loopgroep beilen bodywalk beilen


Verenigingsnieuws 201527 december
Te snel gelopen

Het zal niet vaak voorkomen maar afgelopen zondag klaagden 2 leden van Loopgroep Beilen dat ze te snel hadden gelopen. In Gasselte werd de derde wedstrijd van het Geopark Cross Circuit gehouden. Bijzonder aan deze Drouwenerzandcross is dat de deelnemers vooraf hun eindtijd moeten opgeven en wie het dichtst hierbij eindigt heeft gewonnen. Horloges en andere gadgets waren onderweg niet toegestaan. Jan Roeles liep op de 10 km met een tijd van 43:56 bijna een minuut te snel en de 54:10 van Jannie Drenth was zelfs meer dan een minuut onder haar opgegeven tijd.


Het deelnemersveld in Gasselte (bron: www.prachtigborger.nl)

Klik hier voor de doorkomst na bijna 5 kilometer.
 
Op zondag was ook de Oudejaarsloop in Blijham. Dit was nummer 13 en daarmee de laatste wedstrijd van het seizoen 2015 van het Schutrups Loopcircuit. Pieter Stegeman liep de halve marathon in 1:33:38, Marco Bakker kwam kort daarna binnen in 1:34:08 en Jannes Bouwmeester liet 1:45:58 noteren.20 december
Lopen voor een suikerbrood

Een viertal leden van Loopgroep Beilen was zaterdag aanwezig in Peize om mee te doen aan de Decemberloop. Rita de Gooijer zette in op de afstand van 5 kilometer en was na 29:17 weer terug bij de finish. Henk Funke liep een 10 km in 55:03. Rolf Gritter (eindtijd 1:07:33) en Henk de Groot (1:10:11) kozen voor de hoofdafstand van 15 kilometer.

Jan Uiterwijk scoorde een lekker suikerbrood in Balk na afloop van de Gaasterl‚n-Run. De te overbruggen afstand in de bossen van Gaasterland was 12 kilometer en hij deed er 53:36 over.

Zondag werd in Appelscha de Verhoeve Groen Cross gehouden. Jan Roeles liep 5 maal een 2 kilometer over de bospaden nabij recreatieterrein De Bongerd in een tijd van 42:43. De route was goed te doen en het weer was warm genoeg om te lopen in een shirt met korte broek.13 december
Jannie Drenth derde in Veenhuizen

Jannie Drenth kwam zaterdag als derde dame binnen op de crossloop in Veenhuizen. Deze editie van de winterloop bleek een zware en glibberige te zijn. Op de 5 km afstand liep de loopster van Loopgroep Beilen een tijd van 27:06.

Jan Uiterwijk liep ook een crossloop en wel de Boscross in Diever. Hij deed 1 rondje van 10,5 km en deed daar 50:57 minuten over. Het was weer een mooie cross, niet eens zo heel blubberig maar wel met een paar pittige hoogteverschillen.

Eveneens zaterdag was er in het Asserbos de maandelijkse trimloop van AAC’61. Janny Weurding liep 9 km in 53:29.6 december
Jan Roeles op 1 in Nijeveen

Jan Roeles van Loopgroep Beilen was zaterdag overall de snelste op de 4 Engelse mijlen in de Bovenboerloop. Triatlonvereniging TZT86 had rondom Nijeveen een 3-tal routes uitgezet voor de lopers. De 4 mijl werd door Jan Roeles afgelegd in 25:23. Op de 11,5 km deden geen lopers uit Beilen mee, maar in de halve marathon wist Jannes Bouwmeester ondanks het bij vlagen stormachtige weer nog een mooie tijd te noteren van 1:43:34.

Jan Uiterwijk had zaterdag in Mildam een thuiswedstrijd. De Mildamloop ging zo’n beetje door zijn achtertuin. Hij was na 10 kilometer gebaggerd te hebben over de slechte paden – het was tenslotte een crossloop - best tevreden over zijn eindtijd van 47:19.29 november
Herfstcross in Norg

Twee leden van Loopgroep Beilen deden zaterdag mee aan de 20e editie van de Herfstcross in Norg. Marco Bakker voltooide het 9 kilometer lange traject door de LangeloŽrduinen in een tijd van 37:54. Jannes Bouwmeester eindigde in 44:56.22 november
Podiumplaatsen voor Loopgroep Beilen

Afgelopen weekend waren de leden van de Loopgroep succesvol: maar liefst 4 leden eindigden bij de eerste 3. In het hoge noorden van Friesland werd Jan Uiterwijk zaterdag derde overall in de Molenloop van Froubuurt (in Vrouwenparochie). Zijn tijd op het 17,8 kilometer lange parcours was 1:22:54, maar dan heb je ook Oude- en Nieuwe Bildtzijl gezien.

Molenloop
Goed ingepakt tijdens de Molenloop (Foto: Djurre Joh. van der Schaaf)

In Drouwen was zaterdag de tweede cross van het Geopark Hondsrug circuit. Ditmaal een enigszins feestelijke gelegenheid: het Geopark had deze week net de UNESCO-status van Global Geopark gekregen. Voor de deelnemers van de Boomkroonpad Cross in Drouwen was het er niet minder zwaar om. Door de regenval was het parcours uitdagend en er was een kunstmatige heuvel in het parcours opgenomen die zonder klimijzers niet fatsoenlijk te nemen was. Marco Bakker kwam van de Loopgroep na 9,3 km het eerst aan bij de finish in een tijd van 40:10 (5e in zijn categorie). Jan Roeles werd 3e bij de Masters 2 (50+) in 41:00 en Jannie Drenth werd bij de dames Masters 2 tweede in 53:42.

GeoparkDeHondsrug
Geopark De Hondsrug erkend door de UNESCO

Zondag deden HenriŽtte Pepels en Anno Brandsema mee met de Baggelhuizercross in Assen. Voor HenriŽtte was het de eerste wedstrijd na een seizoen vol blessureleed en direct wist ze beslag te leggen op de tweede plaats (3 ronden van 2.1 km in 31:09). De heren moesten 4 ronden (8,4 km) lopen en Anno eindigde in de middenmoot met een tijd van 41:26.15 november
Marco Bakker derde in VIOS Cross

Marco Bakker van Loopgroep Beilen wist zaterdag beslag te leggen op de derde plaats in de VIOS Cross. De Snelle Rakkers van Hollandscheveld hadden een traject van in totaal 7,7 km uitgezet in het bos met start en finish op het ijsbaanterrein. Marco’s tijd was 33:22.

