12 september
100 km in estafetteloop
Een team van Loopgroep Beilen heeft zaterdag 100 km afgelegd in de RUN van Winschoten. In deze estafetteloop moeten 10 lopers elk 10 km afleggen. Nadat alle individuele prestaties bij elkaar waren opgeteld bleek de totaaltijd van de Beilenaren 8 uur, 14 minuten en 52 seconden te zijn. Hiermee eindigde het team op de 11e plaats in de categorie Atletiekvereniging Mannenteams. Er was echter ook 1 loper die solo 50 km liep: Wierd Duursma. Onder begeleiding van 2 verzorgers wist Wierd in een tijd van 4:38:28 te finishen. Gezien de warme weersomstandigheden een uitstekende prestatie, waarmee hij 5e in de categorie 50 plus werd.

Diezelfde dag werd ook de Fish Potato Run tussen Urk en Emmeloord gehouden. Jan Uiterwijk was 1 van de deelnemers in deze wedstrijd van 8 mijl. Na 58 minuten en 47 seconden hardlopen kon hij in Emmeloord een gebakken visje en een zak aardappelen in ontvangst nemen.

Vorige week maandag liep Jannes Bouwmeester de Jaarmarktloop in Oude Pekela. Na 3 ronden door het dorp (totaal 10 km) finishte Jannes in een tijd van 45:45.

5 september
Inez Duursma eerste in triatlon
Afgelopen zaterdag kwamen de leden van Loopgroep Beilen op diverse plaatsen in actie. Ondanks de (te) zomerse temperaturen werden er mooie resultaten geboekt.
Bertus Reinds liep in Wagenborgen de Proostmeerloop. Hij finishte in 38:34 op de 5 km. In Ten Boer deden Judith Kremers en Inez Duursma mee aan de triatlon. De afstanden waren 500 m zwemmen, 21.5 km fietsen en 5 km lopen (1/8ste triatlon). Voor Inez was dit de eerste triatlon ooit en het was direct een heel goed debuut. Ze kwam als eerste overall uit het water. Tijdens het fietsen kwam ze nog te vallen, maar uiteindelijk is ze gefinisht met een eindtijd van 1:18:56. Ze is met deze prestatie eerste geworden bij de junioren. Ook Judith deed goede zaken in Ten Boer, zij werd met een eindtijd van 1:10:50 derde bij de dames.

In Ruinerwold stond de Dijkhuizenrun op het programma. Joop Godwaldt liep het stratenparcours van 5 km in een eindtijd van 23:22.

Jan Uiterwijk en Jan Roeles waren present in de bossen van Appelscha alwaar de door Loopsportvereniging Invictus georganiseerde Bosloop werd gehouden. Beide lopers deden voor het eerst weer mee aan een wedstrijd na een periode van gedwongen rust als gevolg van een ongeval. Voor Roeles was het exact een jaar geleden dat hij weer meeliep in wedstrijdverband. Op de kortste afstand van 5100m werden de heren ieder eerste in hun categorie. Roeles finishte in 22:10 en Uiterwijk in 23:09.

29 augustus
In Diever deden afgelopen dinsdag 2 leden van Loopgroep Beilen mee in al weer de 8ste Brinkloop van dit seizoen. Pieter Stegeman had een eindtijd van 19:09 op de 5 km en Anno Brandsema finishte op de 10 km in 42:54.

Eerder die week kwam Anno Brandsema ook al in actie op de 6-uurs mountainbike wedstrijd in Oldebroek. Daar was een gevarieerd parcours uitgezet van bijna 6 kilometer lang. Na 6 uur fietsen werd de balans opgemaakt en wie de meeste ronden had afgelegd was uiteraard winnaar. Bij de individuele rijders eindigde Anno na 28 rondjes als 5e, een prestatie waarmee hij zeer tevreden was.

Een week eerder was Judith Kremers 4 achtereenvolgende dagen in Twente te vinden. Daar vond de Twentse Triathlon Tour plaats: een evenement bestaand uit diverse duursportonderdelen. De organisatie was in handen van 4 uit de regio afkomstige triatlon clubs die elk een wedstrijddag voor hun rekening namen.
De resultaten van Judith waren als volgt:
1. Proloog: 8,2 km fietsen - 14:21 (15e).
2. Aquathlon: 500 m zwemmen + 3,5 km hardlopen + 250 m zwemmen - 28:54 (10e).
3. Duathlon: 3 km hardlopen + 11 km fietsen + 2 km hardlopen - 44:34 (15e).
4. Triathlon: 750 m zwemmen + 20 km fietsen + 5 km lopen - 1:12:00 (13e).
In het eindklassement is ze 10e geworden bij de dames.

