loopgroep beilen bodywalk beilen


Verslagen 201508-10: Resultaten Coopertest
(Joop Godwaldt)

Vorige week woensdag (29-09) heeft Joop voor zijn woensdagavondgroep een Coopertest afgenomen. "Na de w-up, de gebruikelijke loopscholing en co÷rdinatie oefeningen zijn we met de test loop begonnen. Zoals elk jaar zijn sommigen sneller, sommigen stabiel en sommigen een beetje langzamer. Anderen lopen al jaren maar hebben nog nooit deel genomen aan deze test lopen. Iedereen had lekker gelopen en is met een voldaan gevoeld weer naar huis gegaan".

Coopertest2909
Resultaten Coopertest 29-09-201516-08: Niet alles is wat het lijkt...
(Wierd Duursma)

Zoals een deel van jullie wel weten, heb ik het laatste half jaar niet erg veel getraind. Dit had diverse redenen. Nu ben ik op een punt aangekomen dat ik de trainingsomvang weer wat heb verhoogd. Ik train weer 4 keer per week en hoop op deze manier de conditie en de snelheid weer op een voor mij acceptabel pijl te krijgen. Afgelopen zaterdag was ik bezig met een intervaltraining van 10x 400m met 200m dribbelpauze daartussen. Het trainingsrondje liep o.a. over het Terhorsterzand. Ik was het fietspad over het Terhorsterzand opgelopen vanaf Smalbroek en had net mijn 5e interval afgewerkt. Toen ik bezig was met mijn 200m dribbelpauze, kwam ik een man met een hond tegen.

Lees hier verder hoe het afloopt.10-05: Bevrijdingsloop 2015
(Frank Ottenhof)

Zoals een aantal leden van de loopgroep wel weten wordt ieder jaar de bevrijdingsloop georganiseerd. Hierbij wordt het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen door een stel fanatiekelingen naar de verschillende gemeentes gebracht om de bevrijding van Nederland na de Tweede Wereldoorlog te herdenken.
Lees meer...

KlaarVoorVertrek
Klaar voor vertrek

Klik hier voor de bijhorende fotorapportage.
Zie voor de overige foto's van de Bevrijdingsloop onze nieuwspagina.

Onderstaande sponsors en autoverhuurbedrijf Century hebben het mede mogelijk gemaakt dat we mee konden doen aan deze tocht. Bedankt.
SponsorBevrijdingsloop18-03: Resultaten Coopertest
(Joop Godwaldt)

Op woensdag 18 maart werd tijdens 1 van de laatste wintertrainingen van 2014/2015 weer de traditionele Coopertest op het veld afgenomen. Na de w-up en de loopscholing werden nog verschillende co÷rdinatie oefeningen gegeven. Vervolgens gingen de lopers van start voor de 12 minutenloop. In onderstaand overzicht met de tijden van afgelopen jaren is mooi te zien dat sommige lopers bijna gelijk blijven, anderen iets minder gaan lopen, maar de meesten gaan er op vooruit.

Coopertest18032015
Klik op het overzicht voor een grotere weergave.14-03: Snertloop
(Foto's Alie Hamminga)

Klik op een foto voor een groter formaat.
snertloop1

snertloop2

snertloop3

snertloop4

snertloop5
31-01: RunForestRun
(Pieter Stegeman)

De een gaat op zaterdagmiddag wandelen met zijn kleinkinderen, een ander gaat shoppen, ondergetekende had een ‘wandeling’ uitgezocht door het natuurgebied van de drentsche aa. Om 12.00 starten in Anloo, stond er vermeld op de aanmelding, mooie route zo op de kaart, door het bos, langs allerlei kronkelriviertjes en over de hei. ’s Ochtends de dag rustig gestart met ontbijtje, lekkere broodjes, kopje thee en wat vers geperste sinaasappelsap, altijd lekker zo op een vrije dag. Na de koffie de spullen eens bij elkaar gezocht, Het was een mooie blauwe hemel met veel zon, in de middag mogelijk nog bewolking met kleine kans op regen.

Auto gestart, ruiten schoongemaakt die nog dichtgevroren waren en op naar Anloo, lekker dichtbij. Daar aangekomen, autootje geparkeerd op een grasveld met sneeuw en ijs, wandelen naar Woodz, mooie lokatie aan de Bosweg. Startnummer 50 opgehaald, blijkt dat ik start in de tweede groep, 4 minuten na de eerste om de lopers een beetje te verdelen over de bospaden. Inlopen lijkt me niet echt nodig en na een kopje koffie begeef ik mij tien minuten voor de eerste start naar buiten. Er staat echter nog niemand bij de start, dus loop ik net als de rest een beetje heen en weer. Een paar minuten voor twaalf begeven de eerste lopers zich naar de start, ik kies een plekje uit om even een plaatje te kunnen schieten van de start van de eerste groep.