VIOScross
Marco (rechts) op het podium in Hollandscheveld (foto Marcel Uiterwijk)

Janny Weurding en Anno Brandsema zijn min of meer vaste deelnemers van de trimloop in het Asserbos. Janny koos voor een 6 kilometer en deed er 35:28 over en Anno deed met 1:15:13 iets langer over de 15 kilometer dan hij gewend was. Zal deels ook te maken hebben met het parcours: ditmaal veel modder, plassen, wind en regen.

In het Groningse Scheemda kon er meegelopen worden met de Sinterklaasloop. Pieter Stegeman liep een 10 kilometer in 39:40. Jannes Bouwmeester legde het snelle en bijna rechthoekige parcours af in 46:32. De Goedheiligenman liet zich helaas niet zien.

Jan Uiterwijk zocht zaterdag de mooie omgeving van Gaasterland op en liep de Marderhoekloop in Oudemirdum. Hij was tevreden over zijn tijd van 1:13:47 op de 10 Engelse mijlen.

OudemirdumToppers
Jan Uiterwijk tussen de toppers in Oudemirdum (foto Djurre v/d Schaaf)

Zondag was de dag van de Zeuvenheuvelenloop in Nijmegen. Twee loopsters uit Beilen kozen er voor om de avond ervoor in het donker te lopen in de zogenoemde Zevenheulennacht. Met nog 7000 werd er om 19.00 uur gestart voor een tocht van 7 kilometer. Susanne van Zon en Annet van Droffelaar waren beiden ruim 47 minuten onderweg.8 november
Wintercompetitie in Heerenveen

Jan Uiterwijk van Loopgroep Beilen heeft zijn eerste wedstrijd in de wintercompetitie van Atletiekvereniging Heerenveen er op zitten. Zijn eerste, want de Heideloop was inmiddels de tweede wedstrijd uit een reeks van zes in de regio rondom Heerenveen. De eerste in Oranjewoud moest hij vanwege andere verplichtingen laten schieten. Zijn eindtijd over 8 kilometer was 35:25. ‘In het begin rustig aan gedaan, dacht moet Betty in de gaten houden want die loopt normaliter mijn tempo of iets sneller, en dat laatste deed ze dus ook...’. Betty werd uiteindelijk eerste bij de dames.1 november
Jannes Bouwmeester tweede in Rabocup

Jannes Bouwmeester wist zondag beslag te leggen op de tweede plaats in de VOV RUN van Vries. Zijn tijd op de 10 km was 47:50. De wedstrijd in Vries was tevens de finale wedstrijd van het Loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe 2015. Ook in het eindklassement over in totaal 9 wedstrijden eindigde Jannes op een knappe tweede plaats in de categorie Heren 60+.

Op de Holterberg tussen Nijverdal en Holten waren zaterdag 3 lopers van Loopgroep Beilen present in de Diepe Hel Holterbergloop. Vanuit Holten ging het 10 km heen over de zonovergoten Sallandse Heuvelrug richting Nijverdal en daarna ook weer terug. De tijden waren als volgt: Rolf Gritter – 1:34:59, Henk de Groot – 1:44:01 en Harry van Os sloot de rij in 1:44:49.

In Rolde was zaterdag de start van het Geopark Hondsrug Crosscircuit. Jan Roeles en Jannie Drenth maakten een goede start in de 7,3 km lange Boerbosloop. Beiden komen uit in de oudste categorie – masters 2 (leeftijd 50+). Jan Roeles werd tweede in 30:33 en Jannie Drenth werd tot haar eigen verrassing derde in 39:43. Het Crosscircuit telt 6 wedstrijden waarvan de 4 besten meetellen in het eindklassement.

In Dwingeloo konden de hardlopers kiezen uit zelfs 2 evenementen: de Dwingelderveldloop en de AVD Cross. Ton Nieuwpoort (38:32), Rita de Gooijer en Henk Funke (beiden 46:07) liepen de 7,5 km afstand van de veldloop. Jan Uiterwijk koos dit jaar voor 15 km en kwam tot zijn ongenoegen net boven de 1 uur 10 minuten binnen. Erik Muggen was de dapperste van het stel: hij liep een halve marathon in 1:48:42.

’s Middags stond er nabij zwembad de Paasbergen in Dwingeloo een pittige crossloop van 8 km op het programma. Jack de Jonge was met 37:49 de rapste van de lopers uit Beilen, Marco Bakker liep 38:56 en Pieter Stegeman mocht wat de Loopgroep betreft het hek dicht doen en had 39:30 nodig. ‘Maar ja ik loop dan ook bij de oude mannen’ was zijn reactie.
RTV Drenthe heeft een reportage over de AVD Cross gemaakt waarin ook Jack, Pieter en Marco even door het beeld flitsen. Klik op de afbeelding en wacht even het reclamefilmpje af.

ReportageRTVDrenthe1 november
Met dank aan de sponsors

Loopgroep Beilen bedankt alle vrijwilligers en de volgende bedrijven en instellingen voor hun steun aan de eerste editie van de Boszichtrun gehouden op 24 oktober:

LogoLoopgroepAlbert Heijn Beilen
Bloemen Palet Beilen
Camping Boszicht Beilen
EHBO afdeling Beilen
Gemeente Midden-Drenthe
Hoveniersbedrijf Marco Bakker Assen
Jumbo Beilen
Run2Day Assen
Stichting Verkeersregelaars Midden-Drenthe
Staatsbosbeheer Dwingelderveld
Univť Verzekeringen Midden-Drenthe

Met jullie inzet en steun is de Boszichtrun succesvol verlopen.
 


18 oktober
Uitslagen Loopgroep Beilen

Anno Brandsema liep zaterdag twee rondes van 5 kilometer in de Zwarte Dennen Cross. Het parcours nabij Staphorst was in deze tiende editie een van de zwaarste tot dusver. Veel modder, diepe plassen, gladde stukken door de hei en de altijd tegenwerkende heuveltjes. ‘Op zich ligt me dat wel, dus ik ben tevreden met de tijd van 48:54’.

Dezelfde dag wist Marco Bakker een uitstekende tijd neer te zetten in de Zuidlaardermarktloop. De 10 kilometer werd afgerond in 40:32.11 oktober
Weekend met prachtig loopweer

Afgelopen weekend was het weer eens prachtig loopweer. Zaterdag kon er meegelopen worden met de trimloop van AAC ’61 in het Asserbos. Voor Loopgroep Beilen liep Janny Weurding 9 kilometer in 53:10 en een tevreden Anno Brandsema voltooide in totaal 5 ronden van 3 km in 1:10:13.

Een dag later stond de grootste loop van Noord-Nederland op het programma: de 4 mijl van Groningen, dit jaar met zo’n 23.000 deelnemers. Een paar daarvan kwamen uit Beilen. Jannes Bouwmeester liep de 6,4 km in 29:42, Jan Jager deed er 33:24 over en Harmtje Jager kwam binnen in 43:09.
  


