loopgroep beilen bodywalk beilen


Wedstrijdverslagen - 2013Verslag Gaasterl‚n Run
Testloop 21-12-2013
Marathon van Luzern
Diepe Hel Holterbergloop
Kees Elzinga Halve Marathon
Coopertest 25-09-2013
Estafette Winschoten Run
De vijftig van Assen
Pipelgaeltsjerloop
Tynaarlo run
De Klaploper
Drents Friese Woldmarathon
Theo de Winterloop
Trainersexamen Wierd en Harry
Aalden Rondomme
Kleine Wielenloop
Snertloop
Puur Zwolse BosloopVerslag Gaasterl‚n Run op 21-12
(Jan Uiterwijk)

Dag Jan en de rest,

Gisteren hebben wij (Adri & ik) een steentje bijgedragen aan de actie van het Glazen Huis. Wij hebben namelijk aan de GaasterlanRun meegedaan in het pittoreske plaatsje Balk, wat vooral berucht geworden is door het niet door kunnen laten gaan van de laatste Elfstedentocht. Het ijs was daar niet dik genoeg zoals je waarschijnlijk nog wel weet.

Al het inschrijfgeld van de dik 400 (volgens de speaker) lopers en loopsters ging naar het Glazen Huis. Maar als dank kregen wij de lekkere SukerbŰle van bakker Meinsma uit Balk. Allebei 1 maar daar wij toch op bezoek gingen bij de zus van Adri (die woont in Balk) konden wij daar een broodje achterlaten. Kunnen zij met de Krystdagen van genieten. Als dank kreeg ik een zoute haring, mmmmm lekker.

We hadden ons voor de 12 km vooringeschreven, later bleek het 11.6 km te zijn, en daar hebben wij geen spijt van want het was een mooi parcours. Toen wij die kant opreden dachten we nog, wat een weer, hoop dat het daar niet erger is met die regen en harde wind maar dat viel een beetje mee want de tocht ging door de bossen van onder meer de Bremer Wildernis en LycklemaBosch en vlak bij Nieuw Amerika langs en dat is een mooi parcours. Vorig jaar ging de 15 km over een vlakker stuk zonder al te veel beschutting. Die was nu vervallen om daarvoor in de plaats de 12km en een halve marathon te kunnen draven.

Klein stukje parcours aan Adri uitgelegd, zo van als je straks terugkomt bij het voetbalveld, waar ook de start was, moet je nog een stuk over het gras en dat loopt niet zo gemakkelijk aan het eind maar wat schertst onze verbazing als we terugkomen bij het voetbalveld,......de pilonnen staan voor het gras en we moeten rechtdoor direct naar de Finish en hoeven geen rondje over het voetbalveld te maken. Het was een te glibberige ondergrond geworden door de regen van de afgelopen dagen. Balen natuurlijk want je focust je helemaal op het laatste .......stuk.

Bij het typen van dit stukje heb ik nog geen uitslag kunnen vinden maar misschien kun jij die later nog wel op de kop tikken daar wij vanmiddag op bezoek gaan in Stad voor een verjaarsfeest in een kroeg en niet weten hoe laat terug te zijn. Zie www.gaasterlanrun.nl daar komen tzt ook de foto's op maar daar heb jij dan weer niets aan maar wij wel.

Dit was de laatste loop van het jaar 2013 en wij hopen volgend jaar weer met (meestal) frisse moed aan een aantal loopjes mee te doen. Kijken of jij de snelheid van de laatste loopjes kunt vasthouden, dan kom jij voor de bokaal in aanmerking. Een nobel streven denk ik zo..toch??