23 augustus

Pieter Stegeman heeft dinsdag 19 augustus deelgenomen aan de brinklopen in Diever. Bij de brinklopen op elke dinsdagavond in juli en augustus komen elk jaar weer vele deelnemers uit binnen en buitenland. Hij wilde zijn besttijd verbeteren maar kwam na 5 km hardlopen in 18.57 toch tevreden over de finish. Zaterdag 20 augustus was Pieter ook 1 van de deelnemers van de 50km van Assen.

Deze 50 km kon zowel individueel als in estaffete worden gelopen. Een team lopers van Loopgroep Beilen hebben samen de 50 km gelopen. Met de start, het wisselpunt en de finish op de baan van AAC werd er een mooie 5 km ronde gelopen rond atletiek en wielerbaan, richting hertenkamp en door Asserbos terug naar de atletiekbaan. De tijden waren van Marco Bakker: 19.53 en 21.00 ,Jannes Bouwmeester : 22.38 en 23.13 ,Pieter Stegeman: 19.54 en 20.03
Bouke: 21.02 en 21.10 , Augustinus: 26:04 en 26.15. De lopers hadden al met al goed gevoel over de prestatie, en zijn geeindigd als 6de in teamuitslag.

22 augustus
Mooie looptijden
Vorige week dinsdag kwamen er 2 hardlopers van Loopgroep Beilen over de finish van de Brinklopen in Diever. Jack de Jonge wist de 10 kilometer afstand te voltooien in een tijd van 39:23 en Henriette Pepels deed er 43 minuten en 52 seconden over.

Anno Brandsema, Wierd Duursma en dochter Inez waren afgelopen zaterdag te vinden in Oude Willem. In de Hoeve aan den Weg Bosloop liepen Anno en Wierd de - bijna - halve marathon afstand in respectievelijk 1:28:23 en 1:29:51. De werkelijke afstand bleek een 500 meter korter te zijn; de gerealiseerde tijden waren er niet minder om. Inez liep de 3 km en werd met een uitstekende 15:07 tweede bij de dames jeugd.

25 juli

Scherpe tijd Jack de Jonge
Jack de Jonge van Loopgroep Beilen liep vorige week dinsdag met 18:33 een zeer scherpe tijd in de Brinkloop van Diever. Een mooie tijd voor een 5 kilometer zei hij na afloop, en daarmee bleef hij aan de bescheiden kant. Ook Jan Gritter was in Diever aanwezig en voltooide hetzelfde parcours in 23:17.

18 juli
Pieter Stegeman loopt marathon
Pieter Stegeman van Loopgroep Beilen heeft zaterdag in Diever de Midzomeravondmarathon gelopen. Dit jaar was het uitgezette parcours door het bos extra zwaar vanwege de gestage regenval die er voor zorgden dat ondergrond,
kleding en schoeisel verzadigt raakten. Tot het 30 km punt wist Stegeman nog een tempo van 45 minuten per 10 kilometer aan te houden, daarna begon voor hem de echte marathon waarin het lopen werd vervangen door werken. Gelukkig liet de man met de hamer zich zaterdag niet zien en uiteindelijk wist hij deze klassieke afstand van 42 km en 195 meter te verslaan in een heel nette tijd van 3 uur 26 minuten en 46 seconden.

Er waren die zaterdag meer leden van de Loopgroep actief in Diever.
Gea Lamberts voltooide de 10 km in 55:56 en Jan Willem Oosting (1:33:56) en Geert Jan Pottjewijd (1:49:14) liepen de 20 km.

11 juli
Judith Kremers van Loopgroep Beilen is vorige week eerste geworden bij de Zwemloop van Loppersum. Haar tijd over 500 meter zwemmen en 4,2 kilometer hardlopen was 26.08 minuten.
 
Een dag eerder waren Henriette Pepels en Anno Brandsema present in de eerste Brinkloop van dit seizoen in Diever. Henriette liep daar een 5 km in 21:10 en Anno had 43:05 nodig voor de dubbele afstand. Beiden werden met hun prestatie 12de overall in hun categorie. Later in de week liepen ze ook nog in Echten voor de Middenveldbokaal. Zie uitslagen verderop.

Zaterdag werd in Nieuw-Balinge de Goudplevierrun gelopen. Namens de Loopgroep voltooiden Geert-Jan Pottjewijd en Gea Lamberts de 10,6 km lange, maar mooie route over het Mantingerzand. Hun eindtijden waren respectievelijk 56:10 en 1:01:09.