4 oktober
Jannes Bouwmeester wint in Tynaarlo

Jannes Bouwmeester van Loopgroep Beilen was zaterdag de snelste loper in de categorie 60 plus in de Tynaarlo Cross Run. Zijn tijd van 50:23 over 10 km was goed voor een eerste plaats. Marco Bakker kwam binnen in 43:03.

Zaterdag deed Jan Uiterwijk mee aan het Fries kampioenschap over 10 kilometer in Drachten – als inwoner van Friesland mocht hij dat. Zijn tijd van 44:26 in de Evinkrun was naar eigen zeggen ‘een moeilijke bevalling, ging niet zo makkelijk’.
 


27 september
Ride and Run in Ruinen

Zondag stond er een wedstrijd op de kalender van 2 leden van Loopgroep Beilen waar beiden nog nooit aan hadden meegedaan: de Ride and Run in Ruinen. In een Ride and Run leggen een hardloper en ruiter of amazone te paard samen een route af. Als onderdeel van de Middenveldbokaal moest er door in totaal 10 combinaties – uit elk aan de Middenveldtentoonstelling deelnemend dorp 2 - een afstand van 4,4 km worden afgelegd. Uiteindelijk werden de deelnemers uit Beilen tweede, achter Ruinen, maar voor Hoogeveen. De deelnemers uit Beilen waren Jack de Jonge + Tamara van As met paard Sjikitinka en Jan Roeles + Jolanda Hazen de Jong met Zalitha.
RideRunRuinenKlein
Loopgroep Beilen en De Stroomruiters klaar voor de start

Zondag was ook de Schutrups Run in Exloo. In deze wedstrijd van het gelijknamige Schutrups Loopcircuit werd een halve marathon gelopen. Pieter Stegeman zette een knappe tijd neer van 1:28:54. Marco Bakker finishte in 1uur 37 minuten en Frank Ottenhof kwam binnen in 1 uur 41 minuten.
20 september
Jannes Bouwmeester 2e in Zeijen

Jannes Bouwmeester van Loopgroep Beilen wist zaterdag een tweede plaats te veroveren in de Zeijer Strubben Loop. Zijn tijd in de wedstrijd over 10 km met start en finish op de brink van Zeijen was 48:21.

Op dezelfde dag liep Harmtje Jager een tijd van 33:29 in de Klenckeloop te Oosterhesselen.
Klenckeloop
Harmtje onderweg in de Klenckeloop

Een weekend eerder voltooiden 2 dames van de loopgroep een hele marathon in de Loop Fiets Proef Marathon Drenthe. Marry Nederhoed kwam na 4 uur en 44 minuten binnen en Esther Kerssies deed er ondanks de knieklachten in het laatste deel van de route 5 uur 5 minuten over. Een prestatie waar ze terecht trots op mogen zijn.

Net terug van zijn vakantie in de VS wist Frank Ottenhof te melden dat hij begin deze maand mee had gedaan aan een halve marathon nabij Denver in Colorado. Zijn tijd op het 1600 meter hoogte gelegen parcours van de Labor Day Mini Marathon was 1:48:16.13 september
100 km in Winschoten

Een team van 10 lopers van Loopgroep Beilen heeft zaterdag 100 km afgelegd in de 40e editie van de Run Winschoten. In de uitslagen van de estafette is de loopgroep met een tijd van 8 uur en 6 minuten als 41e geŽindigd. De tijden van de deelnemers waren als volgt: Pieter Stegeman - 40:57, Marco Bakker - 42:23, Jan Roeles - 43:53, Wierd Duursma - 44:24, Henk de Groot - 47:07, Klaas Haveman - 47:38, Jannes Bouwmeester - 48:29, Gea Lamberts - 54:50, Henny Steenbergen - 56:44 en Janny Weurding - 1:00:28. Er waren ook deelnemers die de 100 km in hun eentje aflegden. De snelste deed er 6 uur en 22 minuten over.

Vorige week maandag hebben Pieter Stegeman en Jannes Bouwmeester meegedaan aan de Jaarmarktloop in Oude-Pekela. De tijden van deze heren waren op het 3 ronden tellende parcours van 10 km achtereenvolgens 40:45 en 47:17.
 


6 september
Dames Loopgroep naar City Run Meppel

Drie dames van Loopgroep Beilen liepen zondag mee in de City Run van Meppel. Ronneke van der Molen wist de ronde van 4 mijl door de binnenstad af te leggen in een keurige 34:11. Kort daarop gevolgd door Henny Steenbergen in 34:54 en Iris Meijering in 37:18.

Ook in Blaricum kon zondag een 4 mijl worden gelopen. Henk Funke (37:57) en Rita de Gooijer (38:01) liepen de Gooische Run van Blaricum naar Laren en terug. De deelnemers liepen voor een goed doel: Fight Cancer die zich inzet tegen kanker onder jongvolwassenen.

Een dag eerder – zaterdag – was er in Appelscha de Bosloop of de van der Veen & Kromhout Run zoals deze crossloop door het Drents Friesewold voluit heet. Jan Roeles en Jan Uiterwijk kwamen tussen de buien door als 6e en 7e in hun categorie binnen op de 10,5 km afstand in 46:00 en 47:21.30 augustus
Jannes Bouwmeester op podium in Eelde

Afgelopen zondag wist Jannes Bouwmeester van Loopgroep Beilen een tweede plaats te veroveren tijdens de Corsorun in Eelde. In de categorie 60+  liep hij 47:10 op de 10 kilometer.

Dezelfde dag was er nog een succes voor de Loopgroep. In Oude Willem eindigden Jan Roeles (36:35) en Jan Uiterwijk (36:45) als tweede en derde op het 8,2 km traject in de Hoeve aan de weg bosloop.
OudeWillem
Op weg naar de Hoeve aan de weg

Eerder in week werd de laatste Brinkloop van dit seizoen in Diever gelopen. De tijden waren als volgt: Marco Bakker (19:28), Pieter Stegeman (19:35), Jannes Bouwmeester (23:31), Henny Steenbergen (27:02), Wim van der Lelie (27:06), Rita de Gooijer (27:33) en Henk Funke (27:33).

Wim van der Lelie ging zaterdag in Wormer van start. Daar werd de Loop voor de Hoop gehouden: een liefdadigheidswedstrijd waarin de gehele opbrengst ging naar de paardensport voor gehandicapten. De mooie route voerde langs alle molens van de Zaanse Schans. Wim zijn tijd over 9,5 km was 53:42.30 augustus
Binnenkort start er weer een starterscursus

Met ingang van dinsdag 15 september start er weer een cursus hardlopen voor beginnners. Het vertrekpunt van de eerste les is om 19.15 uur op de parkeerplaats bij het Terhorsterzand. De cursus kost 25 euro en bestaat uit 12 lessen - de laatste les is op 1 december 2015. Leden van Loopgroep Beilen kunnen gratis deelnemen.