Goede Krystdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar.Testloop 21-12-2013
(Wierd Duursma)

Vandaag, zaterdag 21 december 2013, hebben we de eerste testloop van de loopgroep gehouden op het Terhorsterzand. Frank en Wierd hadden een route uitgezet van ongeveer 4 km lengte. Er kwamen 9 lopers op af. Hier hadden we vooraf voor getekend. Zeker gezien de zeer slechte weersomstandigheden. Er stond een harde wind en de meeste tijd regende het ook behoorlijk. Frank en Wierd waren ’s morgens om 09:15 uur al begonnen met het uitzetten van het parcours.

Klik op de foto om de diashow te starten

Om ongeveer 10:10 uur arriveerden de eerste deelnemers. Ze waren zeer goed gehumeurd, ondanks het slechte weer. Nadat ook Jannes om 10:30 uur gearriveerd was, konden we van start gaan. Wierd was starter, tijdwaarnemer en fotograaf tegelijk. In plaats van de normale camera had hij beter een onderwatercamera mee kunnen nemen. Alle lopers hadden besloten om 2 ronden (8 km) te lopen. Na ongeveer 19 minuten kwamen de eerste 2 lopers weer langs start/finish. Achteraf bleek dat ze door een losgeraakt lint een grote omweg hadden gemaakt. Ook bleek dat op een paar punten de route niet duidelijk genoeg was aangegeven, waardoor ook anderen een stukje extra liepen. Zo zie je maar, er zijn altijd verbeterpunten.

Na afloop was toch iedereen zeer tevreden over het parcours. Iedereen vond het weliswaar een zwaar, maar ook een mooi parcours. Gezamenlijk hebben we het afzetlint weer opgeruimd. Op de parkeerplaats hebben van iedereen de tijden genoteerd en nog even geŽvalueerd. Aan de hand van de genoemde verbeterpunten gaan we het parcours de volgende keer nog beter uitzetten. Nadat we elkaar allemaal fijne feestdagen hadden gewenst, zijn we huiswaarts gekeerd. Op naar een welverdiende warme douche.

De volgende testloop is dus op zaterdag 18 januari 2014 om 10:30 uur. Ons doel is dat we dan minimaal 15 deelnemers hebben. Gezien de reacties van de aanwezigen moet dit kunnen.

Uitslagen testloop:
Marco Bakker               36:39 (ongeveer 1 minuut verloren)
Jan Roeles                   36:44 (ongeveer 1 minuut verloren)
Frank Ottenhof             37:18 (tijd verspeeld met opnieuw knopen lint)
Jannes Bouwmeester    42:40
Peter de Boer               44:13
Jan Gritter                    44:30
Theun Zondag               45:17
Gea Lamberts               52:06
Henny Steenbergen       52:06
Meerdere lopers hebben hier en daar in de eerste ronde  meer of minder tijd verloren door verkeerd te lopen.Marathon van Luzern
(Frank Ottenhof)

Afgelopen zondag (27 oktober) was het zo ver. Na MAANDEN VAN UITPUTTENDE trainingen begon op een frisse regendag dan eindelijk mijn derde marathon.   Dit jaar was het loopje in Luzern en in tegenstelling tot mijn twee marathons van afgelopen jaar was dit wel een grote (17.000 lopers) maar nog niet een HEULE grote (Amsterdam 40.000).
Lees meer...Diepe Hel Holterbergloop
(Rolf Gritter)

Op een training vroeg Harry: heb je zin om mee te doen aan de 10 mijl van de Diepe Hel Holterbergloop? In eerste instantie niet, want de loop viel samen met de Dwingelderveldloop. Echter, na het bekijken van de website en de enthousiaste verhalen van Harry toch besloten om mee te doen. Ook Pauline had op de laatste inschrijvingsdag besloten om mee te doen, maar dan de 5 mijl.
Lees meer...Kees Elzinga Halve Marathon
(Frank Ottenhof)

In verband met mijn geplande marathon eind oktober leek het me verstandig nog even een wat langere wedstrijd te lopen. Zaterdag 12 oktober stond in Meppel de Kees Elzinga halve marathon in de loopkalender dus om een uur of tien maar eens in de auto gesprongen en met goede zin op pad.
Lees meer...Coopertest 25-09-2013
(Jan Roeles)

Afgelopen woensdag was het weer zover: de Coopertest. Bij de start van het winterseizoen op het veld planned trainer Joop altijd deze testloop van 12 minuten in.