Ook stond zaterdag de Middenveldbokaal in Echten op het programma. Beilen had een dames- en een herenteam afgevaardigd (allen lid van de Loopgroep) op het looponderdeel van de vijfkamp. De eindtijden van de dames over het parcours van ongeveer 4 km waren als volgt: Henriette Pepels 17:07 ( 3e bij de dames), Judith Kremers 18:14, Jannie Drenth 18:17, Frouke Sijken 20:46 en Inge Derks 21:20. De uitslagen van de heren (2 ronden van 4 km): Wierd Duursma 31:37, Marten Leistra 33:20, Anno Brandsema 33:58, Henk Funke 36:46, Jannes Bouwmeester 37:11, Jan Gritter 38:56 en Ton Nieuwpoort 39 minuten en 52 seconden.

4 juli
10 km binnen 40 min
Twee hardlopers van Loopgroep Beilen kregen het zaterdag voorelkaar om in de Omloop van Grolloo op de 10 kilometer binnen de 40 minuten te finishen. Jack de Jonge voltooide het parcours dat grotendeels door het bos voerde in een uitstekende tijd van 39 minuten en 18 seconden. Pieter Stegeman kon de eerste kilometers nog in het voetspoor van de Jonge blijven maar zag hem gedurende de wedstrijd steeds verder weglopen. Uiteindelijk wist Pieter de schade beperkt te houden tot een halve minuut achterstand. Met een tijd van 39:51 was hij uitermate tevreden, want binnen de magische 40 minuten. Ook Judith Kremers was present in Grolloo en volbracht de 10 km in 51:27.

27 juni
Goed herstel Harry van Os
Na een periode van blessureleed heeft Harry van Os laten zien dat hij er weer staat. Namens Loopgroep Beilen deed hij zaterdag mee aan de Jan Driegenloop in Steenwijk. De weersomstandigheden waren optimaal om een goede hardlooptijd neer te zetten: 16 graden, weinig wind en een druilerige miezerregen voor extra koeling. Van Os koos voor de kwart marathon met een parcours waarin landgoed "De Eese" en de Woldberg waren opgenomen. Met een finishtijd van 47.42 minuten was hij uitermate tevreden, ook omdat de blessure zich niet meer liet gelden.

25 juni
Uitslagen testloop
Onder warme weersomstandigheden is tijdens de training van 15 juni een
testloop gelopen door cursisten van de beginnersgroep en leden van de
Loopgroep. Henk en Joop hadden een ronde van 5 km uitgezet rond het Ter
Horsterzand. Start en finish waren op de parkeerplaats en het laatste stuk
van de route ging over de heide. Voorafgaand aan de testloop werd er als
warming-up ingelopen en ook de bijhorende loopscholing kwam uitgebreid aan
bod.

Hilda Lutgers en Roelinda Zuidema liepen hun eerste 5 km in een mooie tijd
van 37:37 minuten. Agnes Kramer liep samen met Lysbeth de Jonge de ronde in
37:52. De ervaren lopers hebben dezelfde ronde gelopen en hun tijden zijn:
Jannes Bouwmeester - 24:27, Ton Nieuwpoort - 24:57, Teun Zondag - 25:40,
Gerrit Bruins - 26:13, Eeuwe Jansen - 28:48, Rien Butenhek - 29:11. Harma
Peeks, Janny Weurding en Frouke Sijken - 32:00, Grietje Ieden, Paulien v Os
en Inge Derks - 33:41 en Agnes Meijering - 36:41.

14 juni
Alie Hamminga van Loopgroep Beilen heeft vorige week woensdag in Nieuwe Pekela een tweede plaats weten te veroveren in de Oud-Alteveer Run. Het is inmiddels de vierde maal op rij dat zij als tweede eindigt in een hardloopwedstrijd over 10 km. Ditmaal had ze 48 minuten en 21 seconden nodig om het uit 3 ronden bestaande bochtige parcours door de bebouwde kom van het dorp te volbrengen. Ook Jannes Bouwmeester (45:51) en Joop Godwaldt (48:19) legden hetzelfde parcours in Nieuwe Pekela af.

Eveneens vorige week woensdag werd de De Wolden Duatlon in Zuidwolde gehouden. Namens de Loopgroep was Judith Kremers aanwezig in deze Run Bike Run. Haar eindtijd na 5 km hardlopen, 25 km fietsen en 2,5 km hardlopen was 1:21:44. Met deze mooie prestatie eindigde ze als 5e in het damesklassement.

Geert Jan Pottjewijd was zaterdag in Sleen te vinden alwaar diverse afstanden waren uitgezet ter ere van het tienjarig bestaan van minicamping Pieterom. Op deze PieteromRun was een internationaal deelnemersveld afgekomen en er werd onder uitstekende loopomstandigheden gestreden. Pottjewijd kon zich in dit geweld goed staande houden en wist een tijd van 52:05 neer te zetten op de 10 km afstand.