Aanmelden kan via

DocumentBannerLogo23 augustus
Uitslagen 7e Brinkloop

Dinsdag werd voor de zevende keer deze zomer de Brinkloop in Diever gelopen. Het lukte Henny Steenbergen om net 1 seconde onder de 27 minuten te blijven op de 5 km. Janny Weurding liep dezelfde afstand in 29:09.

Zaterdag ging Jan Uiterwijk van start in de Damw‚ldrin in Damwoude, net onder Dokkum. Tegelijk met nog 3 andere lopers kwam hij na 10 kilometer in 46:06 over de finish.
Damwaldrin
Jan en Adri hielden er beiden een mooi bossie bloemen aan over

Pieter Stegeman was zaterdag in Hollandscheveld om mee te lopen met de Singelloop. Hij wist een snelle tijd van 19:46 neer te zetten op de 5 km. Deze tijd was goed genoeg voor een derde plaats in de 50-plus categorie als die er was geweest. Maar helaas.16 augustus
Uitslagen 6e Brinkloop

In plaats van de reguliere dinsdagavondtraining op het Terhorsterzand ging een aantal leden van Loopgroep Beilen naar Diever om daar mee te doen aan de 6e editie van de Brinkloop. De tijden op de 5 km waren als volgt: Wierd Duursma - 21:04, Henk Funke - 23:49, Henny Steenbergen - 27:33, Wim van der Lelie - 27:42, Janny Weurding - 28:52, Rita de Gooijer - 28:52, Mirjam Boers - 30:01 en Pauline van Os - 30:07. Jannes Bouwmeester (47:59) en Marry Nederhoed (51:50) liepen de 10 km afstand.

Zaterdag was er ook een wedstrijd in het Drents-Friese Wold. In Oude Willem ging vanaf de gelijknamige camping de Hoeve aan de weg Bosloop van start. Jan Uiterwijk liep er een 10,3 km over de mooie fietspaden aldaar en deed daar 46:45 minuten over.9 augustus
Uitslagen 5e Brinkloop

VVorige week kwam er 1 loopster van Loopgroep Beilen aan de start in de Brinkloop van Diever. Henny Steenbergen zette een tijd neer van 27:45 op de 5 kilometer. Hiermee laat ze zien dat haar vorm stabiel is: al haar deelnames in Diever dit jaar eindigden tot dusver in de 27 minuten.9 augustus
Aankondiging Run van Winschoten

De Run van Winschoten wordt gehouden op zaterdag 12 september (2015). Evenals voorgaande jaren willen we ook dit jaar een team van Loopgroep Beilen inschrijven voor de estafette. 10 deelnemers zullen ieder 10 kilometer lopen. We kunnen alleen een team inschrijven bij voldoende aanmeldingen.

RunVanWinschoten

Ook zin om mee te doen....geef je dan snel op. Dit kan door een mail te sturen naar . Mocht je vragen hebben, stel deze via dit mail adres. Marco Bakker zal de deelname aan de Run coŲrdineren en zal jullie vragen beantwoorden. Kijk voor meer info op de website van de organisatie.2 augustus
Uitslagen 4e Brinkloop

In de vierde editie van de Brinklopen ging vorige week dinsdag een mooie groep lopers van Loopgroep Beilen van start in Diever. De tijden op de 5 kilometer waren als volgt: Henk Funke - 25:26, Karlie Zondag - 27:02, Wierd Duursma - 27:02, Henny Steenbergen - 27:18, Wim van de Lelie - 27:25, Rita de Gooijer - 28:42, Sandra Zeegers - 31:28 en Ina van den Berg - 38:07. Marco Bakker (41:30) en Jannes Bouwmeester (47:23) liepen de 10 kilometer.21 juli
Brinkloop Diever

Wim van der Lelie heeft namens Loopgroep Beilen vorige week dinsdagavond meegedaan aan de Brinkloop in Diever. Zijn tijd op de 5 kilometer was volgens de site van de organisatie Diever Sportief 28:18. 'Volgens eigen waarneming is het 4,85 km en mijn tijd 28:08'. Gelukkig staat in Diever het plezier in hardlopen voorop en dat was ook deze avond weer ruimschoots aanwezig.12 juli
Brinklopen Diever van start

Vorige week dinsdag was de start van de Brinklopen in Diever. In juli en augustus wordt door Stichting Sport Promotie Diever in samenwerking met sportvereniging Friesland elke dinsdagavond een hardloopwedstrijd georganiseerd. De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 2Ĺ, 5 en 10 kilometer. Henny Steenbergen liep de 5 km en volbracht het 4 ronden tellende parcours in een tijd van 27:37.
 


5 juli
Hardlopen voor KiKa

Maandag een week geleden vond de Run voor Kika plaats: een sponsorloop om kinderkanker de wereld uit te helpen. Jack de Jonge liep namens Loopgroep Beilen 2 ronden door het centrum van Hoogeveen. Hij was redelijk tevreden over zijn tijd van 19:12 over 5 kilometer, het was tenslotte benauwd warm die avond.

Run4KiKa
Jack op de finish in Hoogeveen

Ook in Onstwedde kon er vorige week maandag worden hard gelopen en ja, ook daar was het warm. Pieter Stegeman en Jannes Bouwmeester ondervonden dat aan den lijve tijdens de Ontwedderomloop. Ondanks de hitte waren er op de achtste wedstrijd van het Schutrups Loopcircuit toch nog 320 deelnemers afgekomen. Beide heren liepen er een 10 kilometer; Pieter in 42:02 en Jannes kwam binnen in 48:22.

Afgelopen vrijdag was het zo mogelijk nog warmer tijdens de ronde van De Blesse. Jan Uiterwijk liep daar een 10 km in een bij die temperatuur passende tijd van 49:13.28 juni
Doodloperloop zonder slachtoffers

Vorige week woensdag werd in Hempens - net onder Leeuwarden - de Doodloperloop gelopen. Gelukkig voor de deelnemers wist iedereen het te overleven. De Doodloperloop werd gehouden voor de presentatie van het boek ‘De Doodloper, Requiem voor een Hardloper’ van Sido Martens. Jan Uiterwijk ging namens Loopgroep Beilen de strijd aan met Magere Hein en wist het parcours van 9,7 km met daarin asfalt, betonpad, schelpjes, 3 veeroosters, (hoog) gras, (soms modderig) zand ťn een stuk vals plat te voltooien in 43:11. De deelnemers kregen een mooi zwart shirt en een gesigneerd exemplaar van het boek.

