loopgroep beilen bodywalk beilen


Wedstrijdverslagen 201408-11: Looptrainersdag Nijmegen
(Wierd Duursma)

Afgelopen zaterdag, 8 november was weer de jaarlijkse looptrainersdag in het sportcentrum van de Radboud universiteit in Nijmegen. Van loopgroep Beilen waren er ook 4 looptrainers afgereisd naar Nijmegen om deel te nemen aan deze dag, namelijk Joop, Harry, Henk en Wierd.
Lees verder...

Klik hier voor een impressie van de looptrainersdag op de facebookpagina van de Atletiekunie.26-10: Marathon van Luzern
(2 verslagen)

Op zondag 26 oktober hebben Pieter Stegeman en ik de marathon van Luzern (Zwitserland)  gelopen. We hadden er een lang weekend van gemaakt, samen met onze vrouwen. We zijn wel onafhankelijk van elkaar naar Luzern afgereisd. Wilma en ik zijn ’s morgens om ongeveer 09:00 uur vertrokken, voor wat een erg lange reis zou worden.
Lees verder...

Zoals de meesten van jullie wel weten ging onze trainer Wi-man met zijn Wi-vrouw naar Zwitserland. Hollandse Frank was geblesseerd bleef thuis met zijn Vrouw-Ine en heeft zijn startnummer doorgegeven aan Zwitserse Frank die zijn Vrouw-Ine meenam. Beiden vertrokken vrijdag uit Nederland om de een na negen en de ander na dertien uur reizen aan te komen in Luzern.
Lees verder...

Klik hier voor de bijhorende foto's.13-09: Run Winschoten
(Frank Ottenhof)

Dit jaar was de loopgroep, wederom, met een estafetteteam van de partij in Winschoten. Ook dit jaar was het bij elkaar krijgen van een compleet team weer een redelijke opgave. Had ik (Frank) rond de jaarwisseling nog het idee om een dames en een herenteam bij elkaar te krijgen, heb ik uiteindelijk tijdens de trainingen nog mensen moeten ronselen (ik hoop dat geen van de deelnemers het gevoel heeft gehad verplicht te moeten lopen).

Klik hier voor het volledige verslag.
 
RunWinschoten2014
Onze accomodatie in Winschoten31-08: Raventrail Vledderveen
(Jan Uiterwijk)

Gisteren aan de Raventrail in Vledderveen meegedaan, Adri had geen zin, heb me ingeschreven voor de 15 km, was ook nog een 30 km parcours, maar 15 vind ik eigenlijk wel genoeg voor een halve cross met dat regenachtige weer.

Het was de 1e keer dat ze dit organiseerden en dat was wel te merken. Na een kilometer of 2 kwamen we de 1e lopers van de 30 km al weer tegen die een half uur voor ons gestart waren maar het spoor bijster waren. Ons overkwam hetzelfde na ongeveer 4 km, daar al een paar honderd meter verkeerd gelopen en een stuk verder van het zelfde laken een pak: weer een paar honderd meter mis. Linten die aan de linker kant hingen terwijl je rechts af moest en net andersom. Meerdere lopers overkwam dit dus niet denken dat het aan mij lag.

Het keerpunt lag op een kilometer of 8 (volgens de organisatie) maar daar hadden wij al meer dan 45 minuten door de bossen en over de hei gelopen dus reken maar uit hoeveel kilometer dat in werkelijkheid was. Op de terugweg denk je, goed opletten en niet weer verkeerd lopen maar wat gebeurd er, komen we lopers van de 15 km tegen die het niet meer weten en dus wij ook niet. Zegt een loper tegen mij: "Volgens mij is hier de terugweg dus ga maar mee". Doe ik, maar wat blijkt, komen wij op het fietspad richting Vledderveen met de aanduiding op een ANWB bordje: fietser nog 2 kilometer. Maar een paar honderd meter volgt dezelfde aanduiding op een ander ANWB-bordje: Vledderveen 2 km. Op een gegeven moment zien we een verhard pad waar ook wandelaars langs gelopen hadden, hebben we dat pad gevolgd en toen kwamen we weer bij de finish uit in een tijd van 1.30 en nog wat seconden ofzo maar dat was niet zo belangrijk meer want naderhand bleek dat de afstand in werkelijkheid 17.2 km was en dat ik dan minimaal een kilometer of 19 gelopen heb.