1

Als ze vertrokken zijn loop ik naar de start, iedereen moet zich even aanmelden bij de startcommissaris. Daarna krijgen we nog de laatste instructies en worden we succes gewenst. Ik had mij voorgenomen om rustig te starten en dat lukt goed de eerste kilometer, daarna even gestopt en opnieuw enkele foto’s genomen, vervolgens weer door.

2

Ik merk dat ik al te hard ga, maar ben niet in staat om mezelf te corrigeren, wil weer lopen op de positie die ik had voordat ik foto’s ging nemen. We passeren het eerste hunebed en moeten over een smalle balk een slootje over steken. Op naar het eerste heideveldje richting Schipborg. Morgen is daar nog een mooie cross wedstrijd, aangezien ik voor de volgende dag andere plannen heb, moet ik die laten schieten. Over het veld naar bos langs de N34, komen we bij Schipborg, lopen langs de rand van het dorp, langs een watertje over wat heuveltjes en plotseling zie ik de loper voor mij voor een grote plas water staan: “hoe pakken we dit aan” zegt hij. “Gewoon doorlopen” roep ik en volg de route, dwars door het enkeldiepe ijskoude water. Kort erop staat de eerste verzorgingspost, daar staan we dan met onze ‘kouwe poten’.

Na een beker cola en suikerbroodje en stuk banaan, vervolg ik mijn route. We lopen dan met z’n vieren, ik probeer wat vooruit te lopen omdat ik nog een mooi plaatje wil schieten. Ongemerkt loop ik een markering van de route voorbij, maar de andere drie volgen en dus denk ik dan dat ik wel goed zal zitten. Totdat we bij de volgende kruising komen en er geen oranje lintjes aan de boom hangen. Gelukkig heeft een van de lopers de route op zijn klokje staan en ziet dat we terug moeten. Even later zien we andere lopers al tussen de weilanden door naar volgende bos lopen, richting Zeegse. We passeren weer een aantal lopers en opnieuw merk ik wel dat ik probeer mijn achterstand in te lopen, nergens voor nodig, dat weet ik ook wel. Een van ons groepje van vier, volgt en we lopen lekker door. Vlak voor me gaat iemand onderuit in de modder, ik help hem overeind en loop weer door. Ik hoor hem tegen een ander zeggen dat hij al last van zijn schouder had, de rest ontgaat me. Na een kilometer of 17 komen we bij een stuk, waarvan iemand al had gezegd dat ‘hij zijn koeien er nog niet langs zou sturen’ , maar ja, wij moeten er wel langs of liever gezegd doorheen.

3

Modder en bagger tot over je schoenen, soms met veel, soms met minder water, maar altijd nat en zompig. Het duurt een heel eind, eenmaal kom ik vast te staan en val voorover, gelukkig op mijn handen. Het kost veel kracht om er door te komen, daarna kan het alleen maar meevallen. Na een kilometer of 20 komen we aan bij de noordkant van het BalloŰrveld, mooi uitzicht over de hei.

4

Eerst over de parkeerplaats en de houten vlonders naar het pad en vervolgens over zandpaden naar de zuidkant van het veld. Helaas wind tegen en de zon die nu en dan achter een wolk verdwijnt. Bij de uitgang weer terug over een smal heidepad en waar we eerst het veld opgingen komen we er ook zo’n beetje weer vanaf. Stukje over fietspad en dan weer naar links langs het garderens diepje (broer of zus van amerdiep denk ik dan). Vervolgens komen we na bijna 30 km bij de tweede verzorgingspost aan, na cola, banaan, suikerbrood en water de reis weer opgepakt om er vervolgens achter te komen dat ik opnieuw ergens een afslag heb gemist.

5

We komen even later wel weer op de route terecht en volgens mijn klokje moeten we de 30 km al gepasseerd zijn, maar na 500 meter zie ik de markering staan. Door het hek en over opnieuw een heidegebied, komen we langs een riviertje te lopen, van een pad is niet echt meer sprake, het is een modderroute geworden. Ik glijd uit en blijf met mijn voet achter een boomstronkje hangen, struikel en glij nog een keer om vervolgens horizontaal hard met de ondergrond in aanraking te komen. Opstaan en doorgaan, tussen weilanden door naar een nieuw stuk bos, vervolgens slingerend het pinetum door, alleen maar dennen, sparren, coniferen en dat soort bomen met veel sneeuw. Dan door het bos met eerst een breder pad, wat goed beloopbaar is, daarna modderpad dat zich tussen de bomen doorslingerd, waar al allerlei alternatieve routes zijn bedacht door lopers voor mij, maar waar aan de modder geen ontkomen aan is. Aan het eind van het bos links af over de weg richting Anloo, nog eenmaal een zandpad.

6

Daar zie ik de zon al aardig ondergaan tussen de wolken, het is net mijn eigen energie, ook daar is het meeste van verschoten. Nu nog even terugkijken en op voor mijn laatste kilometer. Na ruim 45 kilometer is het wel weer leuk geweest voor vandaag. Een fantastische loop, verschrikkelijk mooi, maar ook verschrikkelijk zwaar, maar zeker voor herhaling vatbaar.