DoodloperloopJanAdri
Jan en Adri bij de doodloper20 juni
Pipelgaelloop

Ja wat een rare naam zul je wel denken maar die Friezen hebben zo hun eigen woord voor een kruiwagen.Volgens mij is het een platte kruiwagen waar vroeger ook veen mee werd vervoerd.
Bij het feest in Jubbega en Hoornsterzwaag wordt er naast een feestavond, versierde tuinen ( straten) en tentdienst ook een hardloopwedstrijd gehouden in de omgeving. Dit keer behoorlijke concurrentie van de Mar-a-thon van Sneek (Snits) en de loop in Opeinde (De Pein) maar toch een honderdtal lopers en loopsters die niet voor de grote prijzen gaan maar voor de gezelligheid van dit kleine loopje.
Ik (Jan Uiterwijk) heb gekozen voor (zoals wel vaker de laatste keren) de 10 km. Mooi loopje door de bossen en langs weilanden in de buurt van Hoornsterzwaag. Mijn tijd was een kleine minuut langzamer dan vorige keer : 45.27 maar dat komt waarschijnlijk door de wisselende ondergrond, zand, gras en dan weer verhard. Goed loopweer, weinig wind en goede temperatuur.07 juni
Mooi Ruinen Run

De enige loper van de loopgroep, die op zondag in het wedstrijdcircuit een prestatie leverde was Jannes Bouwmeester. Jannes liep 10 km in een tijd van 47:5806 juni
Berenkuil Omloop Grolloo

Tijdens de 23e editie van de Berenkuil Omloop Grolloo waren dit weekeinde drie lopers van de loopgroep actief. Onder, betere omstandigheden dan de vrijdag ervoor (ruim 30 graden), werd de 10 km over een deels oonverhard parcours afgelegd.
Pieter Stegeman viel met een tijd van 41:51 net buiten de prijzen. Rolf Gritter wist het parcour in 43:50 af te leggen, min of meer op de hielen gezeten door Frank Ottenhof die in 44:40 over de finish kwam. Zoals altijd was de organisatie weer in orde. In verband met de warmte stond eer zo een beetje om de anderhalve kilometer een drink/sponzen-post.

Sint Nykster Trimloop

Voor de 25e keer werd hier de Sint Nykster Trimloop gehouden.Normaliter op woensdagavond maar omdat het een jubileumloop betrof nu op zaterdag. Wel concurrentie van de Loop Leeuwarden op zondag maar de lopers die gisteren aanwezig waren kwamen voor de ontspanning en niet voor de prijzenpot die er in Leeuwarden wel was.
Mooie loop door een bosrijke ( wist niet dat die daar was maar zo leer ik Friesland nog beter kennen) omgeving en behoorlijk autoluw met enthousiaste vrijwilligers.
Dit keer weer een dame in de buurt die het tempo niet kon bijhouden om de 1e dame in het veld in te kunnen halen ( ik ook niet )
Mijn tijd over de 10 km ( lijkt een copy van vorige week ) is 44.30 en ben daarmee 10e geworden. In de laatste kilometer kwamen er nog 3 man over mij heen dus weer te snel van start gegaan31 mei
Stadsparkloop Veendam (Schutrupscircuit)

Op 31 mei liep Pieter Stegeman de Stadsparkloop in Veendam. Onder goede omstandigheden werd de 10 km afgelegd in 41:50. Na de zware wedstrijd in Frederiksoord was dit een goede tijd.30 mei
Pier Lupkesloop

Jan Uiterwijk liep 30 mei de Pier Lupkesloop in het Fryske Tjerkgaast. (Pier Lupkus was die man die vermoord is door de inwoners van het nabij gelegen Elfstedenstadje Sloten omdat hij de Spanjaarden geholpen had.)
De 10 km werd voltooid in een tijd van 44.31 en dat is gezien de omstandigheden (veel wind maar goede looptemperatuur) een goede prestatie.
Lang kon de 1e dame op de 10 km nog een hele poos uit de wind gehouden worden maar aan het eind kon ze niet meer volgen (was zwaar vertelde ze).
Kwam een paar seconden na mij binnen en kreeg daar een mooie bos bloemen. ( de dame hoor ikke niet ).
De rest van de lopers kregen de traditionele sukerbole van bakker Meinsma uit Balk.25 mei
Uitslagen Loopgroep Beilen

Vorige week woensdagavond liep Jan Roeles namens Loopgroep Beilen 2 rondjes mee in de Erflandenrun te Hoogeveen. Zijn tijd over 5 km door de gelijknamige wijk De Erflanden was 19:50.

Jan Uiterwijk reisde zaterdag af naar Hindeloopen (Hylpen in het Fries) om daar mee te doen aan de tweede editie van de Hindeloop. Zijn tijd over 11,6 km was 51:07. Alle deelnemers gingen naar huis met een medaille voorzien van plaatselijke schilderkunst.

Tweede pinksterdag kon er ook nog in Frederiksoord een wedstrijd worden gelopen. De Kolonieloop bleek over een pittig parcours te gaan: voor ongeveer de helft onverhard en met zo hier en daar stukjes mul zand. De volgende atleten wisten er toch nog mooie eindtijden uit te persen: Pieter Stegeman - 42:05, Klaas Haveman - 47:36, Jannes Bouwmeester - 48:52, Geke van de Heuvel - 50:33, Eeuwe Jansen - 1:04:53 en Roelof Kiers - 1:07:10.


 
16 mei
Succes voor Loopgroep Beilen in MDL

Maar liefst 4 leden van Loopgroep Beilen stonden zaterdag op het podium in Zwiggelte. Jack de Jonge (eindtijd 19:08) en Jannie Drenth (25:39) behaalden een eerste plaats. Jan Roeles (19:41) en Pauline van Os (29:02) wisten beslag te leggen op de derde plaats. Alle 4 hadden voor de kortste afstand gekozen in de Midden Drenthe Loop, namelijk de 5 km en liepen in de categorie 40+. Rita de Gooijer viel met haar tijd van 29:31 net buiten de prijzen.

De tijden van de 10 km lopers op volgorde van binnenkomst waren als volgt: Esther Kerssies - 55:57, Ronneke van der Molen - ook 55:57, Henny Steenbergen - 57:15, Geert Jan Pottewijd - 58:32 en Janny Weurding - 1:00:03.

De halve marathoneurs finishten als volgt: Rolf Gritter -  1:37:14, Marco Bakker - 1:37:49, Frank Ottenhof - 01:41:48, Henk de Groot - 1:45:00 (een uitstekende tijd voor zijn eerste halve marathon!) en Gea Lamberts - 2:06:08.