De omstandigheden voor de Coopertest waren woensdag niet slecht: geen wind, geen neerslag en een redelijk goede ondergrond (gras). Na de gebruikelijke warming up en loopscholing werd de groep in tweeŽn gesplitst, waarna de ene groep zijn rondjes van 300 meter ging lopen en de andere groep moest blijven warming uppen. Voor de rondetellers was het verschil in strategie bij de deelnemers soms duidelijk te zien. Waar de ťťn behoudend startte, ging een ander er als een speer van door. Voor beide type lopers is wat te zeggen, maar of het uiteindelijk veel uit maakt blijft de vraag. Zolang je na afloop van de rit maar niet zegt: “er had wel wat meer ingezeten”.
Lees meer...Estafette Winschoten Run
(Frank Ottenhof)

Dit jaar waren we opnieuw van de partij tijdens de Winschotenrun voor de jaarlijkse estafette aldaar. Na een enigszins moeilijke ronselpartij om een complete ploeg bij elkaar te krijgen (we hebben het dit jaar geprobeerd door via de mail de hele vereniging aan te schrijven) konden we ons zo een beetje op het sluiten van de inschrijftermijn toch nog aanmelden. Hiervoor dank aan Grietje die iedere keer weer de berichten rond moest sturen en de aanmelding moest doen.
Lees meer...

Run van Winschoten 2013
(Wim van der Lelie)

Geweldig, wat een mooi evenement. Het was wel een verrassing en was niet echt voorspeld (alleen door Roelof), maar ’s middags werd het zowaar een tijdje droog. Niet dat we alles uit konden doen om in de zon te gaan zitten. Maar toch waren er lopers die na afloop zeiden “het was warm”. Dus gelukkig viel er toch wat te klagen. Want als er niet geklaagd wordt door lopers, dan is het niet goed geweest.
Lees meer...De vijftig van Assen
(Frank Ottenhof)

Het is alweer de zoveelste keer dat Marco Bakker de ultraloop van Assen organiseert voor een vijftal fanatieke lopers. De vijftig van Assen is een ultraloop (ja, je mag hem ook alleen doen) maar zoals ook voorgaande jaren het geval was, is toch maar de estafette gelopen.
Lees meer...Pipegaeltsjerloop door Jan Uiterwijk
(Jan Uiterwijk)

Ja... en weer een loop in Friesland. Deze keer in Hoornsterzwaag wat in de buurt ligt van Oldeberkoop.
Ter ere van de feestweek werd daar al voor de 9e keer de Pipelgaeltsjerloop georganiseerd door de commissie.
Een loop over 5,10 of 15 km dus voor ieder wat wils. www.pipegaelloop.nl
Zelf voor de 10 km gekozen want het was de eerste keer dat ik daar mee heb gelopen dus eerst de kat maar uit de boom kijken hoe het parcours erbij ligt want daar kun je op internet geen informatie over vinden.
Mooi parcours door de bossen en over paden langs weilanden maar dus wel veel onverhard en dat blijkt dan wel weer aan de eindtijd.
Het weer was prima met een graad of 18 en wind maar daar had je in de bossen geen last van en er viel geen regen tijdens de loop.
Ik ben als 4e geeindigd bij de 10 km lopers in een tijd van 44.10 en dus gezien de omstandigheden( geen vlak parcours net als als op de weg) ben ik daar wel tevreden mee.
O ja..volgens mijn informatie betekent Pipegael zoiets als een kruiwagen.
Groeten vanaf de EeseTynaarlo run
(Anno Brandsema)

