loopgroep beilen bodywalk beilen


Verenigingsnieuws 201428 december
Afsluiting Schutrups Loopcircuit

In Blijham was zaterdag de afsluiting van het Schutrups Loopcircuit 2014. Voor Loopgroep Beilen waren er 2 atleten die meededen in de halve marathon - de hoofdafstand van de Oudejaarsloop. Pieter Stegeman greep met een tijd van 1:29:03 net naast het podium bij de dagprijzen. In het overall klassement van het Loopcircuit, gerekend over 14 wedstrijden, werd hij verdienstelijk vierde in zijn categorie. Jannes Bouwmeester voltooide zijn halve marathon in een knappe tijd van 1:45:09. In het eindklassement is hij als tiende geŽindigd in zijn categorie. Jan Roeles finishte als tweede in de recreatieve afstand over 15 km in een tijd van 1:04:58.
PodiumBlijhamEindklassement
De beste lopers van het Schutrups Loopcircuit 2014 (categorie 50+) met 2e van links Pieter Stegeman (bron foto: www.loopcircuit.nl).21 december
Hardlopen in Gaasterland

Jan Uiterwijk heeft namens Loopgroep Beilen zaterdag meegelopen met de Gaaterl‚n-Run in Balk. Zijn tijd over 12 km door een mooi stukje Gaasterland was 52:13. De lopers troffen daar echt herfstweer, veel wind en aan het einde nog regen op de koop toe. Het stuk suikerbrood na afloop maakte echter veel goed.14 december
Pittige boscross

Afgelopen zaterdag hebben leden van Loopgroep Beilen meegedaan aan de Boscross in Diever. Door de vele regen was vooral het eerste deel van het 10,5 km lange parcours plaatselijk erg nat en moeilijk begaanbaar: met recht kon er gesproken worden van een echte crossloop. Marco Bakker kwam na 46:42 over de finish, gevolgd door Jan Roeles in 47:37 en Jan Uiterwijk in 49:46. Pieter Stegeman wist zelfs 3 ronden te voltooien in een eindtijd van 2 uur 50 minuten.

Ook in de trimloop van Assen hadden de deelnemers te kampen met een modderig parcours. Mirjam Boers liep 6 km in 37:10, Henny Steenbergen (50:10) en Janny Weurding (52:15) deden de 9 km en Anno Brandsema koos voor de 15 km afstand, die in 1:08:48 werd afgelegd.7 december
PR Jan Roeles op 4 mijl

Afgelopen zaterdag zochten een viertal lopers van Loopgroep Beilen het vlakke Drentsche land rond Nijeveen op, alwaar de Henk Bijker Bovenboerloop op het programma stond. Mede door het ontbreken van hoogteverschillen en het gunstige loopweer werd er snel gelopen. Jan Roeles liet met een tijd van 24:44 op de 4 Engelse mijlen een PR noteren. Zijn tijd was echter net niet goed genoeg voor een podiumplaats. Jan Uiterwijk koos voor de afstand van 11,4 km en kon zich wel vinden in zijn tijd van 49:23. De echte bikkels kwamen uit op de halve marathon. Rolf Gritter finishte in 1:36:18 en ook Klaas Haveman was met 1:41:28 dik tevreden.
Bovenboerloop
Jan Roeles op weg naar de finish

Marco Bakker liep zaterdag een crossloop van 4 ronden over het landgoed Nienoord in Leek. Zijn eindtijd over het in totaal 10 km lange parcours was 46:22.29 november
Mooie looptijden Crossloop Norg

Twee atleten van Loopgroep Beilen trotseerden zaterdag de kou in Norg tijdens de Intersport Superstore Roden Cross. In de LangeloŽrduinen was door Stichting Loopsport Norg een parcours van 3 kilometer uitgezet dat door de lopers 3maal moest worden afgelegd. Marco Bakker kwam in 37:08 over de finish en Jan Roeles zat er met 37:15 vlak achter.
Start Crossloop Norg
De start van de crossloop in Norg23 november
Uitslagen Loopgroep Beilen

Zaterdag heeft Jan Uiterwijk namens Loopgroep Beilen meegedaan aan de Slachterin in Wommels. In dit vlakke stukje Friesland was een route van 10 kilometer uitgezet. En om de hardlopers toch enige uitdaging te bieden was er een pittige boogbrug in het parcours opgenomen. Uit zijn reactie op de eindtijd van 44:16 “Maar wel tevreden en niet al te moe geworden” valt op te maken dat er misschien wel iets meer in had gezeten.
Slachterin
Jan op het beruchte bruggetje bij Wommels

Marco Bakker en Jan Roeles kwamen zondag in actie op de Baggelhuizercross in Assen waar in totaal 6 ronden van 1500 meter om de recreatieplas moest worden afgelegd. Beide heren waren goed aan elkaar gewaagd. Elke ronde was het verschil slechts enkele seconden in het voordeel van Marco, die duidelijk beter overweg kon met de paar honderd meter over het strand. De eindtijden: Marco Bakker – 36:37 en Jan Roeles – 36:49.
Baggelhuizercross
De start van de Baggelhuizercross

Zie ook de foto's van Marco en Jan in de Baggelhuizercross.
Bron foto's: Erik van Echten fotografie.16 november
Goede loopresultaten

Afgelopen zaterdag stond in Scheemda de een na laatste wedstrijd van het Schutrups Loopcircuit op het programma. Een drietal leden van Loopgroep Beilen zijn actief in dit circuit en verschenen zodoende aan de start van de Sinterklaasloop. Pieter Stegeman wist het 10 km tellende parcours af te ronden in een snelle tijd van 39:37. Klaas Haveman deed er 44:45 over en Jannes Bouwmeester finishte in 47:02.

Zondag was de zevenheuvelenloop: een hardloopevenement waar ruim 25.000 deelnemers aan meededen. De 15 km met start en finish in Nijmegen kon onder prima loopomstandigheden (10 graden, geen wind en een hoge luchtvochtigheid door een ietsje neerslag) worden afgelegd. En onderweg was er gezorgd voor een aantal heuvels zoals je die in Drenthe niet veel tegenkomt. Jack de Jonge kreeg het voor elkaar om binnen het uur (59:50) weer bij het startpunt uit te komen. De tijden van de andere Loopgroepleden waren als volgt: Jan Roeles - 1:04:02, Rolf Gritter - 1:05:32, Harry van Os - 1:10:13, Henk Funke - 1:21:41 en Wim Oosting - 1:28:37.
7hloop2014
In Nijmegen, toen ze er nog fris uitzagen

Zie ook de sfeerimpressie:
9 november
Lekker loopweer in het Asserbos

Elke tweede zaterdag van de maand kunnen hardlopers tijdens het winterseizoen meedoen aan de trimlopen van AAC’61. Ook ditmaal waren er een aantal leden van Loopgroep Beilen van de partij in het Asserbos. Janny Weurding (53:08) en Mirjam Boers (58:20) liepen een 9 km. Arno Brandsema koos voor de langste afstand van 15 km en kwam na 1:08:32 over de finish op de atletiekbaan.

Pieter Stegeman kwam zaterdag in actie in Hollandscheveld waar de Snelle Rakkers de alom bekende VIOS Cross weer hadden georganiseerd. Het parcours van drie ronden en een totale lengte van 7,7 km werd door hem in 32:18 afgelegd. Dit was sneller dan vorig jaar toen hij nog derde werd. Dit jaar waren er echter meer lopers met grote haast, dus een podiumplaats zat er helaas niet in.