Dezelfde dag liep Jannes Bouwmeester een 10 kilometer in de Run van Gieten. Zijn tijd in deze wedstrijd die meetelt voor het klassement van de Rabocup Assen en Noord-Drenthe was 47:07.10 mei
Jan Roeles tweede in Rietplasloop

Jan Roeles (Loopgroep Beilen) werd zondag in Emmen tweede in zijn categorie op de 5 km afstand van de Rietplasloop. Voor het rondje over de fietspaden nabij de Rietplas liet Roeles een tijd noteren van 19:35.5 mei
Aankomst bevrijdingsvuur in Beilen

Een groep van 25 lopers heeft vandaag de tocht Wageningen - Beilen volbracht. Rond half vier nam wethouder Lohuis de fakkel in ontvangst. Ondanks het slechte weer op het vooral het laatste deel van de 145 km lange route is de tocht goed verlopen. Na afloop was er koffie in het gemeentehuis voor de lopers en hun supporters. De ceremonie op het plein voor het gemeentehuis werd muzikaal omlijst door het Beiler Harmonie Orkest.
OntvangstBevrijdingsvuur
Wethouder Lohuis neemt het bevrijdingsvuur in ontvangst

Zie hier de foto's die onderweg zijn gemaakt (Alie).
De foto's van de ontvangst (Jan).

Frank heeft een verslag geschreven en ook nog eens vele foto's gemaakt.3 mei
Goed resultaat in Oranjewoud

Jan Uiterwijk heeft zaterdag een goed resultaat neergezet in de ronde van Oranjewoud. De atleet van Loopgroep Beilen liet een tijd van 1:10:58 op de 10 Engelse mijl noteren. Hij was hier terecht uitermate tevreden over dit mooie resultaat.

Op Bevrijdingsdag gaat een delegatie van ruim 20 lopers het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Beilen brengen. De bevrijdingsloop wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en er lopen gemiddeld 70 groepen met in totaal 2000 lopers mee. De estafettelopers uit Beilen worden in de loop van de middag onthaald op het plein voor het gemeentehuis.26 april
Lopers brengen bevrijdingsvuur naar Beilen

Dit jaar brengen de lopers van Loopgroep Beilen alweer voor de vierde keer het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Beilen. Het bevrijdingsvuur wordt traditiegetrouw vanuit NormandiŽ naar Nederland (dit jaar eerst naar Eindhoven en daarna naar Wageningen) gebracht. De bevrijdingsloop wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en er lopen gemiddeld 70 groepen met in totaal 2000 lopers mee.

In de nacht van 4 op 5 mei wordt het vuur in Wageningen uitgedeeld aan de estafetteteams die dit vervolgens naar hun eigen gemeente brengen. Voor Loopgroep Beilen is dit een tocht van 146 km die in kleine teams wordt afgelegd met etappes van 4 km. Elk team wordt begeleidt door een busje.

Een beetje afhankelijk van de snelheid wordt de groep in de loop van dinsdagmiddag onthaald op het plein voor het gemeentehuis.
Bevrijdingsloop2010
Aankomst in 201019 april
Loopgroep Beilen succesvol in Cascaderun

Afgelopen zondag zijn er in de Cascaderun 2 dames van Loopgroep Beilen bij de eerste 3 geŽindigd. Jannie Drenth werd op de 5 mijl tweede bij de dames 55+  in een tijd van 42:51 en Henny Steenbergen werd in dezelfde categorie derde in 44:17. Op de website van Loopgroep Beilen (www.loopgroepbeilen.nl/uitslagen) staan de uitslagen van alle leden - bijna dertig in totaal - die meededen aan de Cascaderun.

Een dag eerder was er in de Eese nabij Steenwijk door atletiekvereniging Start '78 een trailrun uitgezet op en in de omgeving van de Woldberg. In een trailrun moeten de deelnemers een parcours volgen over onverharde paden met het liefst zoveel mogelijk natuurlijke hindernissen. De eindtijd is daarbij minder belangrijk: voor de meeste lopers staat het lopen door de natuur voorop. Jan Uiterwijk koos voor de route van 15 km en was klaar in 1:34:55. Jan Roeles finishte na 35 km in 3 uur en 6 minuten.12 april
Anno Brandsema tweede in Semslinieloop

Anno Brandsema van Loopgroep Beilen klom zaterdag als tweede heer in de 60+ categorie op het podium in Annerveenschekanaal. Daar was een parcours van 8,8 km uitgezet langs de Semslinie: de dit jaar 400 jaar bestaande grens tussen Groningen en Drenthe. Anno's tijd over de route met grazige schouwpaden was 39:33 minuten. Ook Jannes Bouwmeester was present in de Semslinieloop en finishte in 42:45.

Op eerste paasdag heeft Pieter Stegeman meegedaan aan de Zestig van Texel, een loop van zestig kilometer rondom het eiland. Naar eigen zeggen bleek deze monstertocht uiteindelijk 22 kilometer te lang te zijn. Na 38 km kwam hij de eerste man met hamer tegen en er volgden daarna nog vele, waardoor het tempo noodgedwongen drastisch omlaag ging. Kapot en uitgewoond kwam Pieter na 6 uur en 33 minuten over de finish.

De dinsdag na Pasen werd de jaarlijkse Primera de Haan 4 mijlrun in Hoogeveen gehouden met deze keer start en finish op de geheel nieuwe atletiekbaan. Jan Roeles voltooide het 2 rondjes tellende bochtige parcours in 25:37 en Jannes Bouwmeester in 29:57.29 maart
Anno Brandsema op podium in Sleen

Anno Brandsema van Loopgroep Beilen behaalde afgelopen zondag een derde plaats overall in de Sleenerzand-Cross. Zijn tijd op het 10 kilometer lange en vooral natte parcours was 48:22.

Zondag kon er ook meegelopen worden in de Lanting10vanAssen. Jannes Bouwmeester liep het parcours van 2 maal 5 kilometer door het Asserbos in 49:13.

Een dag eerder togen er een vijftal collega hardlopers naar Diever alwaar de Drents Friese Wold Marathon werd gelopen. Allen gingen voor de halve marathon en de tijden waren als volgt: Jan Roeles - 1:32:55, Wierd Duursma - 1:41:05, Rolf Gritter - 1:41:49, Klaas Haveman - 1:43:59 en Frank Ottenhof kwam binnen in 1:44:49.21 maart
Winderige lenteloop

Met de start van de lente staat ook altijd de Lenteloop in Emmen bij een aantal leden van Loopgroep Beilen op de agenda. Ditmaal waren Jan Roeles (41:02), Anno Brandsema (43:22) en HenriŽtte Pepels (45:42) van de partij op het 10 kilometer lange parcours. De deelnemers hadden onderweg te kampen met stevige tegenwind, waardoor het lonend was om aan te haken in een groepje van lopers met ongeveer je eigen tempo.