Beetje laat maar de uitslag liet op zich wachten. Zaterdag 11 mei de Tynaarlo run gelopen. De run maakt deel uit van de Rabo cup Noord-Drenthe. Er waren 3 afstanden 7,14 en 21 km. De 14 km maakt deel uit van de cup. Ik was van plan 21 km te lopen echter door de regenbui in de 2de ronde en lage temperatuur kreeg ik het erg koud en ben na 14 km gestopt. Resultaat 1.03.37 - 7de bij de mannen 50+ en 27ste overall bij de 14 km. Ben niet tevreden maar ik was ook vertrokken voor de 21 km. Voordeel is dat ik vlak heb gelopen geen verval 2de ronde, een paar seconden sneller. Goed voor het tempo gevoel zal ik maar zeggen.De Klaploper
(Jan Uiterwijk)

Klaploper1Dit boek is het vervolg op de Loper en de voorloper van de Zandloper, Leegloper en (postuum uit te brengen) de Doodloper. Dit is allemaal info van de schrijver en hij schrijft er nog bij van dat we de verzamelband kunnen aanschaffen. De schrijver van deze boeken is niemand minder dan Sido Martens, alom bekend in Leeuwarden en ver daar buiten. Hij is lid geweest van de vermaarde band Fungus. Zie: www.sidomartens.com. Zijn passie voor het hardlopen heeft hij mooi verwoord in zijn boeken met allerlei wetenswaardigheden over zijn loopcarriŤre.

Ter ere van het uitkomen van het boek de Klaploper bedacht Sido dat het wel een mooi plan was om dit te combineren met een hardloopwedstrijd in Leeuwarden-Zuid waar normaliter geen loopjes worden georganiseerd dus voor de meeste mensen een nieuwe ervaring met Leeuwarden-Zuid. Omdat het een uniek iets was, mochten er niet meer lopers en loopsters meedoen dan 100. Dus was het een kwestie van snel inschrijven voor die unieke kans om een boek te krijgen en aan een hardloopwedstrijd mee te doen.

De lopers en loopsters kregen een gevarieerd parcours aangeboden met verharde en onverharde paden door een paar jonge bosgebieden en bijna aan het eind van de tocht een heuse berg. Onderweg allerlei teksten, bij het bos: mikadobos daar het op mikadostokjes leek, langs de snelweg de tekst: tijd voor zelfreflectie en bij de berg de tekst: Runner’s High. Het was weer geen echt lenteweer, fris dus de lange broek maar aan gedaan. Vorige week was het aangenamer. Voor de start tasje met inhoud opgehaald (zie foto boven). Startnummer, boek shirt en tot ieders verrassing ook nog een Cd van Sido (Drang). Het is een oranje shirt en Sido vond na afloop dat wij wel aardig k(r)oningsgezind waren.

We werden bij de start voorzien van echte doedelzakmuziek door een kennis van Sido. De zus van Sido gaf het startschot voor de race en het was een mooi gezicht om al die oranje lopers en loopsters als een lint door het Friesche land (de meeste achter mij) te zien zwoegen. In de laatste kilometer zat de beklimming nog met de tekst Runner’s High en daar werden wij opgewacht door de doedelzakspeler in kilt. Heb niet onder de kilt gekeken. Ik liep wel aardig en ben daar als 7e geŽindigd in een tijd van 41.36. Toen we over de finish kwamen, kregen wij als aandenken een klepper om lawaai te maken. Er zaten ook nog snoepjes in.

Klaploper2 Klaploper3
Links de doedelzakspeler en rechts wijst Sido de sponsoren aan op mijn rug.Een moment uit de Drents Friese Woldmarathon
(Jan Roeles)

DFWmarathon
Diever: 30-03-2013, 13.00 uur

Het zal zo rond 1 uur zijn geweest toen deze foto is genomen door Janke. Krap 5 minuten eerder zijn de renners net buiten Diever weggeschoten voor een rondje van 10 kilometer door het Drents-Friese Wold. Aan de kleding en bijhorende attributen is te zien dat de temperatuur rond een omslagpunt zit. Thuis voor vertrek denk je: wat trek ik straks aan? Jasje, lange broek en bijpassende handschoenen + muts of toch maar de korte broek - want stel je voor dat de zon onderweg doorbreekt. Zo te zien had iedereen daar zijn eigen gedachten bij.