Zondag liep Marco Bakker een knappe 41:50 op de 10 km in de VOV run van Vries. Deze goed bezochte loop was tevens de laatste van het Rabocup loopcircuit editie 2014.2 november
Uitstekende resultaten in Luzern

Pieter Stegeman en Wierd Duursma hebben vorige week zondag meegedaan aan de Swiss City Marathon ofwel de marathon van Luzern. Het voor Zwitserse begrippen vlakke parcours langs het Vierwoudstedenmeer werd door Stegeman in 3:20:06 voltooid. Wierd kwam daar kort achteraan en finishte in een persoonlijk record van 3:28:24. Ondanks de geringe hoogteverschillen was het parcours niet makkelijk: onderweg moesten de mannen van Loopgroep Beilen over een sintelpad en het oude stadscentrum bleek geplaveid met kasseien.
SwissCityMarathon
Een wel heel bijzondere deelnemer

Zaterdag werd voor de derde maal door Loopgroep SGO de Boerbosloop georganiseerd. Rolf Gritter liep de afstand van 7 km (verdeeld over 5 ronden) in een tijd van 30:12. Deze wedstrijd in Rolde was de eerste uit een reeks van 5 van het Geopark Hondsrug crosscircuit.

Jan Uiterwijk kwam zaterdag in Heerenveen in actie alwaar de Heideloop op het programma stond. De route van in totaal 8 km werd in 34:46 afgelegd.

Een week eerder in Zwitserland een marathon en afgelopen zondag alweer van de partij in Ter Apel, Pieter Stegeman draait zijn hand er niet voor om. Samen met Jannes Bouwmeester deed hij mee met de Polderputten Bosloop - de twaalfde wedstrijd van het loopcircuit Oost Groningen. De gelopen tijden op de 10 km afstand waren respectievelijk: 41:26 en 49:25.26 oktober
Mooi loopweer in Dwingeloo

Afgelopen zaterdag konden hardlopers hun hart ophalen in Dwingeloo: ’s ochtends was de start van de Dwingelderveldloop en na de middag stond er een pittige crossloop op het programma. De meeste deelnemers van Loopgroep Beilen kozen voor een route door het Dwingelderveld.
De uitslagen op de verschillende afstanden waren als volgt:
7,5 km (Dwingelderveldloop): Ton Nieuwpoort - 40:04, Henny Steenbergen - 41:25, Albert Boerma-Wiersma - 47:55 en Lysbeth de Jonge - 57:17.
8 km (AVD Cross): Marco Bakker - 39:20 en Anno Brandsema - 41:56.
Halve marathon (Dwingelderveldloop): Jan Uiterwijk - 1:35:39, Jan Beverwijk - 1:47:49 en Marry Nederhoed - 1:53:36.

JanBeverwijk
Jan Beverwijk in actie op de halve marathon

Dezelfde dag werd op de Sallandse Heuvelrug de Diepe Hel Holterbergloop gehouden. Elk jaar is de start om en om in Nijverdal en Holthe. Deze keer werd er gestart van de Nijverdal-kant. Harry van Os en Rolf Gritter kwamen op de 10 Engelse mijl gelijktijdig in 1:15:32 over de finish. De uitgereikte hardloopsokken na afloop kwamen goed van pas: ze hadden naar eigen zeggen het vuur uit hun schoenen gelopen, en ja, dan blijft er van de sokken weinig over.19 oktober
Rondje Amsterdam

Harry van Os en Rolf Gritter hebben afgelopen zondag de halve marathon van Amsterdam gelopen. Het mooie parcours door de binnenstad met ondermeer het Rijksmuseum, het Vondelpark en als hoogtepunt de finish in het Olympisch stadion werd door beide heren in 1:45:02 voltooid. Daarmee voldeden ze ruimschoots aan de vooraf gestelde doelstelling om tussen 1:45 en 1:50 te lopen.

Een dag eerder deden 2 andere leden van Loopgroep Beilen mee aan de eerste Blauwe Meer Cross in Hoogersmilde. Pieter Stegeman werd vierde bij de heren 40+ in een tijd van 33:19. Marco Bakker finishte anderhalve minuut na hem en werd daarmee vijfde. Deze crossloop van circa 7,5 km bestond uit vier ronden rond het Blauwe Meer. Het parcours kan als volgt worden omschreven: volledig onverhard, heuvelachtig, veel boomwortels, stukje strand, stukje mul zand. Kortom, veel meer heeft een echte cross niet nodig.12 oktober
Uitslagen Loopgroep Beilen

Afgelopen zondag vond het grootste hardloopevenement van Noord-Nederland weer plaats: de 4-mijl van Groningen. Ook een aantal atleten van Loopgroep Beilen was van de partij. De gelopen tijden: Jannes Bouwmeester - 29:56, Joop Godwaldt - 31:12, Ans Kleefman - 31:14, Erik Abbes - 34:01, Klaas Swieringa - 34:06, Peter de Boer - 37:33, Jan Beverwijk - 39:05, Be van der Veen - 41:40 en Jan Gritter - 53:51.

Zaterdag was de start van de trimlopen in het Asserbos. Janny Weurding liep 9 km in een tijd van 53:23. Tijdens het winterseizoen is er elke tweede zaterdag van de maand een trimloop waarin de deelnemers kunnen kiezen uit diverse afstanden.4 oktober
Gert-Jan Stevens wint in Wijster

De 13e editie van de Otterberg-Blinkerdloop is op naam gebracht door Gert-Jan Stevens. Stevens – uitkomend voor HAC ’63 – wist het zware parcours van 10 km met tweemaal een beklimming van de VAMberg in 34:54 te voltooien. Joost Hindriks (36:48) en Reinder de Jonge (37:44) kwamen respectievelijk als tweede en derde over de finish. Bij de dames op de 10 km ging de tijd (38:55) van Mireille Baart (Pallas ’67) de boeken in als een parcoursrecord. Tweede finishende dame was Cora van der Wal (46:37), gevolgd door Manon Herbert (47:48).
DeSterksteBenen
De sterkste benen hebben uiteindelijk gewonnen

Ook op de korte afstand werden ondanks het warme weer 2 parcoursrecords verbroken. Tom Hendrikse (AAC’61) raffelde het rondje van 5 km met start en finish op camping De Otterberg in Wijster af in 16:52. Een jaar eerder was hij ook al eerste in deze door Loopgroep Beilen georganiseerde wedstrijd, maar toen nog in een tijd van 18:04. Hendrikse had een ruime voorsprong op Jan Scheenstra (18:19) en Frank Everts (19:15). Tess Boekema (BB Lopers) verbeterde haar eigen parcoursrecord van vorig jaar met meer dan een halve minuut door nu in 19:26 te finishen. Tweede en derde werden Marlou Bijlsma (19:54) en Anouk Trooster (20:32).

De prestaties van de leden van de loopgroep waren als volgt:
5 km - Jan Roeles (20:42), Jan Uiterwijk (21:04), Peter de Boer (25:06), Ton Nieuwpoort (25:56), Henny Steenbergen (27:56), Hennie Afman (28:01), Johan Wiegman (28:37), Jolanda van Zanen (32:26) en Cisca Pijpker (33:11).

10 km - Jack de Jonge (41:20 derde plaats M40+), Marco Bakker (43:58), Jannes Bouwmeester (49:38 derde plaats M60+), Jan Beverwijk (50:39), Marry Nederhoed (51:33 tweede plaats V50+), Esther Kerssies (56:19), Gea Lamberts (56:43 en Annet van Droffelaar (57:12).