Jan Uiterwijk zocht het hogerop en vond in Dokkum de Bonifatiusloop. Ook daar stond veel wind en daar kan hij op dit moment niet zo goed mee omgaan getuige de eindtijd van 1:40:05 voor de halve marathon. Gelukkig komen er nog genoeg loopjes om deze tijd te verbeteren.18 maart
Hardlooptraining Jeugdloop

Op maandag 27 april organiseert Loopgroep Beilen de tweede editie van de Beiler Koningsloop. Voorafgaand aan de start van de 5 en 10 km staat de Jeugdloop voor leerlingen van de basisscholen en het voortgezet onderwijs in Midden-Drenthe op het programma. Vanaf volgende week woensdag (25 maart) geeft de Loopgroep training aan iedereen die mee wil doen aan de Jeugdloop.

Deze trainingen (5 in totaal) zijn gratis en vinden plaats op het sportveld van Vitesse naast de sporthal in Beilen. De kinderen hoeven zich niet aan te melden en kunnen vrijblijvend meedoen ook als ze nog niet zeker weten of ze mee willen aan de Jeugdloop. De start is altijd om 18 uur en een les duurt een uur.

StartJeugdloop2014
Start Jeugdloop 2014 (jongste categorie)


 
15 maart
Losse veter

Afgelopen zaterdag konden hardlopers voor de laatste keer dit seizoen meelopen met de trimloop in het Asserbos. Er stond een koude noordoostenwind, maar het bosparkoers lag er droog bij, dus het was prima te doen. Anno Brandsema finishte na 15 km in 1:07:32 en HenriŽtte Pepels in 1:10:13. Anno had nog iets sneller gekund en was misschien de snelste loper van de dag geworden als zijn veter niet was losgegaan…

Zaterdag werd ook de Ambtenarencross Noord Nederland gehouden in recreatiegebied Schoonhoven te Hollandscheveld. Jolanda de Melker, naast ambtenaar ook lid van Loopgroep Beilen, liep 1 ronde van 5 kilometer in een tijd van 26:57. Deze cross werd voor de tweede keer georganiseerd door de gemeentes Hoogeveen en de Wolden en gaat over onverharde bospaden, een zandstrand en een pittige heuvel.

Jan Uiterwijk finishte zondag zonder startnummer in It Heidenskip. Door de tegenwind tijdens de Oerpolderloop leek het hem beter om zijn startnummer tijdelijk even in een jaszak op te bergen. Echter in het zicht van de finish bleek het startnummer toch gevlogen te zijn. Zijn tijd op dit landelijke parcours van 14,2 km in zuidwest Friesland was 1:03:49.8 maart
Mooie looptijden op 7 maart

Jan Uiterwijk liep zaterdag namens Loopgroep Beilen een rondje mee in de Veneboerloop. Ondanks zijn beperkte aantal trainingskilometers van de afgelopen tijd wist hij de ronde van 10 km aan de zuidkant van Drachten in een mooie tijd van 43:58 af te leggen.

Dezelfde dag was ook de halve marathon van Haren. Jack de Jonge zette een uitstekende tijd neer door binnen het anderhalf uur (1:29:00) te finishen.7 maart
Opgeven voor Taribush Wandelfestival

Op zondag 22 maart kunnen leden van de Bodywalk gratis meedoen aan het Taribush Wandelfestival. De gezamenlijke route van de Bodywalk is 12 km en start om 10.00 uur vanaf kamp de Marke in Lheebroek. Als je mee wilt doen geef je dan op voor 16 maart bij Alie Hamminga.
TaribushWandelfestival

Zie ook de flyer.21 februari
HenriŽtte Pepels op het podium

HenriŽtte Pepels laat zien dat ze hersteld is van de blessure die haar een tijdje weerhield voluit te gaan tijdens het hardlopen. In ArriŽn nabij Ommen stond ze afgelopen zaterdag weer op het podium. Haar tijd van 44:12 in de ACO van Elderen crossloop was goed voor de derde tijd overall bij de dames en leverde haar een flink krentenbrood als prijs op. Anno Brandsema, eveneens uitkomend voor Loopgroep Beilen, liep hetzelfde traject van 9,5 km door het bos en finishte net na HenriŽtte in een tijd van 44:18 (4e M50+).
ArrienPodiumDames
HenriŽtte neemt de felictiaties in ontvangst17 februari
Vrijwilligers gevraagd

Beste lopers en sportief wandelaars,

Maandag 27 april wordt voor de tweede keer de Beiler Koningsloop gehouden! Mede dankzij alle vrijwilligers was vorig jaar de eerste Beiler Koningsloop een groot succes. Dit succes willen we dit jaar graag evenaren.

Daarom stuur ik jullie op verzoek van de wedstrijd commissie alvast een mail met de vraag: Willen jullie ook dit jaar weer helpen als vrijwilliger? Ook mensen die nog niet eerder mee geholpen hebben als vrijwilliger meld je aan! Je doet het voor je vereniging en het is bovendien hartstikke gezellig.

Aanmelden kan op het volgende mailadres:
Heb je vragen over wat er van je verwacht wordt als vrijwilliger, stuur gerust een mail naar bovenstaand mailadres, of vraag tijdens de training aan een van de leden van de wedstrijd commissie. De namen van de wedstrijdcommissie leden kun je vinden op onze website: www.loopgroepbeilen.nl

We kunnen toch op jullie rekenen hŤ?

Vriendelijke groet,
Grietje Iden, secretaris loopgroep en bodywalk beilen15 februari
Jan Roeles tweede in Emmen

Onder een lentezonnetje werd Jan Roeles van Loopgroep Beilen zaterdag tweede in de Rietplasrun. De Emmer atletiek club De Sperwers had een route van 4 km uitgezet met daarin stukjes bos, grasstroken, heuvels en het strand van de Rietplas. Met een tijd van net binnen de 17 minuten werd Roeles tweede in de categorie mannen van 40 jaar en ouder.

Zaterdag was er ook weer een trimloop in het Asserbos. Harmtje Jager liep 6 km in 37:10, Jan Jager (49:45) en Henny Steenbergen (50:13) maakten 3 rondjes van 3 kilometer vol.

Zondag stond de tweede loop van het Schutrups Loopcircuit op het programma: de Valkema Winterloop in Wildervank. Pieter Stegeman liep een sterke tijd van 1:00:36 op de 15 km. Jannes Bouwmeester finishte in 1:13:01.8 februari
Prima loopweer in Rotstergaast

JanJan Uiterwijk liep zaterdag namens Loopgroep Beilen mee met de Rotstergaastloop. Deze wedstrijd met start en finish in Heerenveen ging door het veenweidegebied richting Rotstergaast, een dorpje niet zo heel ver van het Tjeukemeer. Het vlakke parcours en het prima loopweer werkten mee aan de mooie eindtijd van 1:07:39 op de 15 kilometer.8 februari
Route van de snertloop is bekend

De activiteitencommissie is afgelopen week op expeditie geweest in het Dwingelderveld en heeft de te route van de snertloop vastgesteld.