De foto toont een lang lint van lopers, allen nog een beetje gespannen en vol verwachting wat de komende 10 kilometer hun gaat brengen. Een zuinig lachje naar de fotograaf en een opgestoken hand kan er nog net af, maar daar blijft het bij. Nu geen energie verspillen aan frivoliteiten. De tred is nog soepel en fris, dat zal naarmate de wedstrijd vordert wellicht omslaan naar een meer zwoegende gang.

Er staat vandaag voor de twee voorste lopers op de foto, allebei Jan geheten en lid van Loopgroep Beilen, niet veel op het spel. De koplopers zijn zo kort na de start al haast uit het zicht, dus winnen zullen ze niet. Hoeft ook niet want prijzen worden er op deze afstand toch niet uitgereikt. Of… speelt er toch nog iets? Ja, de clubcompetitie! Dit wordt een rechtstreekse confrontatie en er vallen punten te verdienen. Aan de schoenen van de ene Jan zal het niet liggen - die glimmen nog van nieuwigheid. De andere Jan heeft zich bij de start al in de underdog positie geplaatst door te stellen dat "alles binnen 3 kwartier mooi meegenomen is, want het loopt de laatste tijd niet zo lekker". Nou, dat zullen we dan gauw genoeg merken denk ik dan. Op dit foto moment zijn we aan elkaar gewaagd en lopen we gezamenlijk op in een straf tempo.

Zie de uitslagen van de Drents Friese Woldmarathon hoe het uiteindelijk is afgelopen.Theo de Winterloop - Winschoten
(Frank Ottenhof)

De prijzenkast is af
Alle lezers die het clubblad spellen begrijpen nu wat er gaat komen. Voor alle anderen even een update: tijdens de Aalden Rondomme heb ik mijn eerst eerste prijs gewonnen en daarna moest er uiteraard eerst een prijzenkast komen en derhalve was er even geen tijd om te lopen. Nee geintje.

Na een paar weken kwakkelen, ik zit echt te wachten op de lente, werd het weer tijd voor een loopje en omdat ik dit jaar meedoe met het Univť Loopcircuit op naar het schone Winschoten voor de Theo de Winterloop. Samen met Roelof en Jannes. Jannes loopt ook het circuit en dan mag je de afstand niet zelf kiezen en dus stond er 16,1 km op het programma. Roelof zou de 10 km lopen.

Nu begint deze loop pas om 14:00 wat, in mijn geval inhoud dat ik de hele ochtend niets doe ter voorbereiding. Ik weet nog niet echt of dat een goede start is, dat gaan we volgende keer weer toch maar anders doen.

Ondanks dat de dag begon met wat spetters werd het weer er alleen maar beter op en er werd zelfs nog een waterig zonnetje waargenomen. De temperatuur was rond de 7-8 graden, wat mij erg meeviel omdat ik voornamelijk van achter glas naar buiten had zitten kijken. Dus dikke hemden maar uit en spijt van de lange broek.

De Theo de Winterloop is een grote ronde en er werd begonnen met wind in de rug. Nou dan is het verloop van de wedstrijd ook wel duidelijk. De tweede helft wordt dan wel iets zwaarder. Ik moet wel zeggen dat het altijd idyllische Groningse landschap echt inspirerend is. Zeker met wind op de kop en het ontbreken van een groepje waarin je aan kan haken kan je lekker zwelgen en je onderweg nog eens afvragen waarom dit ook al weer leuk is.