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.1 oktober
Uitslagen coopertest

Een 25 lopers zijn de uitdaging aangegaan en hebben onder goede loopomstandigheden de test gelopen op het veld van Vitesse. Zoals de uitslag laat zien verbeteren sommigen zich, andere blijven gelijk en en er zijn er ook die iets minder hebben gelopen.

Klik hier voor het overzicht van de gelopen tijden.

In onderstaande tabel kun je nalezen hoe het met je conditie is gesteld.
CoopertestConditieschaal28 september
Prima looptijden

Jan Uiterwijk liep afgelopen zaterdag namens Loopgroep Beilen een wedstrijd van 10 mijl in de Joustermerkeloop. Hij voltooide het rondje door het waterrijke buitengebied van Joure in een prima tijd van 1:11:16.

Jannes Bouwmeester wist zondag een mooie eindtijd neer te zetten in Exloo. Daar stond de Schutrupsrun op het programma. Zijn eindtijd op de halve marathon was 1:46:45.21 september
Nordic Walking en Sportief wandelen in Beilen

Wil je graag Sportief wandelen en/of Nordic walken maar niet alleen? Dan biedt Bodywalk Beilen de mogelijkheid om onder begeleiding van een trainer gezellig in een groep te wandelen. Tijdens de trainingen wordt er gelet op een goede lichaamshouding en looptechniek. Uiteindelijk is de beloning van alle inspanning een betere fitheid en conditie.

Klik hier voor het volledige bericht.14 september

100 km voor Loopgroep Beilen

Loopgroep Beilen was zaterdag met een team van 10 lopers aanwezig in Winschoten om daar mee te doen aan de estafetteloop over 100 km. Na 7 uur en 53 minuten kwam de laatste loper van het team over de finish. De afzonderlijke prestaties van de deelnemers waren als volgt: Wierd Duursma - 42:41, Gea Lamberts - 54:02, Henny Steenbergen - 57:14, Jan Struik - 42:51, Pieter Stegeman - 40:52, Henk de Groot - 49:52, Jannes Bouwmeester - 48:11, Marco Bakker - 42:42, Peter de Boer - 52:10 en Jan Roeles - 42:38. Jack de Jonge liep zijn 10 km in 40:26 voor een team van FrieslandCampina. De totale afstand van 100 km kon overigens ook individueel worden afgelegd. De nummer 1 - een Czech - had er maar 7 uur en 22 minuten voor nodig.

Jannes Bouwmeester liep vorige week maandag een tijd van 47:16 op 10 km in de Jaarmarktloop in Oude Pekela.

Jan Uiterwijk kreeg net als de overige deelnemers een zak aardappelen mee naar huis bij finish van de Fish Patato Run. De 8 mijl tussen Urk en Emmeloord werd in 55:14 afgelegd.

Zondag deden er 2 koppels van de Loopgroep mee in de derde Loop Fiets Proef Marathon Drenthe. Beide duo's - Alie Hamminga + Jannie Drenth en Esther Kerssies + Marry Nederhoed - waren rond de 4 uur onderweg langs de vele proefgelegenheden. Ook dit jaar gaat de opbrengst van dit evenement naar een goed doel.14 september
Nordic Walking en Sportief wandelen in Beilen

Wil je graag Sportief wandelen en/of Nordic walken maar niet alleen? Dan biedt Bodywalk Beilen de mogelijkheid om onder begeleiding van een trainer gezellig in een groep te wandelen. Tijdens de trainingen wordt er gelet op een goede lichaamshouding en looptechniek. Uiteindelijk is de beloning van alle inspanning een betere fitheid en conditie.

NordicWalking
Verzamelen voor de start van de Nordic Walking training

De Nordic walking trainingen starten met ingang van maandag 22 september elke week om 19.15 uur vanaf sportpark Vitesse. Ook als je de techniek van het Nordic walken nog niet goed beheerst dan zijn er mogelijkheden om deze aan te leren op de training. De Sportief wandelen training is donderdagsavonds (start: zelfde plaats, zelfde tijd).

Iedereen mag vrijblijvend een paar maal gratis meelopen voordat men besluit lid te worden van Bodywalk Beilen. Neem voor informatie contact op met trainster Alie Hamminga (0593-540608) of kijk op www.loopgroepbeilen.nl/bodywalk.html.7 september
Jan Roeles eerste in Appelscha

Drie atleten van Loopgroep Beilen liepen zaterdag mee in de Van der Veen Kromhout Run. Met een tijd van 45:25 op de 10,5 km werd Jan Roeles eerste in zijn categorie. Jan Uiterwijk kwam een minuut later binnen in 46:26 en Peter de Boer voltooide zijn ronde door het bos met start en finish aan de Boerestreek in Appelscha in 56:04.

Appelscha2014
Op de Bosberg in Appelscha31 augustus
Loopgroep Beilen 25 jaar actief

Begin september was het 25 jaar geleden dat Loopgroep Beilen werd opgericht. Om dit heugelijke feit te vieren werd afgelopen zaterdag het jubileumfeest gehouden. Zo'n 75 leden hadden zich verzameld in de Orveltermarke in Witteveen waaronder ook een viertal mensen van het eerste uur.
Jubileumfeest
Oprichters Klaas Haveman, Harry Lanjouw, Jan en Harmtje Jager werden in het zonnetje gezet. Niet op de foto, maar wel betrokken vanaf de start zijn Ruud en Alie de Vries, Geert Nijenmanting, Anno Brandsema en Wilma Oost.

De Loopgroep is inmiddels uitgegroeid tot een club van bijna 150 leden. Het jongste lid is 17 jaar en het oudste en tevens nog volop actieve lid werd onlangs 75. Jaarlijks organiseren ze de Beiler Koningsloop, de Midden-Drenthe Wandeltocht en de Otterberg-Blinkerdloop. Ook starten er regelmatig cursussen voor beginnende hardlopers. Op het jubileumfeest konden de leden zich uitleven op de Pitch en Putt baan. De dag werd afgesloten met een goed verzorgde barbecue.

Klik hier voor de foto's van het 25 jarig jubileumfeest op 30-08-2014.31 augustus
Jannes Bouwmeester op het podium

Jannes Bouwmeester van Loopgroep Beilen stond donderdag op het podium in De Wijk. Met een tijd van 22:40 op de 5 km afstand werd hij 3e bij de 60 plussers in de Wiekloop.24 augustus
Uiterwijk weer sneller

Jan Uiterwijk van Loopgroep Beilen wist zaterdag voor de vierde keer in successie zijn tijd in de Hoeve aan den Wegloop te verbeteren. Ondanks de pittige regenbui onderweg lukte het hem om in 44:08 te finishen in Oude Willem.
HoeveAanDenWegloop
Na de bui was het weer goed loopweer

Pieter Stegeman en Jannes Bouwmeester liepen vorige week dinsdag 4 rondjes van 1250 meter in de achtste Brinkloop van Diever. De tijd van Stegeman na 5 km was 19:38 en Bouwmeester kwam in 22:22 over de meet.

Jannes Bouwmeester kwam zaterdag in actie in Alteveer Kerkenveld waar de Sneller Rakkers de Alkeloop hadden georganiseerd. Bouwmeester rondde de 10 km af in een tijd van 47:02.17 augustus
Mooie prestaties in Diever

De dames van Loopgroep Beilen liepen vorige week uitstekende tijden in de zevende Brinkloop van Diever. Henny Steenbergen finishte op de 5 km afstand in 26:46 en Mirjam Boers liet 29:46 noteren.

