Terhorst, Boerboscross en Amsterdam 19 en 20 okt. 2024

Terhorst
In de bossen van het Terhorsterzand is zaterdag 19 okt de 1e trainingsloop 2024/25 gehouden. De bui tijdens het uitzetten van het rondje zorgde ervoor dat er op het smalle pad over de heide wat plasjes stonden en het daar glibberig was om te lopen. Het parkoers getooid in herfstkleuren, met mul zand, geulen in het zand van spelende kinderen, hoogte verschillen, bospaden en koeien die de bordjes om hadden gelopen was voor de ruim 20 lopers een mooie uitdaging het juiste pad te lopen. De volgende trainingsloop staat voor 16 november op de planning.
Snelle tijden in cross Rolde
Ook op zaterdag werd over de onverharde paden door het bos en de heuveltjes van de historisch zandverstuiving in het Boerbos bij Rolde de1e wedstrijd van 2024/25 van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit gelopen. Mirjam Boers, Esther Veldman, Paul de Vries, Jannes Bouwmeester en Oscar Rensing waren de deelnemers van de loopgroep Beilen. Mirjam kwam in 56:50 over de finish, Esther liep 4 minuten sneller dan de vorige Boerbos cross en kwam in 47:02 over de finish, Paul liep zelfs 6 minuten sneller dan de vorige Boerbos cross en kwam in 40:33 over de finish, Jannes liep ook iets sneller en kwam in 50:31 over de streep en Oscar in 51:39.
Amsterdam
Frank Ottenhof was één van de vele deelnemers aan de TSC marathon in Amsterdam. Hoogtepunten in het parcours zijn de start en finish in het Olympisch Stadion, de passage onder het Rijksmuseum door, de lange kilometers langs de Amstel naar het keerpunt in Ouderkerk a d Amstel en de ronde door het Vondelpark. Frank liep geen snelle tijd maar had wel veel plezier onderweg en kwam in 5:14:17 over de finish.