Uiteindelijk gefinisht in een voor mij aardige tijd van 1:15:40 (het streven was onder de 1:15:00) dus niet ontevreden. Roelof had toen al gedoucht (10 km in 1:04:52) en Jannes kwam binnen in 1:18:28. Met name het gat met Jannes had van mij wel groter mogen wezen maar dan had ik harder moeten lopen.

Komende tijd me maar weer voorbereiden op de 14-gehuchten loop. Wellicht dan weer een verhaaltje.Trainersexamen Wierd en Harry
(Rolf Gritter)

Harry en Wierd
De twee kersverse trainers

Wierd en Harry hebben zaterdag 16 maart jl. examen gedaan voor Looptrainer. Hiervoor hadden zij 12 vrijwilligers nodig waaraan zij training konden geven als onderdeel van het examen. Een aantal woensdagavonden werden deze vrijwilligers al een beetje klaar gestoomd voor het examen zodat Wierd en Harry daar deze zaterdag geen al te zware klus meer aan zouden hebben. Lees meer...Verslag Aalden Rondomme
(Frank Ottenhof)

De eerste is binnen
Ik loop al een groot aantal jaren en nu voor een jaar of vijf bij de loopgroep. Sinds vorig jaar ben ik echter eens serieus gaan trainen. En lang leve internet: Dus maar eens een marathonschema van het net geplukt en netjes kilometers maken. Het resultaat was echter een beetje bedroevend (zie het verslag van de Slachte Marathon). Vervolgens heb ik onder de bezielende leiding van een expert op loopgebied, Roelof Kiers, in november van 2012 nog een poging gedaan en de Berenloop ook nog maar even gelopen. En het resultaat hiervan was dan ook stukken beter.

Het volgende doel is nu een fatsoenlijke tijd op de 10 km en opnieuw heeft Roelof een schema voor me opgesteld. In dit nieuwe schema zitten ook een aantal testlopen om te kijken waar ik sta en wat is er dan leuker om zo een testloop te combineren met een wedstrijd. Aldus geschiedde.

Zaterdag 12 januari jongstleden stond ik, samen met een aantal collegalopers:  Alie, Anno, Henriette, Rolf en Hennie klaar voor de start van de Aalden Rondomme. Een semi-crossloop van 10 of 6,5 km. De condities waren uitstekend. Beetje vorst, het zonnetje scheen en het parcours lag er stralend bij. Na het startschot was het een beetje trekken en duwen maar ik zat lekker voor in mee. Ik hoefde slechts vijf kilometer dus de gaskraan kon open op het 6,5 km parcours. Voor me liep een ietwat jonger manspersoon en ik deed een poging om geen gat te laten vallen. Als een hijgende buffel kon ik de heer net bijblijven waarbij de man nu en dan eens omkeek om te zien of het wel goed met me ging.

Ik liep erg snel (voor mijn doen dan) en was lekker vlot weer binnen waarna ik op mijn gemak de clubgenoten kon zien finishen. Inmiddels heb ik wat hardware waarmee gevolgd kan worden wat de prestaties waren en was niet ontevreden (en de coach ook niet). Vervolgens moesten we wat wachten omdat zowel Alie als Henriette in de prijzen waren gevallen. Daarna naar huis en weer business as usual.

Krijg ik vervolgens een berichtje van Pieter die me feliciteert met mijn eerste prijs. Nou dat kon niet want ik was echt bij de prijsuitreiking. Toch nog maar eens kijken op de site van de Aalden Rondomme en wat bleek. In mijn categorie echt de eerste prijs gelopen. (Even voor de goede orde dit heeft niets met mijn superprestatie te maken maar meer met de rest van het veld). Bleek dus dat op het podium nummer 2, 3 en 4 waren gehuldigd.