6 juni
Deelname Judith Kremers aan thriathlon
Judith Kremers van Loopgroep Beilen heeft zaterdag meegedaan aan de thriathlon van Heerenveen. Zij startte daar op de sprintafstand, die een achtste bedraagt van de volledige afstand. Hierin wordt achtereenvolgens 500 meter gezwommen, 18 kilometer gefietst en tot slot 5 kilometer hardgelopen. Met een totaaltijd van 1:10:37 werd Judith 7e bij de dames. Haar tijden voor de afzonderlijke onderdelen waren 7:55 (snelste zwemtijd bij de dames), 33:42 en 27:02.

Begin vorige week hebben Jannes Bouwmeester en Alie Hamminga de Hamrikkerklaploop in Nieuwolda gelopen. Bij een subtropische temperatuur van 28 graden werden er 3 rondjes in het dorp afgelegd van in totaal 10 kilometer. De tijd van Jannes was 47:13 en Alie deed er 49:05 over. Hiermee werd ze voor de derde keer op rij tweede in haar categorie. Gefeliciteerd met deze schitterende reeks.

5 juni
Jack de Jonge van Loopgroep Beilen was zaterdag 1 van de vele hardlopers die in Klazienaveen de strijd aan ging met de harde wind. Daar werd het Drenthe Loopfestijn gehouden met onder andere het Open Drents Kampioenschap. De Jonge wist op dit onderdeel van 10 km een uitstekende tijd neer te zetten van 39:41 en werd hiermee 8e bij de heren.

23 mei
Jan Uiterwijk en Alie Hamminga van Loopgroep Beilen lieten afgelopen zaterdag zien dat ze nog steeds goed mee kunnen komen in het deelnemersveld. Beiden veroverden bij de wedstrijden waar ze aan deelnamen een tweede plaats, hetgeen een week eerder ook al het geval was.

Jan Uiterwijk werd tweede op de halve marathon in de Statenloop te Oenkerk in een scherpe tijd van 1:31:24. De opbrengst van deze loop kwam ten goede aan het plaatselijke verzorgingstehuis.

Alie Hamminga liep in de Run van Gieten op de 10 km naar de tweede plaats. Ondanks dat het een zwaar parcours was met veel vals plat wist ze toch nog een tijd van 48:51 te realiseren. Ook Jan Gritter en Jannes Bouwmeester waren op de flanken van de Hondsrug te vinden. Jan liep de 5 km in 23:21 en Jannes liep een dubbele afstand in 46:30.

In Balkbrug werd weer de jaarlijkse Beverwijkloop gehouden. Pieter Stegeman wist daar een 5 km te voltooien in 19:19. Een heel goede tijd gezien de omstandigheden: 3 km van het parcours was verhard, maar de rest moest door het bos over een zandpad worden afgelegd en dat bij een temperatuur van ruim 21 graden.

16 mei
Mooie tijden Midden Drenthe Loop
Loopgroep Beilen was zaterdag goed vertegenwoordigd op de Midden Drenthe Loop in Zwiggelte. Op de afstand van 5,3 km kwamen Geert Nijenmanting (25:28) en Bertus Reinds (40:55) aan de start. De 10,6 km werd afgelegd door Alfred van Veen (48:57), Jan Gritter (52:06), Judith Kremers (55:20) en Eeuwe Jansen (1:01:10). En de halve marathon werd voltooid door Pieter Stegeman (1:31:59), Wierd Duursma (1:33:41 PR), Gea Lamberts (1:59:42) en Janny Weurding (2:08:43).

Jan Uiterwijk liep een mooie tijd op de 10 mijl in de Stienserloop. Zijn tijd van 1:09:18 was 6 seconden sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours en hij werd hiermee 2e in het algemeen klassement: 1 plaats hoger dan vorig jaar.

In Veendam werd zondag de Valkema Parkstadloop gehouden. Alie Hamminga deed daar goede zaken door als tweede in haar categorie te eindigen op de 10 km in een tijd van 48 minuten en 18 seconden. Jannes Bouwmeester wist hetzelfde bochtige parcours in en rond het centrum van Veendam af te leggen in 46:48.

Jannie Drenth tenslotte deed mee aan de Rietplasloop in Emmen. Ze zette met 23:56 een keurige tijd neer op de 5 km en werd daarmee 5e in haar categorie.

9 mei
Jan Uiterwijk van Loopgroep Beilen heeft zondag een warme en winderige Ronde van Oranjewoud gelopen. Met startnummer 1 eindigde hij op de 10 mijl als 8e in zijn categorie in een tijd van 1:08:13.

26 april
Hardlopen op het TT-circuit
Van Loopgroep Beilen heeft Gea Lamberts meegedaan aan de tweede TT-run in Assen. Vorig jaar werd er tussen de buien door gelopen, afgelopen zondag stonden er sproeiers langs het circuit. Ondanks de zomerse omstandigheden wist Gea toch nog een redelijke tijd neer te zetten. Ze liep 3 rondes (13,5 km) in 1:19:12.

