loopgroep beilen bodywalk beilen

Facebook

Verenigingsnieuws 201818 februari
Succes voor Loopgroep Beilen

Dit weekend stonden er 2 leden van Loopgroep Beilen op het podium. Jan Uiterwijk werd zaterdag in de 8 van Langezwaag met een tijd van 44:36 op de 10 km tweede in de categorie 50plus.

In Emmen stond zaterdag de Rietplasrun op het programma. HenriŽtte Pepels liep de 8,8 km in 42:08 en werd daarmee tweede bij de dames 40plus (derde dame overall). Anno Brandsema liep hetzelfde traject in een flink tempoduurlooptijd van 42:08 in voorbereiding op een naderende marathon. Het parkoers was dit jaar 4,4 km lang en alles zat erin: heuveltjes, een hobbelige bevroren grasstrook, een natte zompige grasstrook, een zandstrook langs de Rietplas, en rechte gemakkelijk te lopen zandpaden. Een mooie cross dus, met prima weer.

Jannes Bouwmeester deed zondag mee aan de Stadsparkloop in Groningen en liep een 10 km in 52:05.11 februari
Succes voor Geke van den Heuvel

Het was zaterdag vanwege de nog bevroren ondergrond uitkijken geblazen voor de deelnemers aan de 3 Meren Cross in Gieten. Geke van den Heuvel werd met een tijd van 40:40 derde in haar categorie. Met deze prestatie staat ze nu ook derde in het klassement van het Geopark Hondsrug crosscircuit. Klaas Haveman liep hetzelfde parcours over 7,8 kilometer in 38:47.

Dezelfde dag kon er in het Dwingelderveld een trailrun worden gelopen: de Run Forest Run. Marc Cozijnsen maakte zijn debuut voor Loopgroep Beilen en liep de 15 km afstand in 1:27:47. HenriŽtte Pepels koos voor de 26 km (2:30:12) en Anno Brandsema voltooide de 37 km in 3:42:40. Ook hier was het goed opletten door de vele bevroren moddersporen.4 februari
Goede resultaten in Schipborg

Loopgroep Beilen was zondag goed vertegenwoordigd in de Arnoud Magnin Wintercross in Schipborg. En ze gingen met 2 prijzen naar huis. HenriŽtte Pepels deed voor het eerst mee in de categorie dames 50 en had met een tijd van 41:59 de tweede prijs. Anno Brandsema liep een tijd van 43:06 op het modderige 2 maal 4 kilometer lange parcours en had daarmee de tweede prijs bij de heren 60. De tijden van de andere lopers in deze eerste wedstrijd van het Rabocup Loopcircuit waren als volgt: Marco Bakker – 40:02, Pieter Stegeman – 42:37, Cees Schouls – 45:50, Erik Muggen – 46:14 en Jannes Bouwmeester – 49:10.

Een dag eerder kwam Jan Uiterwijk goed uit de startblokken in de Rotstergaastloop. Op de 15 km werd een mooie tijd van 1:09:56 neergezet.4 februari
Persbericht Rabocup: verslag Arnoud Magnin Wintercross

BannerRabocup

Snelle tijden op zwaar parcours Arnoud Magnin Wintercross in Zuidlaren

Met de Arnoud Magnincross in Zuidlaren is op 4 februari het Rabocupseizoen van start gegaan. 180 lopers trotseerden blubber, scherpe bochten, gladde paadjes en gemene klimmetjes. De deelnemers aan de acht kilometer scoorden hun eerste punten voor de Rabocup 2018.

Tom Hendrikse uit Assen won de acht kilometer met grote overmacht. Na de eerste ronde van vier kilometer kwam hij met een ruime voorsprong door. In de tweede ronde liep hij nog verder uit. Hij won met meer dan twee minuten verschil in 29:34, een hele snelle tijd op het zware parcours.

Lees hier het volledige verslag.28 januari
HenriŽtte Pepels eerste in Hondsrugcross

HenriŽtte Pepels is namens loopgroep Beilen afgelopen zaterdag naar de eerste plaats gelopen bij de dames 40 in de Hondsrugcross. In de door de Emmer atletiekclub E.A.C. De Sperwers georganiseerde wedstrijd door de Emmerdennen werd een tijd neergezet van 39:40. Anno Brandsema kwam kort daarna binnen in 40:12. Het was een pittige cross van 8 km, 4 rondes van 2 km, met in elke ronde de hoogste natuurlijke heuvel van Drenthe - het Haantjeduin.21 januari
HenriŽtte Pepels tweede in Udikloop

HenriŽtte Pepels (loopgroep Beilen) heeft afgelopen zaterdag de tweede plaats overal bij de dames veroverd in de Udikloop in Klijndijk. Haar tijd op het 10 km lange boscircuit was 46:30. Anno Brandsema liep deze afstand in 45:59.