BekerAaldenRondomme
Nou hier istiedan

Vandaag (13 februari) kom ik echter thuis en staat er een pakje bij de achterdeur. Mijn eerste beker (moet ik wel 44 voor worden). Netjes briefje erbij dat het helaas iets langer heeft geduurd omdat er nog een beker besteld moest worden. Was (uiteraard) al een beetje bedroefd dat ik gemist was tijdens de huldiging dus dit was wel een grote verassing.

Kom voorlopig dus even niet lopen, want eerst moet de prijzenkast af.
Hardloopgroet van een amateur
Frank OttenhofVerslag Kleine Wielenloop 09 februari
(Jan Uiterwijk)

De Kleine Wielenloop oftewel de glibberpartij door de Groene Long
De kop is niet helemaal correct want de Groene Long was wit door de sneeuwval van vrijdag. Bij ons in Eesveen niets aan de hand, groen gras en schone paden en wegen. De site van svFriesland nog even bekeken voor we naar Leeuwarden gingen en dat viel nog wel mee. Het parcours was iets aangepast mede omdat er in de Groene Long werkzaamheden zijn maar dat was niet van invloed op de loopwedstrijd. Wel was de afstand iets ingekort dus nu 15 km in plaats van 16.1 km.

Dus wij naar Leeuwarden maar onderweg werden de bermen wel steeds witter dus gingen we ons al een beetje zorgen maken over de loop. Zou hij doorgang vinden of waren wij voor niets op pad? In Leeuwarden was het zelfs nog witter en de wegen en fietspaden lagen er niet schoon bij dus werd het steeds spannender. Bij de voetbalvelden aangekomen om ons in te schrijven bleek dat het parcours op veel plaatsen erg glad was en werd ons aangeraden om vooral voorzichtig te doen.(snelheid aanpassen werd ook gezegd).

Adri (mijn huisgenote) koos eieren voor haar geld (€ 4) en liep de 6.5 km? In plaats van de 10 km maar zelfs dat was een glibberig stuk. Ik loop toch vaak de langere afstand dus nu ook, maar de 15 km was nu 14.5 km en er werd gevraagd aan GPS bezitters om de afstand te controleren. Extra rondje bij de start om die afstand te halen en op pad door de gladde woonwijk (Cammingaburen) en naar de Groene(witte) Long. Ook daar nog ijs en sneeuw op de paden dus niet altijd even veel grip, was zelfs een loper met  anti-glij-puntjes onder de schoenen.

De route werd aangegeven met roze en gele pijlen. Zie onderstaande foto als bewijs.
Kleine Wielenloop

Mijn tijd over de 14.5 km loop is 1.04.36 en volgens een tegemoetkomende loper ben ik daarmee 9e geworden terwijl er in de uitslag staat 10e maar ja dat is weer de charme van de svFriesland loopjes,gaat niet altijd goed maar ze doen er van alles aan om de atleten hun ding te laten doen en dat is wel lovenswaardig.


 
Verslag snertloop 26 januari
(activiteitencommissie)

Foto's snertloop


Zaterdagmorgen om 9.30 was het zover: verzamelen bij Vitesse om naar het Asserbos te gaan voor de Snertloop. We hadden de weersomstandigheden hierop ‘aangepast’. Droog en fris weer en een prachtig besneeuwd landschap. Toen iedereen aanwezig was zijn we vertrokken. Van de aanvankelijke 40 deelnemers zijn er 35 overgebleven. 5 personen hebben zich voor uiteenlopende redenen netjes afgemeld. Het maakte het plezier er niet minder om.

Eenmaal daar aangekomen hebben we eerst een lekker bakkie koffie of thee gedronken. Het was toen al gezellig , maar we kwamen hier toch om wat te doen: de wandelaars liepen een route van 7 km. en de hardlopers een rondje van ca 11 km. Er deden 20 wandelaars en 15 hardlopers mee. Jan Nijwening en Geert namen de wandelaars op sleeptouw en Eeuwe leidde de runners. We vertrokken om 10.30 vanaf theeschenkerij ‘de Hofstede” en hebben op een heerlijk ontspannen en rustig tempo gelopen. Met de sneeuw was het wel zwaarder lopen, maar dat was geen probleem. De route ging langs de vijver, door het Asserbos, door Baggelhuizen en om de Baggelhuizerplas heen. Het was goed te doen, want als je het gekwebbel als maat neemt,en dit werd hťťťl veel gedaan, was het geen beulstempo. Af en toe werd er even op de rem getrapt en eenmaal bij elkaar liepen we weer verder.