18 april
Mooie tijden in de Cascaderun
Een heel peloton lopers van Loopgroep Beilen was zondag present op de Hoogeveense Cascaderun. Er kon gekozen worden uit een afstand van 5 of 10 mijl. Op de "korte" afstand waren de tijden als volgt: Jan Uiterwijk: 31.45, Alfred van Veen: 36.50, Harry van Os: 38.06, Alie Hamminga: 38.29, Geert Nijenmanting: 38.53, Janny Drenth: 41.09, Henk Funke: 44.34, Klaas Swieringa: 45.02, Eeuwe Jansen: 45.02, Inge Derks: 48.04, Ciska Pijpker: 49.18, Pauline van Os: 52.02, Jan Jager: 53.19, Harmtje Jager: 53.22, Agnes Meijerink: 56.36, Alberta Boerma: 56.51 en Lysbeth de Jonge: 59.09.
De 10 mijl lopers lieten ook mooie tijden noteren: Wierd Duursma: 1.11.12,  Jack de Jonge: 1:08:44, Marten Leistra: 1.19.28, Jannes Bouwmeester: 1.20.23, Peter de Boer: 1.25.22, Jan Gritter: 1.26.50 en Gea Lamberts: 1.35.07.

Er was 1 atlete die zondag niet in Hoogeveen was te vinden: Judith Kremers. Zij deed mee aan de Runnersworld Zwemloop in Groningen. Op de sprintafstand bestaand uit 500 meter zwemmen (7:20) en 5 km hardlopen (27:12) eindigde ze in een tijd van 34.32. Ze kwam als eerste dame uit het water, maar werd uiteindelijk 4e - nog steeds een knappe prestatie.

11 april
Hardlopen voor de jeugd succes
Ter voorbereiding op de Koninginneloop is er op initiatief van Loopgroep Beilen een hardloopcursus voor de jeugd opgestart. Deze blijkt gezien de goede opkomst in een behoefte te voorzien. Afgelopen woensdag werd alweer de derde training uit een reeks van 6 afgewerkt op het sportveld van korfbalvereniging Vitesse. De jeugdige lopers krijgen training in dynamische warming-up oefeningen, scholing voor verbeteren van de looptechniek en doen onderlinge wedstrijdjes in estafette- en spelvorm. Uiteraard wordt de wedstrijdafstand ook getraind en als afsluiting is er altijd een tik spel. Kortom een gevarieerd aanbod.
 
Spelmoment hardlooptraining onder begeleiding van Joop Godwaldt en Pieter Stegeman.

PR's op 4 mijl
Drie lopers van Loopgroep Beilen hebben vorige week woensdag meegedaan aan de Primera de Haan 4 mijl run in Hoogeveen. Er werd prima gelopen, want er konden 2 PR's worden bijgeschreven. Jannes Bouwmeester liep met 28:23 een PR en Alie Hamminga had nooit sneller dan 29:34 over deze afstand van 6436 meter gedaan. Jannie Drenth finishte kort daarop in 31:37.

Jan Uiterwijk was zaterdag in de weer op de Bloemketerploop in Franeker. Hij werd 2e bij de heren in de klasse 50+ in een tijd van 1:33:28. De af te leggen afstand was iets meer dan een halve marathon, namelijk 21,4 km.

Judith Kremers deed zaterdag 9 april jl. mee aan de duathlon van Ter Idzard. Haar
eindtijd was 1.28.42 (6km lopen - 19 km fietsen - 3 km lopen). Ze werd daarmee 7e
in haar categorie.

4 april
Rappe tijd Jan Uiterwijk
Zaterdag liep Jan Uiterwijk van Loopgroep Beilen een snelle tijd in de Condensloop. Hij voltooide de 10 km in 40:23. De start en finish van deze hardloopwedstrijd was in Leeuwarden bij de "Condensfabriek" van zuivelbedrijf FrieslandCampina.

Zondag waren een flink aantal leden van de loopgroep in het Asserbos te vinden. Daar werd de jaarlijkse door AAC'61 georganiseerde 8 van Assen gehouden. Alie Hamminga deed er uitstekende zaken: ze verbeterde haar PR op de 8 km en kreeg de derde prijs bij de dames. De eindtijden op het parcours van 2 * 4 km waren als volgt: Alie Hamminga: 36:59, Jannie Drenth: 40:09, Marco Bakker: 32:34, Joop Godwaldt: 34:57, Marten Leistra: 35:01 en Jannes Bouwmeester: 36:15.

28 maart
Forse verbetering PR Alie Hamminga
De leden van Loopgroep Beilen waren afgelopen week actief op een drietal evenementen. Pieter Stegeman liep vrijdag een 5 km wedstrijd op de baan in Hoogeveen bij HAC'63. Hij finishte daar als 5e bij de masters (40+) net onder de 20 minuten in een tijd van 19:58.