Jan Uiterwijk beproefde zijn geluk evenals voorgaande weken weer in de Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem. Hij wist er ditmaal een 44:37 uit te persen op de 10,2 km en dit was een "season best time" voor hem op dit parcours.10 augustus
Hoeve aan den Wegloop

Jan Uiterwijk was de enige loper van Loopgroep Beilen die vorige week aan een wedstrijd deelnam. Hij zocht in Oude Willem de schaduw van het Drents-Friese Wold op. Daar was de start en finish van alweer de derde etappe van dit seizoen van de Hoeve aan den Wegloop. Zijn tijd op de route van 10,2 km over de fietspaden in dit mooie natuurgebied was 45:10. Toch weer 3 seconden sneller dan de vorige keer dat hij daar liep.3 augustus
Uitslagen 5e Brinkloop

6 Lopers van Loopgroep Beilen kwamen vorige week dinsdag in actie in de vijfde Brinkloop van Diever. De tijden op de 5 km waren als volgt: Pieter Stegeman - 19:02 (zelfde tijd als 2 weken eerder), Marco Bakker - 19:49, Janny Weurding - 28:54 en Mirjam Boers 30:08. De dubbele afstand werd afgelegd door Anno Brandsema in 44:59 en HenriŽtte Pepels finishte als eerste dame op de 10 in 45:46.

Jan Uiterwijk liep zaterdag een rondje mee in de Hoeve aan den wegloop in Oude Willem. Over zijn tijd van 45:13 op 10,2 km was hij best tevreden zo direct na de vakantie.27 juli
Jack de Jonge snel in Diever

Jack de Jonge liep vorige week dinsdag namens Loopgroep Beilen een snelle tijd in de vierde Brinkloop van Diever. Ondanks het benauwde warme weer die avond wist hij op de 5 km met 18:54 net onder de 19 minuten te finishen.20 juli
Tropische Midzomeravondmarathon

Een drietal dappere lopers van Loopgroep Beilen ging zaterdag van start in de Midzomeravondmarathon in Diever. Pieter Stegeman had de volledige marathonafstand in gedachten, maar vond het na 2 uur zweten in het bos van het Drents-Friese Wold welletjes. Hij had er toen 2 rondes van ruim 10 km op zitten. Bij de start was het rond de 33 graden, niet ideaal voor een marathon (ook niet voor een kortere afstand). Arno Brandsema (46:33) en HenriŽtte Pepels (47:19) kozen voor de kortste afstand van 10,2 km. HenriŽtte bleek uiteindelijk de snelste dame te zijn en ging met een bos bloemen naar huis.

Eerder die week konden de hardlopers ook al in Diever van start; en wel op dinsdag in de derde Brinkloop. Pieter Stegeman scherpte zijn tijd op de 5 km nog iets aan door nu in 19:02 te finishen. Jannes Bouwmeester was 22 minuten en 45 seconden onderweg.13 juli
Prima tijd Jack de Jonge in Bovensmilde

Jack de Jonge van Loopgroep Beilen liep zaterdag een prima tijd in Bovensmilde door ondanks het warme weer de 10 km te voltooien binnen de 40 minuten (39:50).

Eerder die week deden Pieter Stegeman en Jannes Bouwmeester mee aan de tweede Brinkloop van Diever. Tijdens de zomermaanden kunnen de lopers elke dinsdag hun krachten meten op afstanden van 10, 5 en 2,5 km. Beide heren kozen voor een 5 km (4 rondjes van 1250 meter). Stegeman finishte in 19:08 en Bouwmeester zette een tijd van 22:31 neer.6 juli
Hoveniersbedrijf Marco Bakker wint estafetteloop

Het team van Hoveniersbedrijf Marco Bakker heeft zondag de 50 van Assen op zijn naam gebracht. Met een totaaltijd van 3:30:04 over 50 km wisten de 5 lopers (Pieter Stegeman, Peter Berghuis, Jannes Bouwmeester, Jan Roeles en Marco Bakker) de naaste concurrentie bijna een half uur voor te blijven. In de 50 van Assen moet elke loper van een team tweemaal 5 kilometer afleggen door het Asser bos.

Eerder die week liepen Pieter Stegeman (39:47), Jannes Bouwmeester (47:28) en Klaas Haveman (48:14) namens Loopgroep Beilen mee met de Onstwedderomloop. De lopers moesten in deze negende wedstrijd van het Schutrups Loopcircuit een afstand van 10 km afleggen.

Vrijdagavond werd de Ronde van de Blesse gehouden. Vanaf het voetbalveld van VV De Blesse gingen de hardlopers richting Willlemsoord om vervolgens via een aantal bospaadjes weer bij de start uit te komen. Jan Roeles liep dit parcours van 10,3 km in 43:12 (vierde overall) en Jan Uiterwijk finishte daar direct achter in 44:20.29 juni
Hardlopen voor KiKa

Jan Uiterwijk liep namens Loopgroep Beilen een rondje mee in het PatersrŻntsje van Workum. De naam van deze hardloopwedstrijd verwijst naar de pater die vroeger elke dag een rondje fietste naar It Heidenskip en weer terug naar de Roomse kerk in Workum. Te voet werd dit rondje van 13,2 km afgelopen zaterdag door Jan Uiterwijk in 58:02 afgelegd.

Start Patersruntsje in Workum
Start van het PatersrŻntsje in Workum

Zondag liep Jan Roeles een tijd van 19:40 op de 5 km afstand in de Runnersworld Run4Kika in Hoogeveen. De opbrengst van deze wedstrijd gaat naar team KiKa Hoogeveen. Samen met meerdere acties van dit team gaat de uiteindelijke opbrengst naar KiKa en lopen ze op zondag 2 november de New York marathon: 42 km hardlopen in het teken van Kinderen Kankervrij (KiKa)!22 juni
Natuurloop Meerwijk Kropswolde

Jannes Bouwmeester en Pieter Stegeman liepen de 10 km die volgens de aankondiging slechts 650 meter onverhard zou zijn. In werkelijkheid leek het wel 6500 meter onverhard. Onder andere strand, bos, gras, gravel en zelfs een paar stukken asfalt moesten worden bedwongen in het dus afwisselende parcours.

Door dit parcours leken de tijden wel veldlooptijden. Pieter had 41 minuten en 53 seconden nodig. Jannes deed de loop in 48 minuten en 32 seconden.21 juni
TT-run

Het is te merken dat het seizoen een beetje op het einde loopt. Alleen Jack de Jonge heeft dit weekeinde de, toch wel druk bezochte, TT-run gelopen. De condities waren, ondanks de straffe wind redelijk gunstig waardoor de drie ronden (13,3 km) in 55 minuten en 39 seconden werden afgelegd.14 juni

Pipegaeloop Hoornsterzwaag

Jan Uiterwijk liep de kruiwagenloop (vertaling van het woord pipegaelloop) in Hoornsterzwaag. Net als vorig jaar werd de10 km gelopen in bijna dezelfde tijd als vorig jaar.Vorig jaar was de tijd 44.10 en nu 44.13. Mooi wisselend parcours door bos en langs weilanden. Deze zaterdag goed weer, minder warm dan maandag in Frederiksoord.12 juni
2e Middenveldrun

Donderdag 12 juni werd de Middenveldrun gelopen. De loop werd georganiseerd door de Middenveldorganisatie waarbij de Loopgroep assistentie verleende.
Zowel bij de mannen als bij de vrouwen werd de eerst prijs opgeŽist door een loper uit Westerbork. Jannes Dolfing sloeg een aardig gat met de overige deelnemers en wist binnen 23:20 de vier engelse mijlen te slechten. Laura Batterink wist in 28:06 het parcours, met daarin twee keer de beklimming van de stroomboog af te leggen. Totaal liepen 76 deelnemers onder gunstige omstandigheden het parcours.