Een dag later kwam Anno Brandsema weer in actie, ditmaal in de Bosmarathon of minder van AAC in Assen. Hij liep 28 km, 4 rondes van 7 km, in 2:39:54.

Dezelfde dag liep Pieter Stegeman de Groene 4 mijl in Eelderwolde in een tijd van 31:45. Er was daar een ronde van 6,7 kilometer uitgezet door de Onlanden, een natuurgebied van Natuurmonumenten.

2018wk03GroeneMijl
Pieter hield er een mooie medaille aan over.

Zondag werd ook de Gletsjerkuil cross in Ees gelopen. Dit is 1 van de 6 wedstrijden uit het Hondsrug Crosscircuit. Klaas Haveman liep de 9 km route in 48:12 en Geke van den Heuvel finishte in 49:4814 januari
Persbericht Rabocup: aankondiging Arnoud Magnin Wintercross

BannerRabocup

4 of 8 kilometer bikkelen door het winterse Drentsche landschap
De cross in Zuidlaren trekt ieder jaar veel recreatie- en wedstrijdlopers die het zware werk niet schuwen: 4 of 8 kilometer bikkelen over heuveltjes, modderpaden en smalle bosweggetjes door het winterse landschap tussen Zuidlaren en Zeegse. De 8-kilometerwedstrijd is onderdeel van het Rabocupcircuit. Daarmee kunnen punten verdiend worden voor het eindklassement. Sinds de wedstrijd onderdeel uitmaakt van het Rabocupcircuit, is het aantal deelnemers behoorlijk gestegen.
De organisatie - Loopgroep De Drentsche Aa - verwacht dit jaar 250 lopers aan de start!

Lees hier het volledige persbericht.14 januari
Mooie resultaten in Aalden Rondomme

Afgelopen zaterdag was in Aalden de nieuwjaarsloop Aalden Rondomme. Van Loopgroep Beilen kozen Esther Kerssies (eindtijd: 34:55) en Oscar Rensing (35:15) voor de 6,5 km afstand. De tijden op de 10 km afstand waren: Geert Woltjer – 50:06 en Marry Nederhoed – 51:38.

Zondag heeft Simone Loovers de halve marathon van Egmond gelopen in een tijd van 2:21:22.7 januari
Hoogste plaats voor veteranen Loopgroep Beilen

In de door Loopgroep Beilen georganiseerde clubcompetitie over 2017 zijn 2 veteranen op de hoogste plaats geŽindigd. Janny Weurding en Anno Brandsema wisten vorig jaar over 10 wedstrijden de meeste punten te scoren. Beide leden mogen de wisseltrofee een jaar lang op de schoorsteenmantel zetten.

Jan Uiterwijk heeft afgelopen zaterdag meegedaan aan de Vegelinsbos cross in Sint Nicolaasga en kwam na 10 kilometer in een tijd van 48:58 over de finish. Daarmee bereikte hij de vijfde plaats in het tussenklassement van de wintercompetitie van AV Heerenveen.4 januari
Aankondiging Snertloop 2018

PosterSnertloop20181 januari 2018
Hardlopen zonder horloge

In Gasselte konden de deelnemers van het Geopark Hondspark Crosscircuit afgelopen woensdag meedoen aan de Drouwenerzand cross. In deze wedstrijd is het de bedoeling dat de deelnemers lopen zonder horloge en finishen in de door henzelf vooraf opgegeven eindtijd. Marco Bakker deed uiteindelijk 45:25 over het 10 km lange parcours, Klaas Haveman had een tijd van 54:17 en Geke van den Heuvel finishte in 58:09. Helaas slaagden deze leden van Loopgroep Beilen er niet in om in de buurt van hun verwachte tijden te lopen.

Anno Brandsema heeft zaterdag nog meegedaan aan de Oudejaarsloop in Blijham. Met onstuimig weer onderweg zette hij een nette tijd neer van 1:40:33 op de halve marathon.