Jan Scheenstra kwam nog na mij binnen dus die zat ook goed verkeerd. De lopers op de 30 km hebben minimaal 35 kilometer gelopen volgens sommige Facebook-volgers. 1e Dame heeft nog een poos op de prijsuitreiking gewacht maar die bleek er niet te zijn. Al met al weer wat aan mijn conditie kunnen doen want het is een poos geleden dat ik anderhalf uur gelopen heb en dat in dit soort omstandigheden. Maar wel een mooi parcours dus misschien volgend jaar weer.17-08: Op vakantie: gaan de hardloopschoenen mee of niet?
(Wierd Duursma)

Voor velen onder ons is dit ieder jaar weer een dilemma. Je wilt eigenlijk wel een paar weken niet gaan hardlopen; ook om de andere gezinsleden wat meer aandacht te geven dan normaal. Verder is het ook een mooie gelegenheid om een paar echte rustweken in te lassen. Voor iedereen is het wel eens goed om een paar weken helemaal niets te doen. Voor de echte diehards onder ons, waar ik mij zelf ook onder reken, is dat wel erg lastig. Dus ook deze keer werden de loopschoenen en de hardloopkleding in de vouwwagen gestopt. Wel had ik me van te voren voorgenomen om niet vaker dan 2 keer per week te gaan hardlopen. Ik had hiermee al rekening gehouden in mijn marathonschema, want zoals een groot aantal van jullie wel zullen weten, ga ik in oktober de marathon van Luzern lopen.
Lees meer...19-04: Trailrun Eesveen
(Jan Uiterwijk)

Gisteren weer iets nieuws gedaan namelijk een Trail. Denk je natuurlijk wat is dat? Dat is een supercross (wij hebben 15 km gelopen maar er was ook de mogelijkheid om 36 km te doen) over meestal bospaden waar de aanwijzingen niet door wegwerkers gedaan worden maar je moet je weg vinden door te kijken, en naar de grond omdat er wel eens boomwortels uit de bodem steken, en naar de lintjes die in de bomen en aan paaltjes hangen zodat je niet verdwaalt. Dat is niet altijd even makkelijk want er is menig loper, niet verdwaald gelukkig, maar of teruggekeerd of het verkeerde pad genomen omdat het niet helemaal duidelijk was. Bij die laatste categorie horen wij ook met nog een stuk of 20 anderen maar het was mooi loopweer en een mooi parcours en de tijd was niet belangrijk voor ons dus waarom druk maken?25-03: Tijden Coopertest
(Joop Godwaldt)

Op woensdag 26 maart werd tijdens de laatste wintertraining van 2013/2014 weer de traditionele Coopertest op het veld afgenomen. Na de w-up en de loopscholing werden nog verschillende coördinatie en kracht oefeningen gegeven. Vervolgens gingen de lopers van start voor de 12 minutenloop. In onderstaand overzicht met de tijden van afgelopen jaren is mooi te zien dat sommige lopers bijna gelijk blijven, anderen iets minder gaan lopen, maar de meesten gaan er op vooruit.

Uitslagen Coopertest15-03: Uitslagen vierde testloop
(Wierd Duursma)

Drie personen hebben afgelopen zaterdag 12 km gelopen. De rest koos voor 2 rondjes van 4 km. Voorlopig is dit de laatste keer.

Klik hier voor de foto's van de vierde testloop.

UitslagenTestloop401-03: Snertloop
(Harry van Os)

SnertloopBodywalkOndanks dat de winter dit jaar niet erg wil vlotten wilden we als loopgroep toch graag dit seizoen een “snertervaring” hebben. Dus is de activiteitencommissie bij elkaar gekomen en is de snertloop voor zaterdag 22 februari vastgesteld. Ook deze keer is de beproefde formule gehanteerd, nl. een ronde van ca 11 km voor de hardlopers en één van rond de 7 km voor de wandelaars. Plaats van handeling is het Dwingelderveld.

Lees meer...23-02: 2e Siepelloop in de omgeving van Menaam
(Jan Uiterwijk)
Siepeltoren
Ja denk je dan, krijg je een zak uien mee als prijs want de naam van de loop is toch Siepelloop? Niets is minder waar, want de naam is afgeleid van de kerktorens van de dorpjes waar doorheen gelopen werd. Net als Dwingeloo hebben de kerken in dat stuk van Friesland (tussen Leeuwarden en Harlingen in de buurt van Franeker) een siepel (ui) boven op de kerk staan.
Lees meer...15-02: Uitslagen derde testloop
(Wierd Duursma)

Er waren deze keer 10 deelnemers. Gezien de weersomstandigheden en de wedstrijd op zondag in Wildervank viel me de opkomst erg mee. Ook waren er weer een paar nieuwe gezichten. Vooral het laatste doet me deugd. Ook uit de vraag of we niet gewoon door kunnen gaan met de trainingsloop na 29 maart blijkt dat de trainingsloop erg wordt gewaardeerd door onze leden. Wanneer er iedere keer 10 tot 20 deelnemers zijn, is het misschien het overwegen waard. Ik wil het daarom nog wel even in overweging nemen. Voor mij geldt natuurlijk dat ik er wel elke keer weer moet zijn. We kunnen natuurlijk ook de leden via de website vragen hoe groot de behoefte is om er mee door te gaan. Mocht hier uit blijken dat het animo erg groot is dan kunnen we natuurlijk ook met enkele personen rouleren bij het uitzetten en klokken van de tijden, zodat de organisatie niet steeds op dezelfde personen neerkomt.