De leden van de loopgroep Beilen noteerden de volgende tijden: Jack de Jonge (3e) 24:27; Jan Jager 28:43; Klaas Haveman 29:46; Joop Godwaldt 29:49; Peter de Boer 30:14; Theun Zondag 32:12; HenriŽtte Pepels (2e) 28:29; Geke van den Heuvel 30:48 Annet van Droffelaar 33:26; Jolanda de Melker 33:26, Esther Kerssies 33:43; Gea Lamberts 35:03; Henny Steenbergen 36:09; Hennie Afman 38:11; Janny Weurding 38:14; Alberta Boerma 40:28.

Zie de pagina Middenveldrun voor onder andere de uitslagen van de run9 juni
1e Kolonieloop Frederiksoord

Onder broeierige omstandigheden liep Jan Uiterwijk 5 km bij de 1e Kolonieloop. Ondanks de zware omstandigheden werd een mooie tijd van 21:22 genoteerd.7 juni
Tropisch warm in Grolloo

Drie leden van de loopgroep kwamen dit weekeinde in actie in Grolloo. Onder tropische omstandigheden werd tien kilometer afgelegd over een afwisselend parcours. Pieter Stegeman wist in 41:42 het finishdoek te bereiken. Rolf Gritter volgde een weinig later in 42:57 en Jannes Bouwmeester kwam in 48:33 over de finish.1 juni
Tweede plaats in Ruinen

Jan Roeles van Loopgroep Beilen wist zondag een tweede plaats te veroveren in de Ruiner Dorpsloop. De loopomstandigheden waren uitstekend en het was weer ouderwets gezellig op de brink alwaar de start en finish strepen waren getrokken. Roeles voltooide de 5 km in een tijd van 19 minuten rond. Rolf Gritter koos voor de dubbele afstand en finishte in 42:12, een persoonlijk record.

Vorige week dinsdagavond was in Meppel de derde dag van de trimloop4daagse. Ditmaal een regenachtige aflevering: langs het kanaal naar het sluisje van Rogat en via de overkant weer terug naar de accommodatie van AV de Sprinter. Jan Roeles liep de 10 km in 40:31 en Jan Uiterwijk in 44:29.

Woensdag kwamen Pieter Stegeman en Jannes Bouwmeester in actie in de Hamrikkerklaploop te Nieuwolda. Ook hier stond een 10 km op het programma. Stegeman finishte in 40:23 en Bouwmeester in 45:31.

Henny Steenbergen heeft donderdag meegedaan aan de Nacht van Groningen. Zij wist het 10 km lange parcours in 56:29 af te ronden.25 mei
Zweten in Meppel

Op de tweede dag van de trimloop4daagse in Meppel troffen Jan Uiterwijk en Jan Roeles heel andere temperaturen dan de week ervoor. Met 24 graden op de thermometer was het zwaar afzien op het 10 km lange parcours dat ditmaal door het noorden van de stad ging. Vrijwel alle lopers moesten 2 ŗ 3 minuten inleveren op de tijd van de eerste trimloop. Jan Roeles finishte uiteindelijk in 43:22 en Jan Uiterwijk liet de klok stilstaan op 44:10.

Zondag liep Pieter Stegeman een goede 10 km in de Parkstadloop van Veendam door in 40:11 te finishen. Dezelfde dag was Henk Funke actief in Klazienaveen waar het Univť Drenthe Loopfestijn plaats vond. Op de halve marathon zette hij een tijd neer van 2:01:58.25 mei
Aankondiging jubileumfeest

Van de feestcommissie kregen we de aankondiging voor het jubileumfeest ter ere van het 25 jarig bestaan van Loopgroep Beilen.

Datum: 30 augustus
Start: 14.00 uur
Plaats: Orveltermarke te Witteveen
Programma: zie aankondiging
Opgave voor 15-08:18 mei
Trimloop4daagse

Jan Uiterwijk en Jan Roeles waren vorige week dinsdag namens Loopgroep Beilen aanwezig bij de eerste van een serie van 4 hardloopwedstrijden in Meppel. Elke dinsdagavond kan daar in de door AV de Sprinter georganiseerde trimloop4daagse 10 km worden afgelegd. De 3 beste tijden van de deelnemers zijn bepalend voor het eindklassement. De tijd van Jan Roeles was 40:07 en Jan Uiterwijk finishte in 42:32.

Jan Uiterwijk kwam zaterdag weer in actie, ditmaal in Oenkerk waar hij een 10 mijl liep in de Statentocht door de Trynwalden. Zijn tijd: 1:10:55.

Een viertal lopers ging zaterdag naar de Run van Gieten om een 10 km af te leggen. Hun tijden waren als volgt: Frank Ottenhof - 42:22, Marco Bakker - 42:43, Jannes Bouwmeester - 47:01 en  Jannie Drenth kwam in 53:06  over de streep.11 mei
Podiumplaatsen in Midden-Drentheloop

Loopgroep Beilen wist zaterdag 3 podiumplaatsen in de wacht te slepen in de Midden-Drentheloop. Jannie Drenth werd eerste in haar categorie (dames 40+) op de 5 km in 25:17. Harmkje Jager voltooide deze afstand in 31:07. Op de 10 km werd Jolanda de Melker derde bij de dames 40+ in 50:22. Ook Jan Roeles (39:55), Jan Jager (43:38), Janny Weurding (57:03) en Ronneke van der Molen (58:55) liepen 2 rondjes van 5 km. Pieter Stegeman zag zijn inspanning op de halve marathon beloond met een derde prijs (categorie heren 40+). De natte en winderige route tussen Zwiggelte, Elp en boswachterij Grolloo werd in een mooie tijd van 1:30:03 afgelegd.
Jannes Bouwmeester
Ook Jannes Bouwmeester was over zijn tijd van 1:42:55 dik tevreden.

Frank Ottenhof volgt het circuit van Rabocup Noord Drenthe en moest zodoende optreden in de Tynaarlorun. Ondanks de slechte weersomstandigheden had hij lekker gelopen, wat ook bleek uit de nette tijd van 59:36 over 14 kilometer.

Wim van der Lelie zocht zijn vertier verder van huis. In Ouderkerk aan de Amstel liep hij een rondje van 17 km mee over de dijk van polder de Ronde Hoep. Door het open landschap aldaar in combinatie met het barre weer werd het uiteindelijk een strijd tegen de klok èn de elementen. Zijn finishtijd in deze Rondehoeploop was 1:45:15.4 mei
10 mijl run in Oranjewoud

Jan Uiterwijk van Loopgroep Beilen was afgelopen zaterdag actief in de Ronde van Oranjewoud. Deze wedstrijdloop over 10 Engelse mijl met start en finish in het Abe Lenstra Stadion werd in 1:09:35 afgelegd.
 