Het belooft een mooie tocht te worden door een prachtig en afwisselend gebied. Opgeven voor deze tocht kan nog tot 7 maart bij .4 februari
Aankondiging snertloop op 14 maart

PosterSnertloop20151 februari
Loopgroep Beilen in de prijzen

Het was een succesvol weekend voor Loopgroep Beilen. In Havelte behaalde Jan Jager een tweede plaats in de 10e Nimberg Hunebedloop. Ook zijn vrouw Harmtje ging niet met lege handen naar huis. Zij wist in haar categorie beslag te leggen op de derde plaats. De finishtijden van de Beilenaren waren als volgt:
5,5 km - Harmtje Jager 35:43 (derde prijs).
7,5 km - Jan Jager 38:02 (tweede prijs) en Geke van den Heuvel 41:38.
15,2 km - Jan Roeles 1:06:56 en Klaas Haveman 1:14:09.

Een dag later was het in Zuidlaren weer raak voor Loopgroep Beilen. Ook hier een koppel dat goed wist te scoren: in de Arnoud Magnin Winter Cross werd HenriŽtte Pepels tweede en Anno Brandsema derde. Nabij Schipborg kregen de lopers een pittig parcours van 4 kilometer voor de kiezen, een echte cross met sneeuw(resten), modder, heuveltjes en bouwland. Jan Jager (20:20), Eeuwe Jansen (27:55) en Harmtje Jager (28:17) kozen voor 1 rondje. Marco Bakker was met 36:59 het snelst op de hoofdafstand van 8 km. Daarna volgden Cees Schouls (39:26), Anno Brandsema (39:54 - derde H60+), HenriŽtte Pepels (40:07 - tweede D40+), Jannes Bouwmeester (43:14), Marry Nederhoed (47:13) en Roelof Kiers kwam binnen in 1:01:11.
ZuidlarenPodiumDames
HenriŽtte (links) op het podium bij de dames18 januari
Prachtige veldloop in Ekehaar

Zondag liepen er een flink aantal leden van Loopgroep Beilen mee met de 12e editie van de Broekstreker veldloop in Ekehaar. Ondanks de vele regen van afgelopen week lag het parcours er grotendeels goed bij en de deelnemers konden dan ook volop genieten van de mooie natuur rondom het Amerdiep. De organiserende vereniging SVDB had een route uitgezet die door de dames 2 maal (totale lengte 5,6 km) en door de heren 3 maal (8,2 km) moest worden afgelegd.

De uitslagen bij de dames op volgorde van binnenkomst: Henriette Pepels – 26:55, Marry Nederhoed – 30:53 en Jannie Drenth - 31:07. Pieter Stegeman kwam bij de heren als eerste Beiler loper over de finish in 35:43, gevolgd door: Marco Bakker – 36:03, Jan Roeles – 36:38, Wierd Duursma – 37:52, Jannes Bouwmeester – 42:02, Wim van der Lelie – 51:53, Eeuwe Jansen – 56:14 en Roelof Kiers – 57:01.

Ditmaal waren er geen podiumplaatsen voor Loopgroep Beilen, maar ze gingen niet met lege handen naar huis: Jannie Drenth en Eeuwe Jansen kregen een presentje voor de oudste dame en heer die hadden meegedaan.

Eeuwe de oudste deelnemer in Ekehaar

Anno Brandsema liep zondag mee in Assen met de BosMarathon & Minder. Deelnemers lopen een marathon maar mogen ook eerder uitstappen. Anno hield het na twee en een half uur voor gezien maar had toen wel inmiddels 28 kilometer afgelegd in een af en toe glibberig Asser Bos.18 januari
Cursus hardlopen voor beginners

Op dinsdag 3 maart start de loopgroep weer een cursus hardlopen voor beginners. De cursus bestaat uit 12 lessen en duren per keer een uur en een kwartier. De doelstelling is dat je aan het eind van de cursus 5 kilometer of 30 minuten achtereen kunt hardlopen. Ook voor hardlopers die terug willen komen van een blessure is deze cursus uitermate geschikt. Lees meer ...

Aanmelden kan via .11 januari
Twee podiumplaatsen in Aalden Rondomme

Twee leden van Loopgroep Beilen vielen zaterdag in de prijzen tijdens de Aalden Rondomme. Jannie Drenth werd derde bij de dames 40+ op de 6,5 km afstand in een tijd van 33:58. Ook Jan Roeles werd op dezelfde afstand derde (heren 40+, tijd: 26:52). Roelof Kiers, 1 van de hardlooptrainers die de Loopgroep rijk is, finishte in 42:10. Marco Bakker (42:41) en Henny Steenbergen (57:10) liepen de 10 km afstand. Deze 9e editie van de loop rond Aalden en Zweeloo werd gekenmerkt door een stormachtige wind en veel neerslag.
PodiumAaldenDamesPodiumAaldenDamesTwee derde plaatsen in Aalden

Ook in het Asser bos was het nat en winderig toen Anno Brandsema (1:10:02) een trimloop van 15 km liep.

Clubkampioenen gehuldigd
Vorige week woensdag werden tijdens de nieuwjaarsreceptie van Loopgroep Beilen de clubkampioenen bekend gemaakt. Bij de dames vergaarde Hennie Steenbergen de meeste punten uit 10 gelopen wedstrijden. Jan Roeles was bij de heren in 2014 de snelste loper. Zie voor het volledige klassement de website van de Loopgroep (pagina http://www.loopgroepbeilen.nl/leden.html#Eindklassement).6 januari
Bevrijdingsloop 2015

WageningenBeilen150km

Wie doet ermee om het bevrijdingsvuur van Wageningen hardlopend naar Beilen te brengen? Geef je op via . Of lees eerst de verslagen van de vorige keer dat we meededen: bevrijdingsloop 2010.

Zie ook de flyer.4 januari
Start Schutrups Loopcircuit

Zaterdag was de eerste wedstrijd van het Schutrups Loopcircuit 2015 – uit een serie van 14 - in Stadskanaal. Pieter Stegeman en Jannes Bouwmeester deden namens Loopgroep Beilen mee aan  deze Nieuwjaarsloop. Pieter opende het nieuwe jaar direct met een uitstekend resultaat door een tijd van 39:39 op de 10 km neer te zetten. Jannes liep voor zijn doen ook een mooie tijd van 47:38. Het parcours in Stadkanaal was dit jaar nieuw: de lopers moesten tweemaal een ronde van 5 km afleggen met start en finish was voor het nieuwe Noorderpoort gebouw.