In Winschoten werd zaterdag de Theo de Winterloop gelopen. Deze wedstrijd van het Univé Loopcircuit was zeer succesvol voor Alie Hamminga. Zij wist met een tijd van 1:19:28 ruim 3 minuten van haar beste prestatie ooit op de 10 mijl af te halen. Met deze mooie opsteker werd ze 3e in de categorie dames 50+. Ook in Winschoten aanwezig op de 10 mijl waren Joop Godwaldt (1:13:42) en Jannes Bouwmeester (1:16:39).

Zondag was Jan Uiterwijk van de partij in de Ronde van Littenseradiel. Deze door Atletiekvereniging Horror uit Sneek georganiseerde halve marathon speelt zich af in de driehoek Sneek - Wommels - Bolsward. Uiterwijk wist het parcours af te leggen in 1:30:38, net geen evenaring van de tijd die hij een week eerder op eenzelfde afstand liep. De snelle start brak hem deze keer aan het eind van de rit op.

25 maart
Weer podiumplaats voor Henriëtte Pepels
Henriëtte Pepels van Loopgroep Beilen haalde wederom een podiumplaats in een cross evenement. Zaterdag eindigde ze met een tijd van 1:34:38 als 3e bij de dames overall in de off-road triathlon van Valkenburg. De wedstrijd bestond uit 500 meter zwemmen, daarna 20 km mountainbiken en 5 km hardlopen over de (glibberige) Limburgse heuvels. Arno Brandsema was ook present in Valkenburg. Hij verloor wat tijd met het zwemmen en finishte uiteindelijk in 1:46:05.

Jan Uiterwijk liep sinds lange tijd weer een halve marathon. Hij kwam in Dokkum aan de start op de Bonifatiusloop. De loop ging over de bolwerken van Dokkum, langs de Dokkummer Ee naar het plaatsje Ee en weer terug. Hij wist een uitstekende tijd neer te zetten van 1:30:21 en werd daarmee 8e in de klasse 45+.

In Emmen deden 3 lopers van de Loopgroep mee aan de Lenteloop. Bertus Reinds liep de 5 km in 36:51, Jannes Bouwmeester (46:33) en Alie Hamminga (47:19) voltooiden 10 km. Alie Hamminga werd met deze tijd knap vijfde bij de dames.

14 maart
Mooi weer lokt hardlopers naar buiten
Zaterdag hebben 5 leden van Loopgroep Beilen meegedaan aan de trimloop van AAC '61 in Assen. In deze laatste trimloop van dit seizoen liepen Jannie Drenth (14:45) en Frouke Sijken (16:35) een afstand van 3 kilometer. De dubbele afstand werd afgelegd door Eeuwe Jansen (32:45), Janny Weurding (35:23) en Bertus Reinds (45:03). Jan Gritter liep 9 km in 45.06.

Jack de Jonge liep in Haren de halve marathon van ATC '75. Onder ideale omstandigheden werd hij knap 7de in een mooie tijd van 1:33:05.

Zaterdag werd ook de Bosfietsloop van Triathlon Vereniging Arnhem op het nationaal sportcentrum Papendal gehouden. Henriette Pepels presteerde daar uitstekend door als tweede bij de dames te eindigen in een tijd van 2:01:11. Hiermee wist zij zich zelfs voor team- en plaatsgenoot Anno Brandsema te plaatsen die 2:01:59 nodig had om het parcours van 7,5 km lopen, 27,5 km mountainbike en 3,5 km lopen af te leggen. Als excuus voerde Anno aan dat hij nog last had van zijn gekneusde ribben, opgelopen tijdens een eerdere wedstrijd.

Jan Uiterwijk was zondag weer in Friesland actief en wel op de Merenloop in Grou. De 14 km lange route ging langs het Prinses Margrietkanaal en het Pikmeer. Een pittige hindernis tijdens deze loop was het grote aantal hekjes - normaal bedoelt om de schapen binnen te houden. Hij kon tevreden zijn met een tijd van 59:53.

7 maart
Uiterwijk 5e in Oerpolderloop
Jan Uiterwijk van Loopgroep Beilen verscheen zondag aan de start van de Oerpolderloop in het Friese It Heidenskip. Met een tijd van 59:21 werd hij 5e in de klasse 50+. Deze hardloopwedstrijd over ruim14 km gaat door het merengebied van de zuidwesthoek van Friesland. De Oerpolderloop is genoemd naar de roman "Oerpolder" van Hylke Speerstra over boerenfamilies in It Heidenskip van de 19e eeuw.