Ronde van Oranjewoud26 april
Erik Driessen wint in Beilen

Erik Driessen uit Vollenhove heeft de Beiler Koningsloop op zijn naam gezet. Met een tijd van 31:52 bleef hij zijn naaste concurrenten Edwin Slijkhuis (32:23) en Freek Hoolsema (32:44) ruim voor. Al deze 3 lopers liepen overigens sneller dan er ooit was gelopen op dit parcours. Het oude record van Geert Tuinstra werd vandaag met ruim een minuut scherper gesteld. Bij de vrouwen ging Ine Snoeken uit Ruinen (40:35) met een bos bloemen en een gevulde enveloppe naar huis. Tweede in deze categorie was Alinda van Luijk (43:35) en Annelies Vrancke finishte in een tijd van 44:00 als derde.

Op de 5 kilometer kwam Erik Leusink uit Punthorst met 15:37 heel dicht bij het parcoursrecord. Tom Hendrikse was de tweede heer die vandaag onder de 16 minuten dook (15:55). Arie de Jong uit Oosterwolde werd derde in 16:37. Bij de dames op de 5 wist Jessica Oosterloo uit Appelscha haar parcoursrecord van vorig jaar met bijna een minuut te verbeteren door het rondje over het bedrijventerrein de Ossebroeken in een tijd van 16:38 te voltooien. Jacelyn Gruppen (17:15) en Sabine Spreen (19:22) waren resp. tweede en derde.

Voorafgaand aan de start van de 5 en 10 km werd de Jeugdloop afgerond. Naar gelang de leeftijd kon er gekozen worden uit 3 verschillende afstanden: 800, 1350 en 2700 meter. Bij de jongsten tot en met 7 jaar werd Ilse de Weerd winnares en bij de jongens ging Pjotr Kerssies met een beker naar huis. In de jongste categorie op de 1350 meter waren de winnaars Britt Roos en Jari de Ruiter. De eersten bij de oudere basisschooljeugd op de 1350 meter (11 tot en met 13 jarigen) waren Wies Kesting en Jan Bouwknegt. Bij het voorgezet onderwijs (2700 m) gingen de eerste prijzen naar Laura Prins en Samuel Hofman.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op www.uitslagen.nl. De volgende wedstrijd die door Loopgroep Beilen wordt georganiseerd is de Middenveldrun op 12 juni. In samenwerking met de Vijfkampcommissie van de Lanijto is een parcours van 4 mijl uitgezet. Deelname aan deze wedstrijd is gratis.21 april
Inschrijven Avond4daagse Beilen

Op 19 t/m 22 mei 2014 kunnen we weer meedoen met de Avond4daagse. Informatie en/of opgave voor 12 mei: alie.hamminga.vervang.tekst.door.apestaartje.gmail.com
Graag bij opgave ook doorgeven hoe vaak je de avond4daagse hebt gelopen en welke afstand je wilt lopen. Start om 18.00 uur vanaf de Drenthehal.
De afstanden zijn 15, 10 en 5 km.

StartAvond4daagse13 april
Tweede plaats Jannie Drenth

Jannie Drenth van Loopgroep Beilen stond zondag op het podium van de Cascaderun in Hoogeveen. Haar tijd van 40:51 op de 5 Engelse mijl was goed voor de tweede plaats in de categorie Dames 55+. De tijden van de andere lopers van de loopgroep op dit zeer goed bezochte hardloopevenement waren als volgt:

5 mijl: Jan Roeles - 31:48, Jan Jager - 35:12, Henk de Groot - 37:34, Joop Godwaldt - 38:57, Jolanda de Melker - 42:40, Annet Van Droffelaar - 42:40, Henny Steenbergen - 44:17, Roelinka Zuidema - 48:04, Ronneke van der Molen - 48:45, Susanne van Zon - 48:54, Roelof Kiers - 50:24, Greetje van Wilpe - 51:19, Henk Funke - 52:28, Alberta Boerma - 52:42, Harmtje Jager - 53:44, Harriet Drenthen - 1:00:51 en Lysbeth de Jonge - 1:02:45.

10 mijl: Jack de Jonge -1:06:02, Wierd Duursma - 1:11:26, Marten Leistra - 1:12:30, Rolf Gritter - 1:13:26, Jan Beverwijk - 1:21:41, Peter de Boer - 1:24:05, Jan Gritter - 1:24:07, Esther Kerssies - 1:28:20, Erik Abbes - 1:33:30, Gea Lamberts - 1:35:08, Wim Oosting - 1:36:23 en Wilfred Rodenhuis - 1:37:25.

Dezelfde dag zijn er ook een drietal leden naar Sellingen afgereisd om daar deel te nemen aan de 14-Gehuchtenloop. Pieter Stegeman liep de halve marathon door 14 plaatsjes in de gemeente Vlagtwedde binnen het anderhalf uur in een knappe 1:29:38. Klaas Haveman deed 1:47:41 over deze afstand en Jannes Bouwmeester finishte in 1:52:18.

Een dag eerder, zaterdag dus, hield Frank Ottenhof de eer van de loopgroep hoog in Annerveenschekanaal door daar een mooie prestatie neer te zetten in de Semslinieloop. Zijn eindtijd op de 8,8 km was 37:07.6 april
Nieuw parcours Lanting10vanAssen

Jannes Bouwmeester van Loopgroep Beilen deed vorige week dinsdag mee aan de Primera De Haan 4 mijl run in Hoogeveen. Zijn tijd over de afstand van 6,4 km was een knappe 29:03.

JannesBouwmeester
Jannes in Hoogeveen

Jan Uiterwijk verdiende een tas met producten van Friesland Campina door mee te doen aan de Condensloop in Leeuwarden. Evenals vorige week koos hij ook nu weer voor de halve marathon. Met een tijd van 1:33:44 was hij tot zijn tevredenheid een minuut sneller dan in Diever.

Zondag was in Assen de start van de Lanting10vanAssen. Vorig jaar stond deze loop nog bekend onder de naam van Lanting8vanAssen. Met die extra 2 kilometers erbij is tegelijk ook een geheel nieuw - en snel - parcours in gebruik genomen. Jan Roeles voltooide de 2 maal 5 km vanaf de wielerbaan richting het centrum en weer terug in 41:09. Jannie Drenth finishte in 52:26. Een dag later werd duidelijk dat ze hiermee op de tweede plaats bij de dames 55+ was geŽindigd.30 maart
Hardlopen op een zonnige dag

Op 1 van de eerste warme dagen van het jaar heeft een flinke groep lopers uit Beilen zaterdag meegedaan aan de Drents Friese Wold marathon. Naast de volledige marathon kon men gelukkig ook op kortere afstanden starten. HenriŽtte Pepels werd tweede dame op de 10 km in een tijd van 45:04. De overige tijden op de 10 km: Klaas Haveman - 49:01, Henny Steenbergen - 57:05, Wim Oosting - 58:18. Wim van der Lelie finishte net boven het uur in 1:00:26, maar dat was niet erg: “Het heerlijk koude water bij de drinkpost ging er lekker in, helaas stonden er geen stoelen, dus moest ik wandelend van het water genieten”. Op de halve marathon kwamen de volgende lopers in actie: Jan Roeles - 1:33:05, Jan Uiterwijk - 1:34:34, Pieter Stegeman - 1:39:16, Frank Ottenhof - 1:39:16, Wierd Duursma - 1:43:30, Jan Gritter - 2:04:24 en Peter de Boer - 2:05:01. Door de plotselinge stijging in temperatuur hadden veel lopers moeite met het warme weer.