UitslagenTestloop301-02: Condititietest deel 1
(Frank Ottenhof)

Afgelopen zaterdag was het zo ver. Een aantal lieden van de loopgroep wilde wel eens weten hoe het zit en gingen de confrontatie met het eigen lijf aan.

ConditietestDeel1
Zoals een aantal van jullie wel weten zijn we met een groepje aan het trainen voor de halve marathon eind maart in Diever. Nu is het lopen per definitie wat saai (dat is in ieder geval mijn persoonlijke mening), dus wordt alles uit de kast gehaald om het wat interessanter te maken. Het is inmiddels al normaal om met hartslag-meters en GPS-horloges de eigen (en elkaars) vorderingen in de gaten te houden, maar ook de wetenschap zou een steentje bij kunnen dragen.

Met vijf lopers dus vol goede moed naar de Fysio-fit voor een conditietest. Deze test wordt de zogeheten nul-meting. Lees meer...18-01: Prachtige omstandigheden tijdens 2e testloop
(Wierd Duursma)

Afgelopen zaterdag, 18 januari werd de 2e testloop van loopgroep Beilen georganiseerd. Om 09:00 uur waren Frank en Wierd weer naar Het Terhorsterzand getogen om het parcours voor de testloop uit te zetten. De weersomstandigheden waren ideaal. Of het daar aan lag weten we niet, maar het uitzetten van het parcours verliep voorspoedig. Er was deze keer thuis ook al enig voorwerk gedaan. Bijna een uur voor de geplande aanvangstijd konden de heren genieten van een door Frank meegebracht kopje koffie. Hij gaf aan een hekel te hebben aan plastic bekers, dus werd er gedronken uit een heuse mok. Lepeltje vergeten, maar een balpen roert ook prima. Heerlijke koffie, Frank!!!

Vanaf ongeveer 10:10 uur kwamen de deelnemers een voor een aan. Uiteindelijk waren het er 17. Dit was veel meer dan we hadden verwacht. Iedereen had er zin in. Wel was er nog wel enige scepsis over het uitzetten van het parcours. Men had de verhalen gehoord en gelezen over de eerste testloop, waarbij enkele lopers verkeerd liepen door weggewaaide en niet helemaal duidelijk opgehangen linten. We hebben geprobeerd iedereen gerust te stellen. Ook kon men d.m.v. een aanwezige afdruk van het parcours een idee krijgen van het te lopen parcours. Er waren 6 personen die er voor kozen om een rondje van 4.06 km te lopen. De anderen gingen voor 8.12 km.

Om exact 10:30 uur werd startsein gegeven door de starter van dienst, Frank. Hij was echter een heel belangrijk ding vergeten, maar daar kom ik zo op. Nu ik zelf het parcours op wedstrijdtempo liep, kwam ik er achter dat het inderdaad best pittig was. Na een ronde kwam ik er achter dat ik misschien toch wel iets te snel was gestart. De tweede ronde moest ik dan ook iets rustiger aan doen. Uiteindelijk was ik toch wel tevreden over mijn gelopen tijd.

UitslagenTestloop2
Dan kom ik nu terug op het feit dat Frank iets essentieels vergeten was. Hij heeft, net als een aantal anderen onder ons een vernuftig hartslaghorloge met iets te veel opties. Hierdoor zie je door de bomen het bos niet meer. Het horloge heeft een optie waarbij de stopwatch pauzeert op het moment waarop de drager ervan stilstaat. Erg handig wanneer je onderweg een bekende tegenkomt en even een praatje wil maken. Echter niet wanneer het de bedoeling is om de tijden van andere personen te klokken en je blijft zelf op een plek staan. Frank had na het ontdekken van de fout meteen het horloge goed ingesteld en opnieuw gestart, maar er was wel enige tijd verloren gegaan. Door mijn eindtijd te vergelijken met de door hem opgenomen tijd, wist Frank dat hij bij iedereen nog 32 seconden moest optellen. Ook weer opgelost dus.
Uit de reacties van de deelnemers bleek dat we het parcours deze keer erg goed hadden uitgezet. Niemand was verdwaald. Na afloop hebben we met de hulp van enkele lopers alle materialen weer opgeruimd en zijn voldaan huiswaarts gekeerd.

De eerstvolgende testloop is op zaterdag 15 februari, ook weer om 10:30 uur.