28 februari
Uiterwijk 2e in Eenhoornloop
Jan Uiterwijk klokte zaterdag een tijd van 1:09:28 op de Eenhoornloop in Menaldum en werd hiermee tweede in de eindklassering van de 16,1 km. Met deze tijd laat hij zien dat hij op dit moment erg constant loopt. Vorige week liep hij ook een 16,1 km in Friesland en het verschil tussen deze beide wedstrijden blijkt maar 2 seconden te zijn.

27 februari
Acht (?) van Langezwaag
Zaterdag heeft Jan Uiterwijk van Loopgroep Beilen meegedaan aan de Acht van Langezwaag. Hij liep daar 10 mijl in 1:09:26. De naam van deze hardloopwedstrijd doet vermoeden dat er ook een afstand van 8 mijl of misschien 8 km
gekozen kon worden, maar dat was niet het geval aldus Jan.  Naast de genoemde 16,1 km konden de lopers zich stukbijten op een 10 km en een halve marathon.
Wellicht dat in een latere editie van deze krant het raadsel wordt opgelost.

Jannes Bouwmeester liep zondag de Stadsparkloop in Groningen. Vanaf de atletiekbaan konden er een aantal ronden in het mooie stadspark worden afgelegd. Jannes voltooide 16 km in 1:19:56.

14 februari
2 tweede plaatsen
De dames van Loopgroep Beilen hebben afgelopen zondag uitstekende resultaten neergezet. Alie Hamminga werd in Wildervank tweede in haar klasse. Haar tijd in deze wedstrijd van het Univé Loopcircuit 15 kilometer was 1:14:00. Ook Joop Godwaldt (1:07:05) en Jannes Bouwmeester (1:11:28) waren in Wildervank van de partij.

Henriette Pepels finishte als tweede dame overall in Norg op de door GVAV georganiseerde cross duathlon door de Langeloërduinen. Zij deed 1:35:04 over een parcours van 6 km crossloop, 18 km mountainbike en 3 km crossloop en ging na afloop met een Groninger koek naar huis. Anno Brandsema voltooide hetzelfde parcours in 1:32:45. Hij was hiermee dik tevreden daar hij de dag ervoor al 15 km in 1:03:33 op de trimloop van AAC'61 in Assen had gelopen.

Ook in het Asserbos aanwezig, maar dan op de 6 km, waren Roelof Kiers (33:27), Frouke Sijken (33:36), Janny Weurding (35:44), Eeuwe Jansen (36:30) en Bertus Reinds (45:30). Tijdens deze trimloop werkte het weer niet echt mee: het ijzelde een beetje waardoor het parcours zo hier en daar wat glibberig was.

In Leeuwarden tenslotte werd de Kleine Wielenloop gehouden. Jan Uiterwijk verscheen daar met nog zo'n 300 andere deelnemers aan de start. Hij liep een tijd van 1:03:04 over een afstand van waarschijnlijk 14,7 km (de exacte afstand bleek achteraf een punt van discussie te zijn).

7 februari
Wind tegen in Friesland
Onder stormachtige omstandigheden heeft Jan Uiterwijk van Loopgroep Beilen zaterdag meegedaan aan de hardloopwedstrijd Leeuwarden-Marssum-Leeuwarden. Ondanks dat er volgens Jan meer wind dan anders stond wist hij toch nog een mooie 42:16 op de 10 km neer te zetten. Hiermee werd hij 11e heer in het eindklassement. De chocolademelk ging er na afloop bij de deelnemers lekker in.

In de luwte van de Drentse Hondsrug had de wind zondag minder vat op de deelnemers van de Arnoud Magnon Wintercross. Hier was echter de drassige ondergrond van het terrein tussen Zuidlaren en Schipborg de grootste horde die door de lopers genomen moest worden. Marco Bakker en Jannes Bouwmeester wisten het 8 kilometer lange parkoers in respectievelijk 34:50 en 38:06 af te leggen.

De  eerste wedstrijd van Jack de Jonge was de midwinter mini-marathon in Apeldoorn over een afstand van 18,5 km. Het was een prachtig parcours, langs de Apenheul en de Juliana toren. De eerste 10 km was bergopwaarts, met een hoogste punt van 100 meter boven NAP. Daarna was het eigenlijk alleen maar down naar beneden. Dit is zeker een aanrader voor iedereen. Alles goed verzorgt. Mijn tijd was 1 uur 21 min en 23 sec. Ik ben wel tevreden, heb lekker gelopen.

31 januari
Bos bloemen voor Henriette Pepels
Henriette Pepels van Loopgroep Beilen was zaterdag in Havelte de één na snelste dame in de Nimberg Hunebedloop. Onder een blauwe lucht met een winters zonnetje kon er gekozen worden uit een lange of korte afstand. Op de 15,2 km finishte ze als tweede bij de dames 35+ in een goede tijd van 1:08:35. Ook Jan Uiterwijk (1:03:04), Anno Brandsema (1:03:48) en Joop Godwaldt (1:07:52) liepen deze afstand rondom de hunebedden van Havelte. Alie Hamminga voltooide de korte afstand van 8 km in een mooie tijd van 37:39.