DrentsFrieseWoldmarathon
Peter wordt naar de finish begeleidt.26 maart
Training voor de jeugd

Vandaag 26-3 is alweer de 2e jeugdtraining gegeven voor de Beiler Koningsloop. De ruim 20 kinderen kregen van Pieter en Joop na de w-up eerst loopscholing en coŲrdinerende oefeningen. Als kern kregen de kinderen vervolgens 3 verschillende tempo's te trainen. Na een estafette werd de training afgesloten met een tik spel.

Zie ook de foto's van de training:
foto 1
foto 223 maart
Oerpolderloop

Jan Uiterwijk van Loopgroep Beilen kwam zondag in actie in de Oerpolderloop. Start en finish van deze hardloopwedstrijd over ruim 14 kilometer was in It Heidenskip en dat ligt ergens tussen Koudum en Workum. Met een tijd van 1:02:19 is hij zesde geworden in de klasse 50+.16 maart
Jolanda de Melker tweede in Ambtenarencross

Jolanda de Melker van Loopgroep Beilen heeft zaterdag een tweede plaats veroverd in de Ambtenarencross Noord Nederland die in Hollandscheveld werd gehouden. Deze cross - waaraan medewerkers van gemeenten, provincies en waterschappen uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel mochten meedoen - ging over onverharde bospaden, een zandstrand en een pittige heuvel. Jolanda kwam uit voor de gemeente Midden-Drenthe en werd op de 5 km afstand tweede in haar categorie in een tijd van 26:37.

Jan Roeles liep naar een tweede plaats in de Kroeg tot Kroegloop. Het 9 km lange parcours tussen Cafť de Kastelein in Ruinerwold en Cafť de Dorpsherberg in Ruinen werd in een tijd van 36:24 afgelegd. De opbrengst van deze loop gaat naar Stichting Opkikker, die opkikkerdagen verzorgt voor gezinnen met een langdurig ziek kind.

In Winschoten verschenen een viertal leden van de Loopgroep aan de start van de Theo de Winterloop. Roelof Kiers liep de 10 km in een tijd van 1:02:04. De tijden op de 10 Engelse mijl waren als volgt: Pieter Stegeman - 01:07:15, Jannes Bouwmeester - 01:17:21en Klaas Haveman finishte in 01:20:27.

Jan Uiterwijk ondernam de tocht naar het hoge Noorden van Friesland. In Dokkum stond de Bonifatiusloop op het programma. Uiterwijk wist met een tijd van 1:34:50 op de halve marathon een groot aantal lopers achter zich te houden. Een podiumplaats zat er echter niet in.9 maart
Langs het Pikmeer

Merenloop2014Jan Uiterwijk van Loopgroep Beilen liep zondag een mooie tocht langs het Pikmeer en het Prinses Margrietkanaal. De start en finish van deze Merenloop, die bij de hardlopers berucht is om de vele hekjes op de route, was in Grou. De route van in totaal 14 kilometer werd in een tijd van 1:01:15 afgerond.

Een dag eerder was in Haren de Halve Marathon waar Jan Roeles en Frank Ottenhof een rondje meeliepen. Roeles voltooide het parcours tussen Haren en Zuidlaren in 1:32:04 en Ottenhof kwam na 1:38:38 terug in Haren. Een pittig stukje vlak voor de finish was de beklimming van het viaduct over het spoor achter Onnen.

De recreatieve lopers konden zaterdag van start in de trimloop van Assen. Janny Weurding voltooide 9 km in 52:22 en Anno Brandsema liep 15 km in 1:07:50. Deze trimloop was de laatste van dit seizoen.2 maart
Snelste achterblijver

Jan Roeles van Loopgroep Beilen wist zaterdag in De Wijk een tweede plaats overall te halen in de Dickninger Crossloop. Deze hardloopwedstrijd over het landgoed Dickninge werd voor de eerste maal gehouden en bestond uit een afwisselend parcours van 5 km door het bos, langs landerijen en de ijsbaan. De deelnemers konden het 5 km lange parcours naar gelang 1 of 2 maal afleggen. Roeles koos voor 1 rondje en finishte in 20:28.

DickningerCrossloop
Onderweg naar de tweede plaats

Jan Uiterwijk kwam dezelfde dag in Drachten in actie. Daar liep hij een goede tijd in de Veneboerloop. Zijn tijd over 10 km was 41:43.23 februari
Siepelloop

Jan Uiterwijk van Loopgroep Beilen heeft zaterdag meegedaan aan de Siepelloop in Menaldum. De tocht van 21,2 kilometer ging langs nog 3 andere dorpen – Dronrijp, Deinum en Marssum - waar het bovenste deel van de kerktoren de vorm van een ui heeft. Zijn eindtijd was 1:32:42.16 februari
Stormloop in Langezwaag

Jan Uiterwijk van Loopgroep Beilen heeft zaterdag meegedaan aan de Acht van Langezwaag: een hardloopwedstrijd over 16,3 km. “Sommige stukken van het parcours vlogen we bijna van de weg door de harde zijwind, andere stukken kwam je niet vooruit en van de wind af ging het haast te hard voor de benen. Gelukkig gold dat voor een ieder”. Zijn eindtijd op deze winderige dag was 1:11:06.

Zondag was de Run2Day Winterloop in Wildervank (bij Veendam). De tijden van de lopers op het 15 km lange parcours waren als volgt: Pieter Stegeman - 1:02:27, Jannes Bouwmeester - 1:11:25, Klaas Haveman - 1:14:25 en Roelof Kiers - 1:44:25.13 februari
Taribush Wandelfestival zondag 23 maart 2014

Leden van de Bodywalkgroep kunnen zondag 23 maart gratis meedoen aan het Taribush Wandelfestival. De gezamenlijke route van de Bodywalk is 12 km en start om 10.00 uur vanaf kamp de Marke in Lheebroek. Lees meer in de flyer.
Zie ook de website voor meer info over het Taribush Wandelfestival.10 februari
Natte Kleine Wielenloop

Jan Uiterwijk van Loopgroep Beilen heeft zaterdag meegedaan aan de Kleine Wielenloop in Leeuwarden. Ditmaal een afstand van 16,2 km met veel regen en modder. Zijn tijd was 1:11:11.

KleineWielenloop
Het weer was niet best in Leeuwarden2 februari
Roeles bij eerste 3 in Zuidlaren

Jan Roeles van Loopgroep Beilen wist zondag een derde plaats te veroveren in de Arnoud Magnin Wintercross in Zuidlaren. In de categorie M50 was zijn tijd van 35:37 over 8 km tot zijn verrassing rap genoeg om in de prijzen te vallen. Op weg naar de finish troffen de deelnemers een uitdagend parcours aan met een stuk bouwland, een zandbak en vele single track paadjes met pittige hoogteverschillen. Door de blubber hier en daar was het een kunst om staande te blijven. Ook Marco Bakker (35:55), Frank Ottenhof (37:02) en Jannes Bouwmeester (40:25) voltooiden het twee rondes tellende crossparcours.