Het was voor velen een grote verrassing hoe het er hier uitzag, want die waren hier nog nooit geweest. Des te mooier was het om dan door de sneeuw in een prachtig landschap te lopen.

Beide groepen kwamen tegelijkertijd rond 11.50 uur weer bij de Hofstede aan.Als je het gepland had , was het niet gelukt. Voordat we naar binnen gingen hebben we eerst een groepsfoto gemaakt. Daarna snel de warmte opzoeken en eventueel droge kleren aan. Direkt werden de ervaringen uitgewisseld en het was meteen weer een gezellige boel. De dames van de ‘catering’ hadden de snert al klaar en voor degenen die dit niet lustten was er ook groentesoep. Na een bedankje en applaus voor Jan N, Geert en Eeuwe voor het uitzetten van deze twee schitterende tochten was het tijd om te eten. Dit werd dan ook gretig gedaan, heerlijk met roggebrood en spek, maar ook stokbrood en kruidenboter. Je zult begrijpen dat alles schoon op gegaan is.
deelnemers snertloop
De deelnemers van de snertloop

Aan alles komt een eind en zo ook aan dit evenement. Het was inmiddels 12.45 uur en tijd om naar Beilen te gaan. Alle deelnemers waren tevreden, zo ook de activiteitencommissie, want voor ons is het hartstikke leuk om te zien dat je voor de inspanningen met zo’n opkomst mooi beloond wordt. Tot de volgende keer.

Groeten namens de act.cie
Harry, Jan en JudithPuur Zwolse Bosloop Heerde op 19-01-2013
(Jan Uiterwijk)

Lopen voor een zakje hardloopmix
Jammer dat ze dat zakje pas na de tijd geven want het was gisteren (19-1-2013) nou niet echt een hardloopwedstrijd van mijn kant. Was niet vooruit te branden. Vrijdagavond de site van de Gemzen nog geraadpleegd  over hoe het parcours er uitzag want onder Zwolle was meer sneeuw gevallen dan bij ons in Eesveen. Op de site zag je de foto’s  van vrijwilligers die de paden schoonmaakten met kleine schuivertjes. Goed gedaan maar het hadden ook wel iets bredere schuivers kunnen zijn want het was maar een smal padje waar schoon over gelopen kon worden bleek tijdens de wedstrijd.

's Morgens nog even ge-contact met de medeloper uit Beilen, namelijk Jan Roeles, om te horen hoe het met de bokaal (de wisseltrofee) ging maar die was nog niet terug van de winkel en op de site gezien dat het 2.5 graden in de min was. In Heerde aangekomen was het geen -2.5 maar -4 graden en door de wind voelde het ook nog eens extra koud aan. Goede opkomst, meer dan 350 personen op de verschillende afstanden. Twee rondjes inlopen vond ik wel genoeg want de fitheid was niet aanwezig merkte ik al.

Hardloopmix HeerdeOm 12.35 uur van start met in mijn kielzog Jan, de baan af en het verharde parcours op. De eerste kilometer ging nog, een kleine tussensprint om bij een paar dames aan te klampen zat er nog in maar toen was het gebeurd, Jan Roeles die mij voorbij ging en in een pas die ik niet kon volgen. Hij liep steeds verder bij mij weg en het viel mij nog mee dat er maar 1.5 minuut tussen ons zat.

Dit is wat er van het zakje overbleef: leeg maar ik hoop dat het voor de volgende keer helpt.