24 januari

Jan Uiterwijk liep zaterdag in Tzum een wedstrijd over 10 Engelse mijlen. Op het vlakke Friese platteland zonder beschutting tegen de wind volbracht hij de 16,1 km in 1:08:28. Met deze knappe tijd werd hij eerste bij de vijftigplussers.

In Dalen deed Pieter Stegeman zondag mee in de Grootveldcross. Rond de sportvelden was een parkoers van circa 2 km uitgezet dat naar gelang de afstand 2 of 4 x gelopen kon worden. Stegeman liep 8 km in een uitstekende tijd van 30:30 en eindigde daarmee op de zesde plaats.

17 januari
Alie Hamminga superieur
In de Krimse dorpsloop was Alie Hamminga van Loopgroep Beilen afgelopen zaterdag superieur bij de dames. In haar categorie (dames 35 +) kwam zij na 10 kilometer hardlopen in 47:08 als eerste over de finish. Daarmee was ze precies 1 minuut sneller dan vorige week waar ze in Stadskanaal ook een 10 km liep.

Henriette Pepels en Anno Brandsema verschenen zaterdag aan de start van de DRW Cross Duathlon in Nijverdal. Daar moest op een parkoers met veel hoogteverschillen een duathlon bestaand uit 5 km crossloop, 20 km mountainbiken en 2,5 km crossloop worden afgelegd. Als gevolg van wat lichamelijke ongemakken kon Anno maar nipt team- en plaatsgenote Henriette Pepels voorblijven. Hun tijden waren 1:41:53 om 1:41:57.

Jan Uiterwijk kwam zaterdag in actie op de Zwolse Bosloop. Deze, door atletiekvereniging "De Gemzen" uit Heerde georganiseerde wedstrijd over 10 kilometer werd door Jan in een goede tijd van 41:43 afgelegd.

In Ekehaar stond zondag de Broekstreker Veldloop op het programma. Pieter Stegeman wist na afloop te melden dat deze cross over deels goed beloopbare bospaden ging, maar dat er ook stukken waren waar je tot over je enkels in de modder wegzakte. Ondanks dat liep hij daar nog een knappe tijd van 35:50 over 8660 meter. Jannie Drenth liep de 5920m in 30.02 en Jannes Bouwmeester de 8660m in 40.50.

Clubkampioenen
Op de onlangs gehouden nieuwjaarsbijeenkomst zijn de prijzen uitgereikt voor de clubkampioenen: bij de dames was Alie Hamminga de uitgesproken winnaar. Bij de heren zaten de eerste 5 op minder dan 8 punten van elkaar. Jan Uiterwijk ging evenals het jaar daarvoor met de hoofdprijs naar huis, maar voelt de concurrentie naderen.

10 januari
Podiumplaatsen Loopgroep Beilen
Loopgroep Beilen heeft uitstekend gepresteerd in de Aalden Rondomme: in deze nieuwjaarsloop werden 3 podiumplaatsen veroverd. Op het gevarieerde parkoers bestaande uit asfalt, klinkers, schelpenpaadjes, zandwegen en bospaadjes werd Henriette Pepels eerste dame op de 10 km bij de veteranen in 47:27. Met deze tijd werd ze tweede dame overall. Op dezelfde afstand werd Marco Bakker bij de senioren derde in 42:25 en bij de veteranen werd Anno Brandsema derde in 43:37. Ook Harry van Os en Gea Lamberts startten afgelopen zaterdag in Aalden op de 10 km. Zij finishten in resp. 47:22 en 56:48. Cisca Pijpker en Lysbeth de Jonge liepen een afstand van 6,2 km. Ciska eindigde in 36:36 en Lysbeth in 42:50.

Eeuwe Janssen liep zaterdag in Assen mee met de AAC trimloop. Op een nat en slibberig parkoers werd er 6 km afgelegd in 34 min 30 sec. Naar eigen zeggen was hij gezien de omstandigheden tevreden met deze tijd.

Ook afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd van het Univé Loopcircuit gepland. In de RTV Stadskanaal Nieuwjaarsloop waren namens de loopgroep Alie Hamminga, Joop Godwaldt en Jannes Bouwmeester present. De wedstrijd werd gehouden over een parkoers van 5 km en Alie Hamminga kwam na 2 rondjes in een mooie tijd van 48:18 over de finish en ze werd daarmee 3e in haar klasse. Joop Godwaldt liep de 10 km in 44:09 en Jannes Bouwmeester kwam na 46:15 over de finish.