Een dag eerder liep Jan Uiterwijk vanuit Heerenveen mee met de Rotstergaastloop. Zijn tijd op de 15 km lange route door een overwegend kaal gebied - eerste helft tegen de wind in - was 1:05:25.31 januari
Update uitslagen Hunebedloop Havelte

Het is de organisatie van de Hunebedloop schijnbaar toch gelukt om de gelopen tijden te achterhalen. De uitslagen staan nu op uitslagen.nl en zijn ook bijgewerkt op onze eigen uitslagen pagina.26 januari
Uitslagen Hunebedloop Havelte

Doordat er afgelopen zaterdag iets fout is gegaan in de tijdwaarneming tijdens de Hunebedloop  in Havelte wijken de handgeklokte tijden af van de waarden die door de Ipico-chip zijn vastgelegd. AV de Sprinter uit Meppel - de organisator van de loop - heeft dan ook besloten om de uitslagen van internet te halen. Omdat de tijden dus niet officieel zijn en er door onze leden ook, voor zover ik weet, geen podiumplaatsen zijn behaald komt er geen verslagje van deze wedstrijd in de krant van Midden-Drenthe. De tijden die ik van deelnemers had gekregen en de  "foute" uitslagen die ik al van uitslagen.nl (nu niet meer zichtbaar) had gehaald staan op pagina www.loopgroepbeilen.nl/uitslagen, maar moeten dus met een korreltje zout worden gelezen.25 januari
Lekker wandelen of rennen en daarna een kop snert?
Kom dan zaterdag 22 februari om 10.00 uur naar ’t Schortingshuis in Spier.
Zie de poster voor meer informatie.20 januari
HenriŽtte Pepels wint in Klijndijk

HenriŽtte Pepels van Loopgroep Beilen werd zaterdag in Klijndijk eerste in de Udikloop. Op de 10 km liet ze een tijd noteren van 44:52 waarmee ze bij de dames 40+ op het hoogste podium kwam. Anno Brandsema (45:29) en Henny Steenbergen (57:37) liepen hetzelfde parcours dat meestal over mooie brede bospaden ging.

Udikloop
HenriŽtte (m) op het podium in Klijndijk

In Heerde deed Jan Uiterwijk zaterdag mee met de Zwolse Bosloop. Evenals in Klijndijk waren de loopomstandigheden hier met een zonnetje en een graad of 9 uitstekend. Voor Uiterwijk resulteerde dit in een prima tijd van 42:12 op de 10 km.

Ook Pieter Stegeman wist dit weekend een podiumplaats en een rollade te veroveren. In de Drameco veldloop van Dalen werd hij zondag met een tijd van 41:56 derde in de 40+ categorie op de 10 km. Marco Bakker kwam in 42:40 over de streep en was daarmee 5e in dezelfde categorie.

Voor een viertal lopers van de loopgroep stond de Broekstreker Veldloop in Ekehaar op het programma. Esther Kersies liep 5610 meter in 32:35. De heren moesten 8200 meter afleggen en kwamen achtereenvolgens binnen in 37:40 (Frank Ottenhof), 41:47 (Jannes Bouwmeester) en 54:42 (Roelof Kiers).15 januari
Sportief wandelen en Nordic walking in Beilen

Wil je graag wandelen en/of Nordic walken maar niet alleen? Dan biedt Bodywalk Beilen de mogelijkheid om gezellig in een groep te wandelen of te Nordic walken. Tijdens de trainingen krijgt men een gevarieerd aanbod van warming-up, loopscholing, techniek en oefeningen voor verbeteren van conditie en uithoudingsvermogen. De trainingen worden altijd met een cooling-down afgesloten.

SportiefWandelenNordicWalking

De Nordic walking trainingen starten elke maandagavond om 19.15 uur vanaf sportpark Vitesse. Ook als je de techniek van het Nordic walken nog niet beheerst dan zijn er mogelijkheden om deze aan te leren op de maandagavond training. De Sportief wandelen training is op de donderdagavond (start 19.15 uur). Op beide avonden duurt de training tot 20.30 uur en er wordt in groepsverband op routes in Beilen en directe omgeving gelopen. Iedereen mag vrijblijvend een paar maal gratis meelopen voordat je besluit lid te worden van Bodywalk Beilen.

Neem voor informatie contact op met trainster Alie Hamminga (0593-540608) of kijk op www.loopgroepbeilen.nl/bodywalk.12 januari
Roeles tweede in Aalden Rondomme

PodiumAaldenRondommeAfgelopen zaterdag was een groot aantal atleten van Loopgroep Beilen present in Aalden om daar mee te lopen met de Aalden Rondomme. Jan Roeles wist met een tijd van 25:59 als tweede bij de mannen in de categorie 40+ te eindigen. De tijden van de andere lopers op de 6,5 km afstand waren als volgt: Jan Jager - 28:47, Jannie Drenth - 33:11, Eeuwe Jansen - 38:02, Roelof Kiers - 40:25 en Harmtje Jager - 43:30.

De uitslagen op de 10 km: Frank Ottenhof - 43:17, Rolf Gritter - 45:07, Jan Gritter - 50:32 en Henny Steenbergen finishte in 56:50. Een leuk detail was dat alle deelnemers een bij de inschrijving ontvangen munt aan een naar keuze lokaal goed doel konden schenken.

Zondag liep Pieter Stegeman mee met ruim 17.000 andere lopers in de Egmond Halve Marathon in Egmond aan Zee. Gezien de omstandigheden was zijn tijd van 1:33:33 een uitstekend resultaat. De hoge waterstand zorgde er voor dat de lopers over een smalle strook mul zand moesten lopen.9 januari
Clubkampioenen 2013

Op de ledenvergadering zijn de winnaars van de clubcompetitie bekend gemaakt. Onbetwist op nummer 1 bij de dames is voor de derde maal op rij Jannie Drenth geworden. Zij had met een totaalscore van 770 punten een ruime voorsprong op HenriŽtte Pepels (708) en Henny Steenbergen (464). Bij de heren liggen de krachtsverhoudingen minder ver uitelkaar. Jan Uiterwijk eindigde ook dit jaar weer - inmiddels voor het vijfde jaar achtereen - met het hoogste aantal punten (773). Pieter Stegeman zat daar vlak achter met 766 punten en Jan Roeles werd derde met 746 punten. Zie het klassement van de dames en heren voor de overige uitslagen.

In de berekening van het klassement krijgen de deelnemers punten voor hun 10 beste wedstrijden. Daarbij wordt een leeftijdscorrectie toegepast waardoor ook oudere deelnemers evenveel kans hebben om clubkampioen te worden als een jongere. De winnaars krijgen de wisseltrofee mee naar huis zodra de uitslag van 2014 er op staat.

Wisseltrofee
Wisseltrofee Algemeen Clubkampioen Loopgroep Beilen5 januari
HenriŽtte Pepels eerste in Heeten

HenriŽtte Pepels van Loopgroep Beilen is het nieuwe jaar uitstekend begonnen. Ze werd zondag met een tijd van 46:06 eerste bij de dames 40+ in de Midwintercross van Heeten (bij Raalte). Anno Brandsema finishte op het 10 km lange parcours een seconde achter haar in 46:07.

Een dag eerder waren er 4 leden van de Loopgroep afgereisd naar Stadskanaal om daar mee te doen aan de Nieuwjaarsloop: de eerste wedstrijd van het Schutrups Loopcircuit (voorheen Univť loopcircuit). De uitslagen van de 10 km afstand waren als volgt: Pieter Stegeman – 40:33 (vijfde in zijn categorie), Jannes Bouwmeester – 46:48, Klaas Haveman – 48:30 en Joop Godwaldt - 49:30.

Jan Roeles deed zaterdag mee met de Snertloop in Nieuwleusen. Zijn tijd over 5 km was 19:25. De opbrengst van deze wedstrijd komt ten goede aan het nog te realiseren pannaveld van S.V. Nieuwleusen. En ja, na afloop kreeg elke deelnemer een kommetje snert.